9 X PAREMPI AAMU

Kaikki ovat aina puhuneet ja tulevat varmasti myös puhumaankin kuinka aamupala on päivän tärkein ateria. Kuitenkin ylipäätänsäkin aamut ovat hyvin tärkeitä ja varsinkin ne asiat mitä tekee aamuisin, sillä niillä sitten startataan koko päivä käyntiin. Tässä ovat siis minun vinkkini huonolta aamuihmiseltä toiselle, mitä tehdä aamulla jotta päivä olisi hiukan parempi.

aamu1

Pieni jooga ennen sängystä nousemista. Olen itse vasta hetki sitten aloittanut tämän ja sen eron olen huomannut että se herättää kehon eri tavalla kuin heti nouseminen. Sen aikana nimittäin veri alkaa kiertämään kehossa. Jokaista liikettä olen tehnyt 5-10 sekunttia. Omia asentoja on ollut cobra, child's pose, cat/cow, istuen forward bend, eye of the needle, rag doll ja mountain. Kahden viimeisen kohdalla olenkin jo sitten noussut ylös sängystä. Ihan nuo sanat googlettamalla kuvahakuun tiedät mistä asennoista on kyse.

Herätyskello. Tämä on sellainen juttu jota todella harva miettii ja samoin itsekään en kauheasti ajatusta tälle ole aikaisemmin antanut. Kunhan herätyskello soi ja herään siihen aikaan kuin pitää niin kaikki on hyvin. Olen ottanut tässä käyttöön muutama viikko sitten puhelimessani olevan unikellon. Itselläni on siis iPhone 6s ja tämä löytyy sieltä kello osiosta. Tämä on todella kätevä sillä sen lisäksi että laittaisit ajan milloin heräät laitat myös ajan milloin menet sänkyyn. Näin helposti pystyt määrittämään paljon saat unta yössä. Unikello myös automaattisesti tekee herätysäänestä nousevan, johon on paljon mukavampi herätä kuin yhtäkkiseen kovaan pirinään. Kannattaa siis valita herätysääneksi jokin rauhoittava "musiikki". Suosittelen kokeilemaan tätä unikelloa.

Hampaiden pesu. Tästä on väitelty monesti että pestäkö ennen vai jälkeen aamupalan. Monet sanovat että jälkeen koska muuten aamupala maistuu pahalta. Itse taas pesen ennen - heti kun olen noussut sängystä - sillä minulle hammaslääkäri sanoi joskus kauan sitten että pese mieluummin ennen ja odota 5 minuuttia ennen kuin syöt. Aamupalan teossa menee kuitenkin jonkin aikaa ja kahvinkin kettäminen ei tapahdu hetkessä. Hammastahnan maku ehtii kyllä kadota suusta kun alkaa syömään.

aamu2

Juo vettä! Ennen kuin juot aamukahvisi ja nautit aamupalasi, juo ihan ensimmäiseksi vettä tyhjään vatsaan. Puoli litraa tarkkaan sanottuna. Se edistää aineenvaihduntaasi ja ihmeellistä kyllä myös piristää hyvin.

Meikkaa samalla kun valmistat aamiaista. Jos olet samanlainen kuin minä ja jätät aamuille todella vähän aikaa etkä ehdi panostaa meikkiisi niin hyvä tapa on meikata samaan aikaan kun teet aamupalaa. Esimerkiksi olen itse monesti aamuisin tahtonut amerikkalaisia pannukakkuja ja silloin kun olen paistanut niitä olen samalla tehnyt meikkini. Lettujen kääntelyn aikana on hyvin aikaa levittää meikkipohja, seuraavalla tehdä kulmat, kolmannella toinen silmä, neljänne toinen ja syönnin jälkeen voikin vain levittää tahtomansa huulipunan. Myös monesti jos olen päättänyt syödä pikapuuroa olen syödessäni meikannut.

Motivaation kasvattamista. Itse en ole ollenkaan aamuihminen, joten aamuisin ajatuksissani monesti pyörii että tahtoisin jäädä sänkyyn jatkamaan unia tai muuten vain jäädä kotiin. Olen alkanut aamuisin kirjoittamaan omaan bujooni motivoivia ja kannustavia lauseita. Tämä antaa mulle rohkaisua mennä kouluun ja olen sitten kotiin tullessani ylpeä itsestäni kun annoin itselleni sen potkun takapuoleen.

aamu3

Omaa aikaa. Koulussa ja töissä ei koskaan ole aikaa itselleen ja kotiin tullessa tahtoo tehdä jotain itselleen kivaa. Jos asut jonkun kanssa oma aika on myös hiukan vaikeaa saada. Jätä siis aamulle 10-15 minuuttia vain itsellesi. Ei puhelinta, ei televisiota eikä muitakaan elektronisia laitteita tai ylipäätänsä somea. Vain sinä. Tämä on hyvä aika käyttää meikkaamiseen, päiväkirjan kirjoitteluun, kirjan lukemiseen tai ihan vain partsilla istumiseen ja aamukahvin nauttimiseen. Itse ainakin herään niin aikaisin että on pilkkopimeää ja istuskelen parvekkeella katsellen auringon nousua. Aurinkoa en näe sillä se nousee toisella puolella taloa, mutta on ihanaa katsoa kun pimeys häipyy kaduilta ja valo hipii hitaasti pitkin vastapäisen talon seinämää.

Valmistaudu aamuihin iltaisin. Joskus itsestäni tuntui typerältä tehdä osa aamu jutuista edellisenä iltana, mutta nyt olen huomannut kuinka kätevää se on. Tämä on myös varmasti se kaikista yleisin vinkki jonka jokainen antaa kertoessaan vinkkejä aamuihin. Sanon itse kutienkin nämä; Aamiaisen voi tehdä puoliksi valmiiksi illalla esim. laittaa leivän pääliset valmiiksi erilliselle lautaselle. Sekin auttaa paljon kun valitsee seuraavan päivän asun ja pakkaa laukun. Asua ei tarvitse edes ottaa esille vaan sen voi päässään miettiä valmiiksi jos illalla on muuta tekemistä kuin katsella vaateyhdistelmiä.

Tee to do -lista tulevalle päivällesi. Näin ainakin kotoa pois muuttaneena tätä suosittelen, sillä näin pidät päiväsi järjestelmällisenä. Pitääkö nähdä kavereita, käydä ruokakaupassa tai tehdä pinta siivousta esim. viedä roskat. On hyvä miettiä mitä päivän aikana pitää tai tahdot tehdä. Saat paljon enemmän aikaiseksi päivän aikana jos teet tällaisen to do -listan aamulla kuin että tekisit summan mutikassa mitä sattuu päivän edetessä. Monesti tällöin tulee sellaisia hetkiä iltaisin että ai niin kaupasta piti ostaa maitoa.

aamu4

Yritykseni saada enemmän aikaa aamuille on todella kova, sillä olen aina tahtonut aamuilleni niin paljon aikaa että voin tehdä kaikki asiat rauhassa. Teinivuosinani aamuni olivat sitä rataa että heräsin, meikkasin ja lähdin kouluun. Nykyään onneksi suunta on paremmin ja toivottavasti ainakin ensi vuoden puolella aamuni olisivat jo paljon paremmat sekä pirteämmät.

Oletko itse aamuihminen? Millasia sinun aamusi yleensä ovat?

xoxo
Paula

8 kommenttia:

 1. Voi kun ihania vinkkejä, näillä aamuista tulisi varmasti parempia♡ Itellä aamurutiini oikeestaan just tollanen mitä lopussa sanoit - herään, syön, meikkaan ja lähen kouluun. Jotain tommosia pieniä piristäviä asioita vois kyllä ripotella sinne niin ois heti paljon kivempi herätä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tollaset pienet jutut piristää aina päivää tai noh aamua :D Kannattaa kyllä kokeilla jotain sellaista mikä tuntuu siltä että herättää paremmin :)

   Poista
 2. Uu tosi hyviä vinkkejä!! Mäkin pesen hampaat aina ennen aamupalaa, yleensä heti ensimmäisenä kun nousen sängystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :3 Ihana löytää sielunsisku! Oot ensimmäinen joka sanoo noin :D Kiva tietää finally etten ole ainoa

   Poista
 3. Joo mulle kans hammaslääkäri aikoinaan vinkkas et kandee pestä hampaat jo ennen aamupalaa :D Sitä neuvoo sit oon uskollisesti totellut. Tosi kiva postaus tää, ja monet noista vinkeistä onkin jo käytössä. Motivaatiohetki vois kyllä olla hyvä lisä omiin aamurutiineihin, välillä nimittäin olo on aamuisin jotenkin epämotivoitunut.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja heti toinen sielunsisko perään! :D Samoin itekin sitä totellu juuri sen jälkeen ku hammaslääkäri siitä sanoi. Toi motivaatiohetki aamuisin auttaa kyl paljon. Varsinkin niinä päivinä kun ei millään tahtoisi kotoa lähteä

   Poista
 4. Niin hyviä vinkkejä! :) Mun aamussa tärkeintä on se, että saan juoda aamukahvit rauhassa! :) Nyt kaks päivää oon herännyt liian myöhään ja oon pikapikameikkiä tehdessä kerennyt juoda ehkä puolikuppia. Ennemmin herään kaks tuntia ennen lähtöä ja ehdin tehdä kaiken mitä haluan, kuin että joutuisin juoksemaan ovesta ulos puol tuntia herätyksen jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos c: Mulla sama. Jos sitä aamukahvia ei saa juotua on tosi väsynyt ja itselleni yleensä syntyy kofeiinin puutteesta päänsärkyä :d

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset