Itse olen omistanut melkeinpä joka vuosi joulukalenterin. Paitsi nyt kahtena edellisenä jouluna. Sitä ei vain tullut ostettua tai väkerrettyä itse. Suurin osa kalentereistani on ollut perus suklaakalenteri, mutta kahtena vuonna - muistaakseni kun olin 4- ja 5- luokalla - minulla oli Littlest Pet Shop kalenteri ja ne olivat lempikalenterini.
Tänä vuonna ajattelin tehdä ensimmäistä kertaa oman joulukalenterin. Mielessäni oli ollut myös hankkia jokin meikkikalenteri, mutta sellaiseen minulla ei ole nyt varaa. Enkä tahdo ostaa suklaakalenteria kaupasta tai kuvakalenteria partiolaisilta. Olen siis selaillut nettiä - ennen kaikkea pinterestiä - saadakseni inspiraatiota omaan kalenteriini. Ajattelin tällä postauksella antaa teille joilla ei ole vielä kalenteria hommattuna tai jotka ovat myös miettineet itse tehtyä kalenteria niin muutamia ehdotuksia minkälainen se kalenteri voisi olla.

kalenteri1

Kalentereita on monenlaisia ja aika moni tahtoo yleensä sellaisen josta saa jotakin. Oli se sitten suklaata tai jotain tavaraa. Kalenteri voi myös olla kuvakalenteri tai sellainen josta tulee tehtävä jokaiselle päivälle tai sitten voi käydä todella luovaksi. Itse löysin sellaisen hauskan kalenterin jossa ei ollut luukkuja vaan kuva joulupukista, jonka leuassa ei ollut partaa ja ohje: "Santa's beard is very bare. On his chin, there is no hair. So each day add one puff so white. And when they're all on he'll come that night." Eli joka päivä lisätään pukille partaa pumpulin avulla. Tämä oli tosi hauska idea, mutta enemmän ehkä lapsille sopiva.

Pikku tavaroita sisältävät luukut

kalenteri14

kollaasikalenteri2

Pinterestistä löytyy todella paljon ehdotuksia, miten tehdä sellainen kalenteri jonka jokaisessa luukussa on jokin pikkuinen esine tai vaikka makeinen. Helpoimpia omasta mielestäni on paperista tehdyt pikkulootat tai vessapaperirulla kalenterit. Vessapaperirullien talteen ottaminen pitää vain aloittaa hyvissä ajoin, sillä 24 rullaa ei saa hirveän nopeasti kerättyä. Ellei tahdo tuhlata sitä vessapaperia tai leikkaa talouspaperirullaa kahteen osaan. Tosi kiva ajatus oli myös tuon muffinivuuan muuttaminen kalentiriksi ja itselleni tuli mieleen tuosta ensimmäisestä luukusta että pilttipurkkeja voisi helposti muuttaa luukuiksi. Jos pelkona on se ettei keksi mitä laittaa luukkuihin niin niihinkin löytyy ehdotuksia kyllä netin syövereistä.

Luukku kuvalla tai tehtävällä

kalenteri2

kalenterikollaasi

Itse aion sisällyttää omaan kalentiriini tehtäviä. Näin kuukaudesta ei tule kovinkaan tylsä. Enemmän aikaa olen siis käyttänyt tällaisten paperiversioiden katseluun. Tähänkin voi olla todella luova ja perus kirjekuoren sijaan voi tehdä vaikka tuollaisen jäätelötikkukalenterin. Kuvakalenterit eivät ole koskaan olleet minun mieleeni, mutta tällaisen paperiversion joulukalenterista voi myös tehdä niin. 

Kynttiläkalenteri

kalenteri15

Kun olin pieni meillä oli joskus sellainen iso kynttilä jota poltettiin joka päivä joulukuun ajan. Numerot aina hiipuivat pois. Tykästyin siis tähän ideaan kun sattumalta siihen törmäsin pinterestissä. Voi vottelin Rillelle siitä että tahtoisin tehdä niin tämä kuin myös tehtävä kalenterin enkä osaa päättää kumman sitten tekisin. Hän sanoi vain että tee molemmat ja varmaankin teen. Jos vain löydän mistään pieniä kynttilöitä ja sille sopivan kynttilänjalan.

Aiotko sinä tehdä itse joulukalentirisi vai ostatko?

xoxo
Paula

Kuvat ovat Pinterestistä