Miksi noidat pukeutuvat mustaan? ... Mustan värin merkitys taikuudessa

Jos siis et jo tiennyt itse olen ollut kiinnostunut taikuudesta ja ennen kaikkea noituudesta hyvin pitkälti koko ikäni ajan. Varsinkin näin aikuisiän kynnyksellä aihe on alkanut kiinnostamaan enemmän ja olen tutkinut sitä tarkemmin sekä hiukan sivistänyt itseäni wiccalaisuudesta. Asian olen jättänyt kuitenkin hyvin vähäiselle puheenaiheena, sillä Suomessa se tuntuu edelleen olevan hyvin tabu juttu. Tämä ei ole kovinkaan eroava aihepiiri missään muuallakaan maailmassa, mutta itse törmään harvase päivä suomalaisiin, jotka puhuvat aiheesta. Nyt kuitenkin jälleen kun lähestytään omaa lempijuhlapyhääni - Halloweenia - niin pohdiskelin, että nyt olisi hyvä aika hiukan puhua jälleen taikuudesta.

Koska muoti on yksi kiinnostuksen kohteeni ja se on täällä blogissani yhtenä suurena aiheena niin ajattelin hiukan avata aihetta; Miksi noidat pukeutuvat mustaan. Mikäänhän ei ole sattuman varaista ja tässäkin tapauksessa mustalla värillä on hyvinkin suuri merkityksensä taikuudessa. Varsinkin pukeutumisen suhteen. Totuus on kuitenkin etteivät kaikki noidat pukeudu mustaan. Tämä on hyvin stereotyyppinen käsitys.

Mitä musta väri sitten edustaa? Musta edustaa värinä kuolemaa, pimeyttä, sujelua, alamaailmaa, elämää, syntymää, uudelleensyntymää ja hedelmällisyyttä. Noidille tämä väri on sellainen, mikä peittää ja suojaa heitä negatiivisilta vaikutteilta. Se mitä päätät pukea päällesi voi vaikuttaa hyvin triviaalilta asialta, mutta noidille se on tehtävä, missä on hyvinkin monta kerrosta. Sinun on harkittava hyvin tarkasti mitä puet päällesi, sillä jokainen osa asussa voi muuttaa fiilistä ja energiaa, mitä koko asukokonaisuus viestii.

Mutta sukelletaan siihen miksi noidat pukeutuvat mustaan ja miksi sinunkin kannattaa harkita mustaan pukeutumista! Olit sitten itse noita tai et.

Noituudessa värinä musta yleensä yhdistetään kirousten poistamiseen. Väri itsessään imee itseensä negatiivista energiaa samalla tavalla kuin se imee itseensä valoa/lämpöä auringosta. Tämä on siis väri joka on hyvin hyödyllinen kun haluaa suojata itsensä negatiiviselta energialta. Jos olet hyvin empatiakykyinen niin suosittelisin harkitsemaan pään peittämistä mustalla huivilla. Musta huivi nimittäin suojaa sinua ympärilläsi olevien ihmisten tunteilta ja energialta. Todella empatiakykyiselle henkilölle kyky välttää energian ylikuormittumista ihmispaljoudessa on välttämätöntä. Hattukin käy, mutta se ei tuo täysin samanlaista suojaa kuin huivi, joka kuitenkin peittää melkeinpä koko pään.

Musta edustaa alamaailmaa // Värinä musta yhdistetään usein kuolemaan ja tässä meidän modernissa kulttuurissa siltikin tämä yhdistäminen muuttuu hyvin kieroutuneeksi, sillä se yhdistetään melkeinpä heti pahan edustamiseen. Tämä ei ole kuitenaan totta. Jos olet sopusoinnussa henkimaailman kanssa olet varmasti huomannut, että suurimmaksi osaksi meitä ympäröivät henget ovat rauhanomaisia tai hyvin uteliaita. Värinä musta on hyödyksi kun tahdomme ottaa yhteyden näihin henkiin. Mustaan pukeutuminen rituaalin aikana auttaa sinua olemaan paremmin vaikutuksessa kosmoksen ja henkimaailman kanssa.

Musta paljastaa totuuden // Joissakin kulttuureissa mustan tiedetään poistavan ristiriitaisuutta ja hämmennystä. Se paljastaa sisäisen totuuden meissä sekä kaikissa ihmisissä, jotka ovat ympärillämme. Kuulin kerran väitteen että olemme täydellisesti omia itsejämme öisin. Koska musta yhdistetään helposti yöhön se käy järkeen, että musta myöskin yhdistettäisiin totuuteen. Joten jos siis olet noita jonka elämä on hyvin kaoottista tai sinua vain ympäröivät valehtelijat, pukeutuminen mustaan mekkoon voi auttaa sinua. Pohjimmiltaan mustan pukeminen auttaa sinua pääsemään yli kaikesta siitä paskan jauhamisesta ja paljastamaan totuuden tilanteissa.

Mustan merkitys muinaisessa Egyptissä // Muinaisessa Egyptissä musta väri luotiin jauhetusta hiilestä, johon oli sekoitettu vettä ja joskus jopa palaneita eläinten luita. Se symboloi kuolemaa, pimeyttä ja alamaailmaa. Kuitenkin se edusti elämää, syntymää ja uudelleensyntymää. Tämä johtuu siitä, että Niili muodosti hedelmällisiä mustia liete kerrostumia vuotuisten tulviensa johdosta. Yhteys kuolemaan puolestaan ei tarkoittanut yhteyttä pahuuden kanssa. Muinaisessa Egyptissä pahuutta edusti väri punainen. Monet egyptiläiset jumalat kuvattiin olentoina, joilla oli musta iho juurikin näiden ajatusmallien vuoksi. Musta myös yhdistettiin usein kaaokseen ja ulkopuolisiin. Ehkä niiden kulttuurien vuoksi, jotka Egyptiä ympäröivät. Egyptiläiset parantavat kivet oli tehty melkeinpä kokonaan mustasta kivestä.

Kun puhutaan mustaan pukeutumisesta, ensimmäisenä tulee mieleen hautajaiset tai että tahtoo "näyttää pienemmältä". Kun puhutaan taas noitien pukeutumisesta mustaan ensimmäinen ajatus on musta mekko, jossa näytät tynnyriltä sekä hupullinen viitta. Mustaan pukeutuminen voi olla kuitenkin hyvin tyylikästä ja yleensä todellisuudessa se on juurikin sitä. Kokonaan musta asu on paljon tyylikkäämpi oikeastaan - omasta mielestäni - kuin esimerkiksi kokonaan valkoiseen pukeutuminen.

Se mitä puet päällesi voi muuttaa sitä energiaa, mitä annat ulos. Asusi on siis hyvinkin voimakas väline, uskoit taikuuteen tai et. Hyvän asukokonaisuuden luominen voi siis olla hyvä taito, vaikka se ei ehkä kauhean järkevältä kuulostakaan. Mieti kuitenkin vaikka julkisuudessa olevia henkilöitä, ihmisä jotka edustavat koko ihmiskuntaa ja puhuvat muiden puolesta. Kukaan ei koskaan eduskuntatalolla ole vaatteissa, joita hän pitää rennosti kotona tai punaisella matolla kukaan ei kävele asussa joka ei toisi esille heidän omaa energiaansa.

Oikea asu voi tehdä loitsuistasi voimakkaampia, suojella sinua negatiivisuudelta tai se voi vain yksinkertaisesti nostattaa itseluottamustasi. Mielessäni pyörii oikeastaan tällä hetkellä postaus, jossa kertoisin hiukan tarkemmin kuinka luoda maaginen asukokonaisuus ja miksi se on tärkeää. Se ei ehkä ole jokaisen mieleen, mutta inspiraatiota voi imeä kaikkialta!

Pohjimmiltaan tämä oli tällainen hauskahko, pikku tietoa sisältävä postaus, jonka nyt tylsyyksissäni rustailin. Mutta mitä mieltä olit postauksesta ja sen aiheesta? Uskotko itse että väreillä on energiaan, elämään vaikuttava voima?

4 kommenttia:

 1. Kiva postausaihe, näitä olis kiva lukea enemmänkin! Mä oon itse opiskellut noituuteen liittyviä aiheita nyt about 5 vuotta tosissani, alkuun just wiccalaisuutta mutta nykyisin suomalaista perinnenoituutta ja okkultismia, ja oon päässyt kivasti sisään Porin noitaskeneen ja kuulun erääseen suljettuun noitapiiriin. On ihan mahtavaa, miten tää aihe on noussut viime vuosina ihmisten tietoisuuteen ja siitä puhutaan avoimemmin. En tiedä, onko sulla tiktok käytössä, mutta siellä on kukoistava (ulkomaalainen) noitakulttuuri, joka löytyy #witchtok-tägillä, kannattaa käydä penkomassa jos et oo vielä penkonut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi siis ihan mahtavaa kuulla! Itse oon aina ollut kiinnostunut tästä aiheesta ja viimeisen vuoden oikeastaan oikeasti tutkinut ja harjoittanut noituutta. Tuun oikeastaan tänään tai huomenna julkasemaan postauksen aiheesta :)
   Todella ihana kuulla, että Suomessakin löytyy piirejä, sillä mun on ollut hiukan vakea löytää kohtalotovereita.

   Poista
  2. Joo, muistan kun itekin aloittelin, ja ajattelin olevani ihan yksin animistisine uskomuksineni ja noituuskiinnostuksineni. Mun kokemuksen mukaan parhaita paikkoja tutustua samoista asioista kiinnostuneihin ihmisiin on pakanalliset myyjäiset ja messut. Ite löysin erään paikallisen shamaanin Leinebergin syysmyyjäisistä 2018, aloin käymään sen järjestämissä rumpurentoutuksissa. Ennen kuin oikeen tajusinkaan pääsin hänen noitapiirinsä tapaamisiin. Yleensä näitä tyyppejä löytyy silloin, kun vähiten etsii. Tietty nyt korona-aikana messujen ja myyjäisten järkkääminen on vähän hankalaa, mutta pian tulevista pakanallisista online-myyjäisistäkin saattaa bongailla kivaa porukkaa!
   https://www.sysimaa.fi/tapahtumat/pakanalliset-online-myyjaiset/

   Poista
  3. Hei, kiitos tosi paljon linkin jakamisesta! Tutkin todellakin tarkemmin tätä, sillä kuulostaa kyllä sellaiselta johon voisin joku vuosi kyllä osallistua (sitten kun tästä pandemiasta päästään eroon) :D

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset