5 X NETFLIX SARJAT

 photo netflix_zpsbanut0ao.jpg

Näitä suosikkeja on tullu nähtyä blogiessa. Koska välillä täytyy olla niin omaperäinen ajattelin kertoa teille omat 5 netflix suosikkiani. Mun mielestä sarjat kertoo paljon ihmisestä itsestään. Mikä tahansa teko tai tapa, kiinnostuksen kohde kertoo jotain. Ootko samaa mieltä?
Mennään nyt niihin suosikkeihin etten tässä rupee jaarittelee liikaa. Jaarittelen varmaan jo tarpeeksi noissa suosikeissa.

 photo netflixsarja2_zps6zwlphrt.jpg

En oo ite seurannu Miranda Sings:a Youtubessa. Tiedän vaan että hän on Colleen Ballingerin - nopeasti googletettua sain tietooni näyttelijän oikean nimen - luoma vähän niin kuin "sketsihahmo". Kun viime viikolla jouduin olemaan pari päivää sänkypotilaana niin halusin tappaa aikaa muutenkin kuin vain makoilemalla. Aloin siis selailemaan Netflix-alkuperäisohjelmia ja törmäsin tähän.

Sarjassa on vain 1 kausi, jossa on harmillisesti 8 jaksoa. Sarjassa kerrotaan Mirandan halusta olla kuuluisa Youtuben kautta ja siitä miten hän yrittää enonsa kanssa päästä muiden suosioon. Hauska ja hulvaton sekä kenties pikkuisen mieltä ärsyttävä Miranda pääsee tavoitteeseensa, mutta julkisuuteen pääseminen maksaa kovan hinnan.

Itse pidin sarjasta vaikkakin oli tosi harmi että jaksoja oli niin vähän. Sain sarjan ensimmäisen kauden katsottua yhdessä päivässä. Suosittelen tätä kuitenkin jokaiselle joka kaipaa pientä huumoria tavallisen arjen keskelle. Mitään ei tarvitse Mirandasta mun mielestä tietää, sillä perus sarjaksi tämän voi laskea. Haters Back Off! kuvaa hyvin sitä ettei kenenkään kuuluisi välittää siitä mitä muut ajattelee, mutta myös itsekkyys ei ole koskaan hyväksi.

 photo netflixsarja5_zps67pefemv.jpg

Tätä aloimme katsoa murun kanssa silloin kun se ilmestyi Netflixiin ja voin sanoa etten aluksi tahtonut katsoa tätä sillä tarinaan perustuva kirja ja elokuva joka tuli ennen sarjaa eivät kiinnostaneet mua tippaakaan. Elokuvaa katsoin kokonaiset viisi minuuttia ennen kuin lopetin. Muru sai mut katsomaan sarjaa hiukan pidempään ja jäin sitten koukkuun. Itse näyttelijätkin olivat kiinnostavempia kuin elokuvassa. Osasivat paremmin asiansa.

Ensimmäisessä kaudessa päähenkilö Clary yrittää löytää äitinsä, jonka on kidnapannut varjometsästäjien vihollinen Valentine. Itse pidin ykköskaudesta todella paljon, mutta seuraava kausi muuttui sitten hiukan tylsemmäksi. Kaikki ei ollut enää niin uutta ja ihmeellistä vaan kaikki päätökset tehtiin juuri niin kuin itse haluttiin. Eli rikottiin sääntöjä, joka sai mut ainakin haukottelemaan. Päätökset olivat nimittäin tosi ennalta arvattavissa. Toinen kausi oli hiukan pettymys, mutta kaikesta ei voi pitää.

Suosittelen tätä sarjaa jokaiselle joka pitää fantasiaseikkailuista. Sitä tämä on ainakin pullollaan. Vampyyrejä, ihmissusia, velhoja... Kaikenlaista riittää. Jos et oo nähny elokuvaa nii katso mieluummin tämä sarja. Omasta mielestäni tässä on paremmat näyttelijät niin taitojen kuin ulkonkönsäkin perusteella. Jos on nähny elokuvan muttei sarjaa niin ota kynä käteen listaa plussat sekä miinukset molemmista. Kummassa on parempi tarinan kulku, juonen käänteet. Ovatko hahmot samanlaisia.

 photo netflixsarja4_zpsrp2dy3sc.jpg

Ihmissudet ovat aina kiehtoneet mua ja ylipäätänsäkin susi eläimenä. Tätä sarjaa rupesin oikeastaan katsomaan jo ennen kuin se ilmestyi netflixiin. Oon nähny jo kaksi kautta, mutta rupesin katsomaan tätä uudelleen netflixin kautta, sillä näissä toisissa verioissa ei ollut tekstityksiä.

Sarja kertoo Elena nimisestä naisesta joka on ihmissusi ja kaikenlisäksi maailman ainoa naispuolinen sellainen. Kukaan nainen kun ei ole koskaan selvinnyt muodonmuutoksesta. He ovat kuolleet muutokseen tai puremaan. Naiset eivät voi edes syntyä ihmissusiksi. Sarjassa on romanttiikkaa ja pieni ripaus kauhua. Mikä voisi olla parempaa.

Suosittelen tätä sarjaa jokaiselle joka pitää ihmissusisarjoista tai on jollain tasolla kiinnostunut ihmissusista. Tämä antaa jälleen uuden selityksen niille, uuden tarinan ja niitä on aina kiva kuulla. Ensimmäinen kausi kertoo enemmän Elenasta ja hänen laumastaan kun taas toinen tuotantokausi kertoo sitten miten ihmissudet syntyivät. Pidän myös siitä että tässä sarjassa ihmissudet ovat oikeasti susia eivätkä mitään todella karvaisia ja isohampaisia ihmisiä kuten Teen Wofl -sarjassa. Vaikka onhan sekin katsomisen arvoinen.

 photo netflixsarja3_zpszvbcfn3m.jpg

Tätä sarjaa aloin katsomaan ihan tylsyyttäni, mutta ihastuin siihen. Melkein viikko sitten törmäsin tähän sarjaan ja oon jo ahminu ensimmäisen kauden. Ensin en tajunnut nimen merkitystä kunnes tajusin että tämähän perustuu noitavanoihin ja ihan oikeaan kaupunkiin joka sijaitsee Amerikassa.

Mua on aina kiehtonut noituus ja ennen kaikkea ennustaminen. Pidän myös tarinoista sekä sarjoista, jotka perustuvat johonkin oikeasti tapahtuneeseen. On hirveää ajatella että ihmiset on tehny tuollaisia asioita, mutta sellasta se oli silloin ja ihmiset oli vähän tyhmiä sekä liianki usein tosi julmia toisilleen. Ihan niin kuin sitä ei nykypäivänäkin tapahtuisi. Kaikki eivät vain opi.

Tarina on aika yksinkertainen. On päähenkilö Mary, joka on antanut sielunsa paholaiselle ja hänestä on tullut noita. Voimiensa avulla hän kostaa kaikille jotka hänelle tekivät pahaa ja valtaa Salem:n. Mukana on myös juonen käänteitä, pientä jännitystä sekä romantiikkaa ja ennen kaikkea kauhua. Suosittelen kurkkaamaan jos kauhu nappaa. Tästä sarjasta tuli itselleni hiukan mieleen American Horror Story -sarjan kolmas tuotantokausi Coven.

 photo netflixsarja1_zps9v0f36gy.jpg

Varoitus! VAROITUS! Oikein isolla huudan nyt täällä. Spartacus on aivan upea sarja, jonka muru mulle näytti, mutta tämä ei todellakaan ole lapsiystävällinen. Jos et pidä ollenkaan väkivallasta, verestä tai olosi tulee epämukavaksi seksikohtauksien aikana niin tämä sarja ei ole sinua varten. Näitä kohtauksia on nimittäin paljon. Itse kuitenkin ihastuin niin tähän sarjaan että se on mun lempisarja tällä hetkellä. Muru on liian hyvä ehdottamaan mulle kaikkea katottavaa.

Tarina perustuu ihan oikeaan ihmiseen ja tapahtumiin. Spartacus - ei hänen oikea nimensä ja mua ärsyttää kun ei sitä oikeaa ei koskaan kerrota - oli vapaa mies, mutta roomalaiset tekivät hänestä orjan. Tarkemmin sanottuna gladiaattorin. Hänen vaimoostaan tehtiin myös orja, mutta he joutuivat eri teille ja Spartacus yrittää epätoivoisesti löytää hänet. 

Ensimmäinen kausi kertoo Spartacuksen elämästä gladiaattorina Batiatuksen talossa sekä hänen yrityksestään löytää vaimonsa. Tiedoksi! Koska ykköskaudella Spartacuksta näytellyt näyttelijä kuoli valitettavasti syöpään - tosi harmi sillä hän oli komea ja hyvä näyttelijä - hänen tilalleen piti löytää uusi ja sen vuoksi kakkos kausi kertoo muiden hahmojen menneisyydestä. Itse hyppäsin tämän kauden yli suoraan kolmanteen kauteen jossa on uusi Spartacuksen näyttelijä - hiukan saman näköinen. Ei niin viirut silmät tai yhtä lihaksikas, mutta komea ja hyvä roolissaan. Tarkoitus on kyllä katsoa tämä kausi jossain vaiheessa. Kolmas kausi kertoo heidän paostaan herransa luota ja siitä miten he pelastavat muita orjia. Neljäs kausi taas kertoo orjasodasta.

Kaikki hahmot tässä ovat aivan uskomattomia. Ihastuin siihen miten Spartacus ja Crixus olivat ensin koko ajan nyrkit ojossa valmiina tappamaan toisensa ja kuinka sitten heidän välinsä lämpenivät niin että heistä tuli veljiä. Tässä ei käydä ainoastaan läpi Spartacuksen kärismystä vaimonsa menettämistä ja hänen yritystään löytää tämä sekä myöhemmin hänen ja muiden tahdosta päästä orjaleimasta, vaan myös muista hahmoista kerrotaan paljon. Suosittelen oikeasti katsomaan tämän, sillä aivan kaikki tässä sarjassa on tosi herkullista. Kyllä se on tosi raaka sarja eikä sukuelinten näyttämistä kainostella. Siihen tottuu nopeasti. Muutenkin jos juoni ja näyttelijöiden suhde hahmoon miellyttää niin ei pieni tai suuri veren vuodatus haittaa elämään. 

Mun ehdotus: Keksi jotain naposteltavaa. Ota kumppanisi tai kaveri viereen. Laita tämä pyörimään. Älä keskity terustukseen, vaan hahmojen persoonaan. Kritisoi. Mieti keneen heistä voit itse samaistua. Miksi he käyttäytyvät miten käyttäytyvät. 

Mikä on tällä hetkellä sun lempisarja? Mitä sarjaa suosittelisit ehdottomasti muille?

xoxo
Paula

13 kommenttia:

 1. Tosi kiva postaus! Itse en oo kattonu mitään näistä, mutta varsinkin tuo Salem kuulosti sellaiselta mistä voisin tykätä :)

  VastaaPoista
 2. Tässä oli kasa mulle ihan uusia sarjoja! Ehkä näistä pitää jotakin kokeilla. Mun ehdottomia lemppareita on Frendit, Näkijä, sekä tällä hetkellä Täydelliset naiset ja Moderni perhe. Lisäksi koukutuin Himymiin ja Valehteleviin viettelijöihin :D mut jos tykkäät juuri tuollaisista vähän synkemmistä ja yliluonnollisista sarjlista niin suosittelen äärimmäisellä lämmöllä tuota Näkijää (Medium), vaikka sitä ei Suomen Netflixissä olekaan :

  pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frendit on kyl aivan ihana sarja sekä moderni perhe :)
   Pitää käydä kurkkaamassa. Se on harmi ettei sieltä löydy ihan kaikkia hyviä sarjoja. Esim. toi Drop Dead Diva on hyvä sarja, mut se löytyy Viaplaysta.

   Poista
 3. En oo vielä törmännyt kehenkään muuhun joka tykkäisi Spartacuksesta ja Shadowhunterssista!! Mun kaks ehdotonta lempisarjaa! SH Alec on mun kaikkien aikojen lempihahmo ja suosittelen lämpimästi niitten kirjojen lukemista, ne avaa paljon kaikkien taustoista! Itse luin kirjat ennen sarjaa jo vuosia sitten, mutta pidän silti sarjasta yhtä paljon vaikka erilainen onkin. Spartacus on taas ehkä mun lempisarja ikinä, rakastan erityisesti kolmoskaudella mukaan tulevaa Nasiria ja tottakai kaikkien suosikkikiukkupussia Agronia! Sulla on hyvä maku sarjoissa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Agron ja Nasir oli kyl aivan ihana pari. Mua hiukan ärsytti se millaseks Naevia muuttu kaivoksen jälkeen. Oon miettiny niiden kirjojen lukemista, mut en oo vielä saanu aikaseks käydä lainaamassa kirjastosta.

   Poista
 4. Oi tuo Bitten vaikuttaa tosi kivalta! Näiden postauksien jälkeen aina harmittaa, etten omista Netflixiä :D
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyl katsomaan! Se on kyl vähän harmi jos ei oo netflixiä. Ite hankin omani vasta viime kesänä, mut netistä löytyy aina muita paikkoja mistä kattoo. Sillon pitää silti olla varovainen ettei päädy millekään sivustolle josta tulee viruksia koneelle.

   Poista
 5. Oon jo jonkin aikaa meinannut aloittaa tuota Salemia, mutten ole saanut aikaiseksi :D Avaankin tästä Netflixin valmiiksi toiselle välilehdelle ja aloitan tuon pian :)

  http://erikakooo.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen katsomaan. Vaikka hiukan synkkä onkin niin silti kiinnostava tarinaltaan :)

   Poista
 6. Nyt oli kyllä kaikki sarjat melko tuntemattomia mulle. Ihanaa saada vinkkejä uusien sarjojen katseluun. :-)
  Toi Haters back off! vaikuttaa hirmu hyvältä ja sitä voisinkin alkaa katsoa heti pretty little liarsin loppuun katsottuani.
  Oma suosikkini on Bones, joka on aivan huippu jos rikossarjoista tykkää yhtään. :-)

  VastaaPoista
 7. Oii täs oli paljon kivoja ehdotuksia kyl! Kiitos näistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä mitiä :) Hyvä jos löytyy edes yksi sarja joka herättää mielenkiinnon :D

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset