photo risteily1_zpsd2mst1xc.jpg

 photo risteily2_zpsaikyyw9k.jpg

 photo risteily4_zpsjjsjz4sl.jpg

 photo risteily5_zpsj885c8mw.jpg

 photo risteily6_zpsfy6zpt0e.jpg

 photo risteily7_zps1i5mhq6s.jpg

 photo risteily8_zps9k2svvp9.jpg

 photo risteily9_zpsyszp3vg4.jpg

 photo risteily10_zpsujdh2rmt.jpg

 photo risteily11_zpsnfbw6y8w.jpg

 photo risteily13_zps10rfnsqy.jpg

 photo risteily14_zpsuwr4simw.jpg

Viime viikonloppu tuli suurimmaksi osaksi vietettyä laivalla. Kavereiden kanssa lähdettiin nimittäin käymään Ruotsissa. Viime laiva reissusta on mulla viisi vuotta! Pelkäsin koko ajan et tulis pahoinvointia - niin kuin kahdella edellisellä kerralla - mutta eipä niille mun ostamille matkapahoinvointilääkkeille tullu käyttöä. 

Maissa ei tehty oikeestaan mitään sen kummempaa. Käveltiin, kierreltiin kaupoissa ja päätettiin takasin laivalle mennä metrolla. Hypättiin vahingossa väärän metron kyytiin. Tai no se oli oikea numero, mutta metro meni vaan väärään suuntaan. Kukaan meistä ei osaa niin sujuvasti ruotsia et oli se hiukan vaikeaa suunnistaa paikassa jossa kaikki on eri kielellä. Onneksi päästiin takaisin laivaan ajoissa. Se mua aina pelottaa kun lähtee muualle. Et myöhästyy laivasta tai lentokoneesta.

En ite oikeestaan ostanut tuliaisia tai ylipäätänsäkään mitään Ruotsista. Mulla oli vain 80€ mukana ja siitä kaikki menikin sitten ruokaan jota laivassa söin. Yksikin lämmin ruoka maksoi 15€. Hirveen kallista. Ruotsi ja Suomi ovat muutenkin aika saman laisia. Samoja kauppoja löytyy, joten saan ihan saman tavaran Suomestakin. Turhaa siis ostaa mitään. Tämä reissu oli mulle muutenkin enemmän sellanen et sain viettää aikaa mun kavereiden kanssa. Matkat ja risteilyt on mulle ollu aina perhelomia ja nyt oli kiva päästä vaan kaveriporukalla matkustamaan. Kotiin tuli kuitenkin mukaan puoliksi syöty Ruotsita ostettu suklaalevy ja laivalta hankittu vesimeloneilta maistuvia purkkia.

Mä en oo sitten kauhea matkustelija, vaikka se oliskin ihanaa matkustaa vuodessa sataan eri paikkaan. Näitä tällaisia matkustuspostauksia tulee siis aika harvoin. Oon kuitenkin ite suunnitellu hiukan matkaa Tanskaan, Kööppenhaminaan. Kävin ekan kerran 7.luokalla - veljen ja isovanhempien kanssa - ja siellä olis kiva käydä uudestaan kavereiden tai murun kanssa. Reissu Tallinnaan on myös mietteillä. Se kenties toteutuu ennen Tanskaan menoa.

Kuvasin myös videon matkalta. Perjantailta ja lauantailta ainoastaan kuvamateriaalia, mutta kuitenkin. Laitoin sen tubeen ja ajattelin myös yhdistää tähän postaukseen. Vaikka videoita onkin tullu tehtyä jonkin verran ennen tätä blogia niin jotenkin en siltikään vielä osaa tätä niin hyvin. Noh, harjoitusta. harjoitusta!


Millon te ootte käyny viimeks Ruotissa tai risteilyllä? Mitä tykkäätte muuten tällaisista vlogi/may day -videoista?

xoxo
Paula