RISTEILYLLÄ

 photo risteily1_zpsd2mst1xc.jpg

 photo risteily2_zpsaikyyw9k.jpg

 photo risteily4_zpsjjsjz4sl.jpg

 photo risteily5_zpsj885c8mw.jpg

 photo risteily6_zpsfy6zpt0e.jpg

 photo risteily7_zps1i5mhq6s.jpg

 photo risteily8_zps9k2svvp9.jpg

 photo risteily9_zpsyszp3vg4.jpg

 photo risteily10_zpsujdh2rmt.jpg

 photo risteily11_zpsnfbw6y8w.jpg

 photo risteily13_zps10rfnsqy.jpg

 photo risteily14_zpsuwr4simw.jpg

Viime viikonloppu tuli suurimmaksi osaksi vietettyä laivalla. Kavereiden kanssa lähdettiin nimittäin käymään Ruotsissa. Viime laiva reissusta on mulla viisi vuotta! Pelkäsin koko ajan et tulis pahoinvointia - niin kuin kahdella edellisellä kerralla - mutta eipä niille mun ostamille matkapahoinvointilääkkeille tullu käyttöä. 

Maissa ei tehty oikeestaan mitään sen kummempaa. Käveltiin, kierreltiin kaupoissa ja päätettiin takasin laivalle mennä metrolla. Hypättiin vahingossa väärän metron kyytiin. Tai no se oli oikea numero, mutta metro meni vaan väärään suuntaan. Kukaan meistä ei osaa niin sujuvasti ruotsia et oli se hiukan vaikeaa suunnistaa paikassa jossa kaikki on eri kielellä. Onneksi päästiin takaisin laivaan ajoissa. Se mua aina pelottaa kun lähtee muualle. Et myöhästyy laivasta tai lentokoneesta.

En ite oikeestaan ostanut tuliaisia tai ylipäätänsäkään mitään Ruotsista. Mulla oli vain 80€ mukana ja siitä kaikki menikin sitten ruokaan jota laivassa söin. Yksikin lämmin ruoka maksoi 15€. Hirveen kallista. Ruotsi ja Suomi ovat muutenkin aika saman laisia. Samoja kauppoja löytyy, joten saan ihan saman tavaran Suomestakin. Turhaa siis ostaa mitään. Tämä reissu oli mulle muutenkin enemmän sellanen et sain viettää aikaa mun kavereiden kanssa. Matkat ja risteilyt on mulle ollu aina perhelomia ja nyt oli kiva päästä vaan kaveriporukalla matkustamaan. Kotiin tuli kuitenkin mukaan puoliksi syöty Ruotsita ostettu suklaalevy ja laivalta hankittu vesimeloneilta maistuvia purkkia.

Mä en oo sitten kauhea matkustelija, vaikka se oliskin ihanaa matkustaa vuodessa sataan eri paikkaan. Näitä tällaisia matkustuspostauksia tulee siis aika harvoin. Oon kuitenkin ite suunnitellu hiukan matkaa Tanskaan, Kööppenhaminaan. Kävin ekan kerran 7.luokalla - veljen ja isovanhempien kanssa - ja siellä olis kiva käydä uudestaan kavereiden tai murun kanssa. Reissu Tallinnaan on myös mietteillä. Se kenties toteutuu ennen Tanskaan menoa.

Kuvasin myös videon matkalta. Perjantailta ja lauantailta ainoastaan kuvamateriaalia, mutta kuitenkin. Laitoin sen tubeen ja ajattelin myös yhdistää tähän postaukseen. Vaikka videoita onkin tullu tehtyä jonkin verran ennen tätä blogia niin jotenkin en siltikään vielä osaa tätä niin hyvin. Noh, harjoitusta. harjoitusta!


Millon te ootte käyny viimeks Ruotissa tai risteilyllä? Mitä tykkäätte muuten tällaisista vlogi/may day -videoista?

xoxo
Paula

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Yritin ottaa mahollisimman paljon. Vähän kuitenki petyin ku Ruotsissa kaikki paikat näytti olevan rempassa :p

   Poista
 2. Mulla on nyt koko alkuvuoden ollut kaamee hinku ruotsiin tai viroon, ylipäätään laivalle, muttei olla saatu aikaseks.
  Niin kivoja kuvia oot saanut kyllä napattua! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Mullaki on koko ajan hinku päästä jonneki, just ruotsiin tai viroon. Myös sinne köpikseen meno olis ihanaa tai lontooseen :D

   Poista
 3. Risteilyillä oon käynyt paljon, mutten Ruotissa oo koskaan käynyt maissa, niin hassulta kuin vain kuulostaa. :D Pitäis kyllä joskus käydä ihan tosissaan. :) Ihanalta kuulostava matka sulla! Totta se on, että risteilyt on sen verran kallista, ja samaa tavaraa saa Ruotista kuin Suomestakin. Todella kauniita kuvia!

  tiiaemilia.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhuin äidin kanssa matkan jälkeen et ei sitä tuliaisia tai mitään tarvii sieltä ruotsista ostaa. Maissa on vaa hyvä verrytellä hiukan jalkoja. Kannattaa käydä ens kerralla pikkusen kattomassa. Se on niin hauskaa kun näyttää aika samalta kun suomessa, mut kaikki kyltit sun muut on kirjotettu ruotsiks :D

   Poista
 4. Aivan ihania kuvia oot räpsinyt! Varsikin nuo kuvat arkkitehtuurista miellyttää mun silmää. Laivalle ois kyllä kiva päästä, taisin viimeksi matkustaa Tallinnaan seitsemisen vuotta sitten. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin halunnu ottaa enemmän kuvia noista rakennuksista, mut suurin osa oli pressun alla tai vastaavaa, jonkun remontin vuoksi :/

   Poista
 5. Helmikuussa kävin viimeksi ja tykkäsin paljon! :-) Ja ihanaa, videota! Tee ihmeessä lisää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu jotenki et oon tosi ruosteessa noiden videoiden suhteen, vaik viime vuonna niitä tuli tehtyä pari kymmentä :p Saattaa myös kenties johtua siitä etten o vielä löytäny sitä omaa mieluista tapaa tehdä videoita.

   Poista
 6. Kivoja kuvia!
  Ja tykkäsin myös videosta. :)
  Mä oon käynyt vaan joskus pienenä risteilyllä Ruotsin puolella ja ysiluokan luokkaretkellä Tallinnassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit :)
   Ite oon käyny yhen kerran myös Tallinnas ja kaikki aina ihmettelee sitä miksen oo käyny useemmin. Se ku on kuulemma niin yleinen matkustuskohde suomalaiselle

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset