Viime kesäkuussa mun hiukset värjättiin tummasta vaaleiksi ja samalla pyysin kampaajaa ajamaan mun niskassa olevan tukan pois. Sanon että en ole koskaan pitänyt ajatuksesta sivusiilistä itselläni, mutta nähtyäni muutamalla tubettajalla - esim. mansikkka - tämän niskasiilin halusin samanlaisen. Tahtoisin jonkinlaisen kuvion tuohon niskasiiliin, mutta en oo vielä päättäny et minkälainen se olisi.

Viime lokakuussa rupesin sitten kasvattamaan siiliä pois ja se oli kasvanut niin pitkäksi että pystyin kieputtamaan hiukset sormeni ympärille. Nyt 21.3. kuitenkin pyysin äitiäni leikkaamaan sen, sillä halusin sen takaisin. Miksi? Se selviää postauksen lopussa, sillä nyt jaan teille hyvät ja huonot puolet niskasiilistä. 

 photo takasiili1.1_zpsxqws9ii4.jpg

 photo takasiili2.1_zps6tou701w.jpg

HUONOT PUOLET
Kukaan ei aina tiedosta, että sulla on niskasiili. Se kun näkyy ainoastaan tukan ollessa kiinni.
Takaisin kasvattaminen kestää ikuisuuden.
Kasvatuksen aikana se ei näytä kovinkaan kauniilta ja pikku hiukset sojottavat joka suuntaan. Niitä on välillä vaikea saada kuriin.
Jos värjäät hiukset on myös siilikin värjättävä. Siili paljasta tosi helposti sun oman värin.
Niskasiili pitää muistaa ajaa 2-4 viikon välein. Jos siis tahdot pitää sen siistin näköisenä.

 photo takasiili3.1_zpswgy1hfte.jpg

 photo takasiili4_zpsqja0lbji.jpg

HYVÄT PUOLET
Kun niskasiilin kasvattaa pois niin se on helppo pitää piilossa. 
Niskasiili voi olla yksinkertainen tai sen voi persoonallistaa kuvioilla. (oma vinkki: niskasiilin voi myös persoonallistaa värjäämällä sen eri väriseksi kuin muu tukka)
Siihen ei kulu paljoa väriä.
Saat itse päättää kauinka paljon hiusta leikataan pois. 3mm, 6mm... Mikä susta on hyvä pituus.
Pääsee kokeilemaan ja harjoittelemaan uusia kampauksia jossa hiukset ovat kiinni ja siili näkyy.

Itse rakastan sitä kun muru silittää niskaani. Hiusten harjaaminen, silittäminen yms. tuntuu muutenkin ihanalta, mutta kun toinen silittää niskasiiliä tuntuu se eri tavalla ihanalta. Se on oma henkilökhtainen plussani tässä.
Ruotsin risteilyn takia ajoin siilin lähinnä takaisin, sillä halusin ottaa asukuvia Tukholman kaduilla ja niin ettei se tupsutukka näkyisi. Eipä niitä asukuvia ehditty ottamaan, mutta kuvia kuitenkin tuli räpsittyä. Kesällä niskasiili on muutenkin aivan ihana. Tämä taitaakin olla aikalailla mun kesätukka nykyään.

Mitä mieltä te ootte niskasiilistä? Yay or nay?

xoxo
Paula