MITEN OTAN BLOGINI KUVAT ... KUN PÄIVÄT PIMENEVÄT

XQHE9075
Kun päivät pitenevät ja pimeys laskeutuu nopeammin on valokuvaaminen todella vaikeaa. Arkipäivät tulee oltua koulussa ja juuri sinä valoisana aikana. Viikonloppuina olisi aina aikaa, mutta olen todella laiska ihminen enkä aina jaksa lähteä ulos kuvaamaan. Asukuvat ovat siksipä hyvin harvassa blogissani. Kotini on muutenkin todella pimeä paikka, joten kärsin oikeastaan liian hämärästä valaistuksesta ihan liian usein. Siispä tässä postauksessa kerron omia kikkojani, miten saan valoisempia kuvia.

LBFQ2856
QFAR3494
Yksinkertaisesti ... luonnon valo
Vaikka asunto onkin hämärä valoa tulee tänne kahteen tiettyyn paikkaan; keittiöön ja parvekkeelle. Nämä ovatkin kaksi yleisintä paikkaa missä kuvani otan. Parvekkeen valkoinen seinä on kuvien kautta tuttu, mutta harvassa sitä tajuaa, että siellä ne juuri on otettu. Suurin osa flatlay kuvistani on otettu keittiössä, sillä keittiön valon lisäksi tuo pöytätaso on juuri oikealla korkuudella kuvien ottoa varten. Harvemmin otan muualla asunnossa kuvia. Siinä neljän aikaan muualla asunnossa voi ottaa kuvia kun aurinko paistaa suoraan sisälle.

toisena ... valotuksen säätäminen
Jos kuvia tulee otettua muualla asunnossa säädän valotusta, kameran aukkoa yms. todella paljon, jotta saan omasta mielestäni sen täydellisen puhtaan kuvan. Mitä puhtaampi sitä parempi, mutta tämä hankaloittaa kuvaamista siinä, että kohteen täytyy pysyä paikoillaan 2-5 sekuntia tai muuten kuva epäonnistuu. Tämä ei ehkä ole yleisin tapani kuvata, mutta usein mieluisin, vaikka monta ärräpärriä saataakin suusta päästä kuvausten aikana. Nämä kuvat on otettu kameran asetuksia säädellen.

kolmantena ... oma valoväkerrykseni
Olen pohtinut ostavani jossain vaiheessa ihan lightboxin tai rengasvalon, mutta vielä siihen ei ole varaa. Katselin viime vuonna diy -videoita aiheesta ja väkertelin sitten oman aika kämäsen näköisen rengasvalon käyttäen pizzaboxia, jouluvaloja, teippiä ja leivinpaperia. Valo on omaan makuuni ehkä pikkuisen liian kellertävä, mutta se ajaa kuitenkin asiansa ja täyttää tehtävänsä liian pimeinä hetkinä, jolloin kuvia tahtoo ottaa. Puhelimen taskulamppu antaa kyllä sopivan tasapainon luomukseni kanssa. Joskus jopa pelkkä se riittää. Vinkki! kaksi puhelinta on aina parempi. 

neljäntenä ... valkoinen tausta ja paperi
Lisää valoa, kirkkautta ja puhtautta kuviin tuo valkoinen tausta. Sitä ei varmasti kukaan ihmettele. Valkealla taustalla voi ns. valjastaa valon ja tuoda enemmän puhtautta kuvaan. Hyvä on käyttää vaikka valkoista paperia heijastamaan valoa kuvattavaan kohteeseen. Tämä oli sellainen kikka jota käytimme usein mediatunnilla ja jopa kuviskursseilla lukiossa. Olihan siellä se oikea välinekin, mitä valokuvaajat käyttävät, mutta niitä oli vain pari koko rakennuksessa ja ne olivat aina varattuja. 

IOEN1768
BLHR8604
Syksystä on tullut yksi lempivuodenaikanai, mutta tuo pimeys hankaloittaa kyllä kuvien ottoa. Ei minua haittaa pilvinen, sateinen tai sumuinen sää, vaan enemmän se halu kuvata on kiinni valon määrästä. Kuten melkeinpä kaikki tekeminen. Ei kukaan pimeällä tahdo mihinkään lähteä. Joskus kuvat saattavat olla liian hämäriä, mutta muokkaan silti niitä aika lailla roimalla kädellä, joka ei ole kylläkään mikään salaisuus tai varmastikaan vaikea huomata. Pidän siitä kun kuvat näyttävät samalta tai ovat tietyn laisia. Tällä hetkellä esim. se rakeisuus on mieleeni, koska se tuo syksyisempää tuntua minusta kuviin. Jos tahdotte postausta siitä, miten muokkaan kuvani niin ilmoita ihmeessä kommenteissa!

   Miten itse otat kuvat kun päivät pitenevät ja pimenevät?


allekirjoitusLue myös: 80 POTAUSIDEAA

2 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä! Kesän jälkeen on kyllä edelleen vaikea tottua siihen, miten nopeaa tulee jo pimeä ja harvoin on niin valoisa päivä että saisi otettua hyviä kuvia. :D
  Mä käytän usein sellaista lukulamppua kohdistamaan enemmän valoa kuvattaviin asioihin tai sitten muokkaan kuviin enemmän valoa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän jälkeen kyllä kestää hetki ennen kun kunnolla ymmärtää ja osaa ajottaa kuvaamiset sellaiselle ajalle jolloin valoa on tarpeeksi, mut toiki on totta että kaikki päivät ei ees valosia ole.
   Mäki käytin joskus lukulamppua, mut siinä oli iiiihan liian kellertävä valo xD

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset