PÄÄOSASSA HIUKSET #2 | NELJÄ HIUSTEN PILAAJAA

summer edition

Kesämekkoja, grillaamista, rannalla käymista; kesä on parasta aikaa. En kuitenkaan tahdo rikkoa ihanan lämmintä kuplaasi, mutta kesä sattuu olemaan myös hyvin rankka kausi hiuksillesi. Tässä postauksessa kerron neljästä kesäajan hiusten pilaajista, mutta myös neuvon kuinka lähteä taistoon parempien hiusten puolesta.

BWQB8080

AURINKO.
Tiesitkö, että ihan niin kuin ihosi myös hiuksesi muodostuvat keratiinista? Tämä tarkoittaa siis sitä, että hiuksesi, eikä vain ihosi, voi vaurioitua UV-valon alla. Aurinko voi heikentää hiuksiasi, joka alitstaa sen enemmän rikkoutumiselle sekä sähköistymiselle ja aurinko saa hiuksesi tuntumaan kuivilta. Olet varmasti kuullut "luonnollisista raidoista" a.k.a. "natural highlights", jotka saat kun olet ollut auringon alla tarpeeksi kauan. Todellisuudessa nuo ovat oikeastaan vaurioituneita hiuksia - aurinko vaalentaa hiuksiasi ja rikkoo niiden omaa pigmenttiä.

ratkaisu | suojaa hiuksesi. Toki paras mahdollinen vaihtoehto on pysyä poissa auringon alta, mutta tiedämme molemmat ettei se tule tapahtumaan. Sen sijaan käytä hattua aina kuin mahdollista tai osta itsellesi tuote, jossa on UV suojaa hiuksillesi. 

VESI.
Pulahdus mereen tai uima-altaaseen voi tuntua virkistävältä, mutta molemmat voivat tehdä jonkin tason vaurioita hiuksiisi. Joten rikotaampa asia nyt aluksi osiin. Suolavesi voi kuivattaa hiuksesi, jolloin hiuksen pinta tuntuu karkealta ja ne takkuuntuvat helpommin. Kloorin ja auringon yhdistelmä uima-altaassa uimisesta puolestaan voi vaalentaa hiuksiasi. Unohtamatta sitä mahdollisuutta, että juuri värjätyt hiuksesi voivat saada ihastuttavan vihreän sävyn, joka tulee kloorista, joka on reagoinut kupariputkiin. Ulkomailla myös joiden merivesien rautapitoisuus on korkeampi kuin Suomessa, joten sekin voi värjäyttää vaaleita hiuksia vihreiksi.

ratkaisu | huuhtele ja esikäsittele. Jos sinulla on aikaa, huuhtele hiuksesi heti kun poistut merestä. Jos ei, yritä olla liikaa sotkematta hiuksiasi, kun se nyt sattuu olemaan todella herkässä tilassa. Plus, mitä enemmän kosket hiuksiisi sitä sähköisemmiksi ne muuttuvat. Mitä sitten klooriin tulee suosittelisin kastelemaan hiukset ja levittämään hoitoainetta ennen kuin hyppäät altaaseen. Tämä auttaa suojaamaan hiuksiasi kloorilta, auringolta sekä niiltä inhottavilta kupariputkilta. Tai sitten yksinkertaisesti vain älä kastele hiuksia.

TGGT8855

KOSTEUS.
Liika kosteus lisää kitkaa hiustesi välillä, joka johtaa siihen meidän kaikkien inhokki asiaan; hiusten sähköistymiseen. Plus, kosteus aiheuttaa hiuksen muuttumista venyvämmäksi ja alttiimmaksi vahingoille sekä rikkotumiselle.

ratkaisu | löydä salainen ase. Etsi itsellesi tuote, jossa on kosteussuoja ja muista levittää/suihkuttaa tätä hiuksiisi ennen kuin poistut kodistasi.

RUTIINIEN HYLKÄÄMINEN.
Oikeiden tuotteiden käyttö vaikuttaa hiustesi yleiseen terveyteen, joten älä vaihda hiustesi hoitorutiinia vain koska satut olemaan tien päällä. Toki se mini shampoo hotelihuoneessasi voi olla enemmän kuin sopiva, mutta jos tahdot kehysten arvoisia lomakuvia sinun on parasta pysyä siinä minkä tiedät toimivan.

ratkaisu | pakkaa tärkeimmät. Valitse sellainen pussi, johon mahtuu kaikki lempituotteesi tai sitten annostele tuotteita pienempiin uudelleen täytettäviin pulloihin. Vaikka olisihan se helpompaa käyttöö hotellien tarjoamia tuotteita tai niitä mitä sukulaisten luota löytyy, niin on kuitenkin parasta pysyä siinä, mikä oikeasti toimii. Muista vain, että hiukset kyllä käyttäytyvät eritavalla eri ilmastoissa, joten joudut ehkä käyttämään hiukan enemmän (tai vähemmän) tuotetta kuin yleensä.


ruusu

8 kommenttia:

 1. Tuota rutiinien hylkääminen -kohtaa en ole tullutkaan ajatelleeksi! Täytyypä siis jättää ne hotellin omat shampoot vastedes käyttämättä ja kantaa omat tuotteet mukana :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli sellanen asia jota aloin iteki ajattelee vasta kun opiskelut alko. Varsinkin jos on värjätty tukka niin siitä "hiusrutiinista" kannattaa pitää kiinni jopa lomalla.

   Poista
 2. Jostai syyst ihastuin sun hiuksiin ♥

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Iso peukku hiuspostauksille, näitä lisää! :)

  VastaaPoista
 4. Kiinnostavaa asiaa :) Ootko muuten jo tehnyt tai tekemässä postausta hiustuotteiden vaikuttavista aineista? Esim. mikä tekee mitäkin ja millaiselle hiukselle suosittelet. Mitä niistä pullojen etiketeistä siis kannattaisi bongailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä en oo tehny, mutta suunnitteilla kyllä olisi :D

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset