BLOGGAAMISEN SALAT #3 | 4 SYYTÄ MIKSI EN LUKENUT POSTAUSTASI JA MITEN KORJATA ASIA!

kone1

Olet työskennellyt todella kovasti tehdäksesi blogistasi kauniin ja ahertanut ahkerasti postauksien parissa luodaksesi niiden sisällöstä kiinnostavia. Miksi sitten kauhean moni ei niitä lue? Blogimaailma on oikeasti paljon isompi kuin miltä se näyttää (muutenkin koko internet on) ja on hyvin vaikeaa saada blogi ihmisten nähtäville. Silloinkin kun saat on todella suuri määrä ihmisiä, jotka oikeasti eivät lue osaa postauksistasi tai edes selaa koko blogiasi. Tässä postauksessa on neljä syytä, miksi minä en ole päätynyt lukemaan postauksiasi sekä miten ohjeet, miten korjata asia. Tämä ihan vain koska, kun kerran käytät aikaasi luoden itsellesi arvokasta sisältöä niin tahdot varmasti muiden lukevan sen. Vai mitä?

kone2

POSTAUKSESI EI KUULOSTANUT KIINNOSTAVALTA
Tämä on oikeastaan aika ilmiselvä asia, mutta jos postauksesi otsikko ei kuulosta kiinnostavalta tai vie huomiotani, sykähdytä, niin minulla ei ole mitään mielenkiintoa edes klikata ja katsoa mitä postauksesi sisältää. Keskimäärin kahdeksan kymmenestä ihmisestä tulee lukemaan otsikkosi, mutta vain kaksi kymmenestä oikeasti lukee postauksen. Kun suunnittelet postauksesi otsikkoa niin pidätkö aina mielessäsi yleisön, jolle postaus on tarkoitettu? Postauksesi otsikon tulisi kertoa heille lyhyesti ja ytimekkäästi, mitä he ovat alkamassa lukemaan.

Ratkaisu: Sinulla on tilaisuus olla keskivertoa parempi vain luoden otsikoita jotka ovat 1) uniikkeja 2) käytännöllisiä ja 3) todella tarkkoja. Esimerkkinä tämän postauksen otsikko, "4 syytä miksi en lukenut postaustasi ja miten korjata asia", joka voidaan rikkoa osiksi; 4 syytä - numero joka on todella tarkka - miksi en lukenut postaustasi - postaus on selkeästi tarkoitettu muille bloggaajille - ja miten korjata asia - kuinka tämä postaus voi olla hyödyksi.

POSTAUKSESI SISÄLTÄVÄT LIIAN PITKÄÄ TEKSTIÄ
Säästä oikeasti ne novellit Wattpadiin. Parhaat blogi postaukset ovat todella sulavia, ja tuo taas tarkoittaa, että suuret määrät tekstiä on jaettu pienempiin kappaleisiin. Jos postauksesi ovat vain suurta kasaa tekstiä niin silloin on hyvin vaikea määritellä, mikä postauksen pointti on. Näin lukihäiriöisenä suuren tekstimäärän lukeminen voi olla todella vaikeaa, joten jos teksti pomppii silmille tai en saa viestiäsi sisäistettyä lopetan lukemisen. Tutkimusten mukaan muutenkin lukijat lukevat vain sen 20% postauksesta - jos teksti ei ole kiinnostavaa.

Ratkaisu: Riko ne suuret tekstimäärät kappaleisiin. Voit laitaa kappaleiden väliin vaikka lainauksia lempikirjailijaltasi tai perus kuvia. 

kone3

kone4

ET KÄYTÄ SILMÄÄN PISTÄVÄÄ GRAFIIKKAA
Kun nyt puhuttiin asioiden rikkomisesta - käyttämällä silmiin pistävää grafiikkaa on yksi todella hyvä tapa tehdä tämä. Nyt on jo vuosi 2018! Ei ole mitään tekosyytä huonoon grafiikkaan - mutta silti tätä näkee ihan liiankin paljon. LifeLearn sivuston mukaan, kun ihmiset ottavat vastaan uutta tietoa, niin he muistavat siitä vain 10% kolmen päivän kuluttua. Mutta kun lisätään asiaan kuuluvia kuvia tuohon samaan vastaan otettavaan tietoon niin ihmiset muistavat kolmen päivän päästä puolestaan 65% sen sisällöstä. Haluatko, että ihmiset muistavat sinut? Sitten lisää aina kuvia ja panosta siihen.

Ratkaisu: Postaustesi pitäisi vähintään sisältää kuvan, jossa on postauksen otsikko tai mitä nyt näkee suomalaisessa bloggauskulttuurissa niin todella paljon selkeitä ja suuria kuvia. Jos jaat todella paljon tietoa niin mieti, miten pystyt muuntamaan sen kuviksi. Omat kuvat ovat aina paras vaihtoehto, mutta jos kuvaaminen ei ole juttusi niin aina on olemassa kuvitus kuvia. Esimerkiksi Etsystä löytyy hyviä vaihtoehtoja, joiden kohdalla ei tarvitse miettiä tekijän oikeuksista.

EN TIENNYT ETTÄ BLOGISI ON OLEMASSA
Vihdoinkin päästiin tähän kohtaan. On ilmiselvää, että on hyvin vaikea lukea postauksiasi, jos en tiedä blogisi olemassa olosta. Jos et jatkuvasti jaa blogisi sisältöä muualla mediassa niin ihmisten on hyvin vaikea löytää blogiasi, kun internetissä on muutenkin jo valmiiksi todella paljon meininkiä. Itse mainostan blogiani facessa (omat sivutkin), demissä, the blog junglessa, pinterestissä ja olen luonut oman instagramin sekä laittanut blogini blogit.fi, bloglovin ja blubbare sivustolle. Mainostan kaikissa someissani blogiani sekä itse olen aktiivinen muiden blogeissa. Kommentoin ja seuraan heitä. Tämä oikeasti hämmästyttää monia, kun kerron asiasta, koska kyseessä on vain harrastus. Mutta se on niin, että jos tahdot ihmisten löytävän blogisi niin sinun on jaettava sisältöäsi ja jatkaa niiden jakamista. Muutamaankin otteeseen olen törmännyt bloggaajaan, jotka haluavat enemmän kävijöitä blogiinsa, mutta he eivät ole valmiita tai tarpeeksi halukkaita mainostamaan blogiaan esim. omassa instassaan.

Ratkaisu: Aina kun julkaisen uuden postauksen jaan sen automaattisessi kaikissa mahdollisissa paikoissa, jonne se ei siis automaattisesti valmiiksi mene. Bloglovin ja Blubbare ovat paikkoja jonne se menee automaattisesti, mutta facebookkiin ja instaan julkaisen ne itse. Jaa ja jatka jakamista!


  Mikä saa sinut lukemaan toisten postauksia?


ruusu

12 kommenttia:

 1. Tää oli kiva postaus :) Luen postauksia, jos blogin ulkomuoto on hieno ja tekstin sisältö mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :D
   Ulkoasu vaikkuttaa kyl tosi paljon siihen, et viihtyykö blogissa

   Poista
 2. Samaistun näihin kaikkiin, erityisesti hahmotushäiriöni kanssa tuohon liian pitkään tekstiin. Pitkä pätkä tekstiä tuntuu valloittamattomalta vuorelta, jonne kivuaminen on ylitsepääsemättömän vaikeaa. Siksi liian pitkän tekstikappaleen kohdatessani feidaan blogin kokonaan. Pari kertaa olen jollekin bloggaajakolleegalle vinkannut, että PLIIS, tee lyhyempiä kappaleita, niin mäkin pystyn lukemaan :D

  Tuo ensimmäinen osio otsikoinnista menee myös vähän niin, että en useinkaan mene postaukseen, joka ei vaikuta musta kiinnostavalta. Kun olen mennyt postaukseen, toivon, että asiaan mennään nopeasti ilman, että bloggaaja alkaa kirjoittamaan aiheeseen liittymätöntä liirumlaarumia rivikaupalla. Tähän silti syyllistyn itsekin (oon niin överisosiaalinen ihminen), ja se ärsyttää. Mun blogin nopean poistumisen prosentti on aika iso kaikista postausklikkauksista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin oon useasti sortunut tuohon turhan kirjottamiseen ja oon yrittäny nyt karsia sitä pois. Niille sitten oma postaus, mut se on vaikeampaa kuin luulis. En siis niinkään moiti siitä, mutta jos postauksen aihe on oikeasti kiinnostava, mutta teksti pomppii asiasta toiseen on se silloin häiritsevää tai jos jaaritellaan eikä jutun ideasta saada kiinni niin silmiä alkaa lukeminen särkeä.

   Otsikointi on kyllä se tärkeä juttu, mut oikeesti myös vaikee. Ite saatan miettiä monta päivää hyvää otsikkoa jollekin enkä siltikään oo tyytyväinen. Onneksi niin käy kuitenkin tosi harvoin

   Poista
 3. Kiva ja hyödyllinen postaus! Itse en ollut kuullutkaan kaikista paikoista, joissa omia tekstejäsi mainostat. Kiitos vinkeistä :)

  www.shadesofscandi.com

  VastaaPoista
 4. Hyviä pointteja! Nykyään tuntuu kyllä olevan niin paljon vaikeampaa saada blogi oikeasti näkyviin muun massan seasta. Oon itsekin kiinnittää huomiota tohon otsikkoasiaan vasta vähän aikaa sitten. Toisaalta ärsyttää, että kaiken pitäisi olla niin lehtimäistä väliotsikoita myöten, mutta toisaalta on pakko pysyä mukana, jos haluaa saada blogia näkyviin. koitan ite tasapainotella kovasti ammattilaismaisuuden ja rennon harrastelijamaisuuden välillä. Mut kiva blogi sulla, tykkään siitä miten sun persoona tulee esiin! Jään lukijaksi :)

  Ja korjatakseni yhden vääryyden eli tuon neloskohdan, linkitän röyhkeästi oman blogini sun luettavaksi :D

  https://laura-linnea.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyl ite samaistuu tohon sun tunteeseen! Mutta onneksi tää blogimaailma on muuttuvaa samalla tavalla kuin kaikki muukin ja kyllä se "muoti" lähtee pois, mutta sitten voi olla mahdollisuus, että jokin itse enemmän ei sopiva juttu tulee näkyville blogeissa.

   Vääryys on korjattu :D

   Poista
 5. Tällä postauksella on todellakin hyvä otsikko, oikein houkutteli lukemaan! Oman blogin ja postauksen jakaminen on kyllä hyvin tärkeä osa bloggaamista ja sen oikein huomaa, miten ahkera mainostus tuottaa tulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että "houkutin" toimi xD
   Muistan kuinka ite ihmettelin bloggaamisen aloittaessa, että miksei kukaan löydä blogia, mutta kikkana oli oikeasti se, etten jakanut blogia tai postauksia missään

   Poista
 6. Hyvä postaus! :) Tuo viimeinen kohta on kyllä ehdottomasti kaikista vaikein ainakin itselle, tuntuu, että on supervaikeaa saada blogille näkyvyyttä. Faceen jakaminen ja vuorovaikutus muiden kanssa on tosiaan tärkeä osa bloggausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D
   Jakaminen näyttää helpolta, mut kyl se loppupelissä on hiukkasen vaikeeta. Täytyy kattoo minne jakaa, kirjottaako minkäänlaista "myyntipuhetta" ja voiko siihen liittää kuvan tai kuvia.

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset