kone1

Olet työskennellyt todella kovasti tehdäksesi blogistasi kauniin ja ahertanut ahkerasti postauksien parissa luodaksesi niiden sisällöstä kiinnostavia. Miksi sitten kauhean moni ei niitä lue? Blogimaailma on oikeasti paljon isompi kuin miltä se näyttää (muutenkin koko internet on) ja on hyvin vaikeaa saada blogi ihmisten nähtäville. Silloinkin kun saat on todella suuri määrä ihmisiä, jotka oikeasti eivät lue osaa postauksistasi tai edes selaa koko blogiasi. Tässä postauksessa on neljä syytä, miksi minä en ole päätynyt lukemaan postauksiasi sekä miten ohjeet, miten korjata asia. Tämä ihan vain koska, kun kerran käytät aikaasi luoden itsellesi arvokasta sisältöä niin tahdot varmasti muiden lukevan sen. Vai mitä?

kone2

POSTAUKSESI EI KUULOSTANUT KIINNOSTAVALTA
Tämä on oikeastaan aika ilmiselvä asia, mutta jos postauksesi otsikko ei kuulosta kiinnostavalta tai vie huomiotani, sykähdytä, niin minulla ei ole mitään mielenkiintoa edes klikata ja katsoa mitä postauksesi sisältää. Keskimäärin kahdeksan kymmenestä ihmisestä tulee lukemaan otsikkosi, mutta vain kaksi kymmenestä oikeasti lukee postauksen. Kun suunnittelet postauksesi otsikkoa niin pidätkö aina mielessäsi yleisön, jolle postaus on tarkoitettu? Postauksesi otsikon tulisi kertoa heille lyhyesti ja ytimekkäästi, mitä he ovat alkamassa lukemaan.

Ratkaisu: Sinulla on tilaisuus olla keskivertoa parempi vain luoden otsikoita jotka ovat 1) uniikkeja 2) käytännöllisiä ja 3) todella tarkkoja. Esimerkkinä tämän postauksen otsikko, "4 syytä miksi en lukenut postaustasi ja miten korjata asia", joka voidaan rikkoa osiksi; 4 syytä - numero joka on todella tarkka - miksi en lukenut postaustasi - postaus on selkeästi tarkoitettu muille bloggaajille - ja miten korjata asia - kuinka tämä postaus voi olla hyödyksi.

POSTAUKSESI SISÄLTÄVÄT LIIAN PITKÄÄ TEKSTIÄ
Säästä oikeasti ne novellit Wattpadiin. Parhaat blogi postaukset ovat todella sulavia, ja tuo taas tarkoittaa, että suuret määrät tekstiä on jaettu pienempiin kappaleisiin. Jos postauksesi ovat vain suurta kasaa tekstiä niin silloin on hyvin vaikea määritellä, mikä postauksen pointti on. Näin lukihäiriöisenä suuren tekstimäärän lukeminen voi olla todella vaikeaa, joten jos teksti pomppii silmille tai en saa viestiäsi sisäistettyä lopetan lukemisen. Tutkimusten mukaan muutenkin lukijat lukevat vain sen 20% postauksesta - jos teksti ei ole kiinnostavaa.

Ratkaisu: Riko ne suuret tekstimäärät kappaleisiin. Voit laitaa kappaleiden väliin vaikka lainauksia lempikirjailijaltasi tai perus kuvia. 

kone3

kone4

ET KÄYTÄ SILMÄÄN PISTÄVÄÄ GRAFIIKKAA
Kun nyt puhuttiin asioiden rikkomisesta - käyttämällä silmiin pistävää grafiikkaa on yksi todella hyvä tapa tehdä tämä. Nyt on jo vuosi 2018! Ei ole mitään tekosyytä huonoon grafiikkaan - mutta silti tätä näkee ihan liiankin paljon. LifeLearn sivuston mukaan, kun ihmiset ottavat vastaan uutta tietoa, niin he muistavat siitä vain 10% kolmen päivän kuluttua. Mutta kun lisätään asiaan kuuluvia kuvia tuohon samaan vastaan otettavaan tietoon niin ihmiset muistavat kolmen päivän päästä puolestaan 65% sen sisällöstä. Haluatko, että ihmiset muistavat sinut? Sitten lisää aina kuvia ja panosta siihen.

Ratkaisu: Postaustesi pitäisi vähintään sisältää kuvan, jossa on postauksen otsikko tai mitä nyt näkee suomalaisessa bloggauskulttuurissa niin todella paljon selkeitä ja suuria kuvia. Jos jaat todella paljon tietoa niin mieti, miten pystyt muuntamaan sen kuviksi. Omat kuvat ovat aina paras vaihtoehto, mutta jos kuvaaminen ei ole juttusi niin aina on olemassa kuvitus kuvia. Esimerkiksi Etsystä löytyy hyviä vaihtoehtoja, joiden kohdalla ei tarvitse miettiä tekijän oikeuksista.

EN TIENNYT ETTÄ BLOGISI ON OLEMASSA
Vihdoinkin päästiin tähän kohtaan. On ilmiselvää, että on hyvin vaikea lukea postauksiasi, jos en tiedä blogisi olemassa olosta. Jos et jatkuvasti jaa blogisi sisältöä muualla mediassa niin ihmisten on hyvin vaikea löytää blogiasi, kun internetissä on muutenkin jo valmiiksi todella paljon meininkiä. Itse mainostan blogiani facessa (omat sivutkin), demissä, the blog junglessa, pinterestissä ja olen luonut oman instagramin sekä laittanut blogini blogit.fi, bloglovin ja blubbare sivustolle. Mainostan kaikissa someissani blogiani sekä itse olen aktiivinen muiden blogeissa. Kommentoin ja seuraan heitä. Tämä oikeasti hämmästyttää monia, kun kerron asiasta, koska kyseessä on vain harrastus. Mutta se on niin, että jos tahdot ihmisten löytävän blogisi niin sinun on jaettava sisältöäsi ja jatkaa niiden jakamista. Muutamaankin otteeseen olen törmännyt bloggaajaan, jotka haluavat enemmän kävijöitä blogiinsa, mutta he eivät ole valmiita tai tarpeeksi halukkaita mainostamaan blogiaan esim. omassa instassaan.

Ratkaisu: Aina kun julkaisen uuden postauksen jaan sen automaattisessi kaikissa mahdollisissa paikoissa, jonne se ei siis automaattisesti valmiiksi mene. Bloglovin ja Blubbare ovat paikkoja jonne se menee automaattisesti, mutta facebookkiin ja instaan julkaisen ne itse. Jaa ja jatka jakamista!


  Mikä saa sinut lukemaan toisten postauksia?


ruusu