6 ASKELTA TÄYDELLISTEN FARKKUJEN HANKINTAAN

mitä kukaan ei kerro sinulle farkuista 
Huonosti istuvat farkut... Se on sellainen asia, jota jokainen vihaa ja silloin yleensä ajattelemme, että vika on kehossamme. Tosi asia on se, että jokainen farkkumalli ei sovi jokaiselle keholle ja kaikki farkut eivät ole edes täydellisiä, vaikka käyttäisit oikeaa mallia omalle kehollesi. Sinun tarvitsee vain olla tarkkana farkkuja ostaessasi ja tässä postauksessa kerron, miten jatkossa toimia täydellisiä farkkuja metsästäessä.


step one
KEHON MALLI

Erilaisia kehomalleja on monia, mutta kun hetken aikaa peilin kautta tutkailet itseäsi ja saat selville omasi niin sinun on paljon helpompi löytää itsellesi oikeanlaiset farkut. Ylle olen laittanut kuvan erilaisista kehomalleista. "The Inverted Triangle", "The Rectangle" ja "The Apple" ovat sellaisia kehomalleja joille parhaiten sopii matalavyötäröiset farkut. Ottaa esimerkkinä Eva Longorian, joka on kehomallia inverted triangel. Oletko koskaan nähnyt häntä korkeavyötäröisissä? Et sillä hänelle ne eivät sovi. Heitä siis oikeasti ne korkeavyötäröiset ulos ikkunasta ja osta matalavyötäröiset, jotka enemmän korostavat lanteitasi. Paidalla ei sinänsä ole väliä, mutta hiukan "ilmavampi" paita piilottaa vyötärölinjan ja saa sinut näyttämänä pidemmältä. Kun taas "The Lean Column", "The Pear", "The Nut Hour Glass" ja "The Full Hour Glass" kehomallit näyttävät todella upeilta korkeavyötäröisissä farkuissa.

step two
VISUAALINEN ILLUUSIO
Kaikki on oikeasti kiinni illuusiosta. Tummat värit saavat näyttämään hoikemmalta ja vaaleat värit puolestaan isommalta. Joten kun etsit farkkuja niin mieti, mitä tahdot niiltä. Tahdotko korostaa jotain osaa kehostasi vai et? On olemassa tummia farkkuja joissa on vaaleita kohtia ja silloin se vain tarkoittaa sitä, että sillä vaalealla kohdalla yritetään tuoda enemmän esiin sitä teittyä kohta kehosta. Kasvattaa sitä.

step three
VIRHE HAAROISSA
Hirveän harva puhuu tästä, sillä oikeastaan kukaan ei edes tajua tätä asiaa. Suurin syy varmaan siihen, miksi osa ei farkuista pidä on se, miltä ne saavat haaravälin näyttämään. Suurin osa nykyään tutettavista (varsinkin halpistuotteista) farkuista luo sen ihastuttavan kamelin varpaan. Se ei ole kuitenkaan kehosi vika, vaan itse farkkujen. Kun käyt farkkuostoksilla niin kannattaa katsoa onko vetoketjun loppuosassa ja haaravälissä suurikin väli. Jos on niin se tarkoittaa juuri sitä, että nämä farkut luovat sen kamelin varpaan. Tällaiset farkut eivät myös aivan täydellisesti istu haarovälistä ja joka kerta kun liikut niin kangas liikkuu mukanasi luoden vielä enemmän haluamatonta huomiota. Tämä pienen pieni virhe saa myös vatsan näyttämään tavallista pulleammalta, joka ei ole maailman ihanin asia.


oikein                                                                                                   väärin
step four
TÄYDELLINEN PEPPU
Kannattaa katsoa, etteivät farkkujen takataskut ole liian suuret tai liian kaukana toisistaan. Tämä saa takapuolen näyttämään hiukan pussimaiselta ja kuten itse joskus sanon "kuin olisi paska housussa". Jos tahdot myös korostaa enemmän takapuolesi suuruutta niin suuret takataskut eivät ole oikein täydellinen idea siihen. Myös iso väli takataskun alareunan ja pakaran ala osan välillä tekee pepusta suuremman oloisen. Tämä pyöristää peppuasi. Jos taas takatasku on paljon suurempi kuin pakarasi se saa housut näyttämään todella pussimaisilta, vaikka kyseessä olisikin kierät housut.

step five
SUURIN VIRHE MINKÄ VOIT TEHDÄ
Tämä on todella olennainen asia liittyen farkkujesi istuvuuteen ja se liitty ihan niiden huolenpitoon. Farkut sisältävät yleensä elastaania, farkuissa muutenkin on jonkin sortin muovia, joka siis tekee farkuista venyvät. Sitä on yleensä se 1% kankaan välissä, mutta se pitää ne kasassa. Jos heität farkut kuivuriin ja todella korkeaan lämpötilaan niin silloin tuo palaa pois, joka tarkoittaa sitten sitä etteivät farkut ole enää samalla tavalla istuvat kuin ennen pesua. Laita siis mieluummin farkut roikkumaan narulle ja anna niiden kuivua rauhassa.

step six
LAISKALLE SOVITTAJALLE
Itselle on monesti käynyt niin, että olen ostanut farkut, ajatellut niiden olevan sopivat, mutta sitten ne ovatkin hiukan liian isot vyötäröltä. Kaupassa ei aina ehdi tai sitten jaksa sovittaa farkkuja. Helppo ja nopea tapa saada selville ovatko farkut sopivat vyötäröltä on kietoa farkkujen vyötärö osio kaulasi ympärille. Jos reunaan jää hiukan löysää ovat silloin farkut isompaa koko ja jos taas et saa farkkujen vyötärön reunoja koskettamaan toisiaan ovat silloin kyseiset farkut liian tiukat. 


ruusu

P.S. Ihanaa juhannusta myös teille jokaiselle. Kovasta tuulesta ja ennustetusta sateesta huolimatta toivon, että juhannuksesi on ihastuttava.


*kahden kuvan kollaasin kuvat ja kehomalli on otettu netistä, joten en omista kuvien oikeuksia.

4 kommenttia:

 1. Olipas hyödyllinen postaus, varsinkin tuo kolmas kohta tuli ainakin itselle ihan uutena tietona!

  https://nouw.com/oonahankaniemi

  VastaaPoista
 2. Itelleni parhaiten istuu korkeavyötäröiset farkut - ainakin omasta mielestäni. :D Tärkeintä on kuitenkin et ite tykkää siitä mitä peilistä näkee ja miltä farkut tuntuu jalassa. Tuo kuutoskohta ei ainakaan omalla kohdalla ole oikein koskaan toiminut! :D Sekin toki riippuu kropan ja farkkujen mallista, toisilla toimii toisilla ei. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki se on ihan oma valinta mitä farkkuja käyttää ja tietysti sitä mennään oman silmän mukaan eikä mun tai kenenkään muiden sanomisien :D Tämä oli tällanen pieni ohjenuora, jos on hiukan hankaluuksia farkkujen oston kanssa tai on laiskashoppailija.
   Joo se on kyllä sellanen juttu joka ei ihan kaikilla toimi. Ajattelin vain ottaa sen mukaan, sillä se on aika hauska juttu :D Varsinkin silloin kun se toimii

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset