MITEN KASVATTAA INSPIRAATIOTA JA MOTIVAATIOTA

Syksy ja loppu talvi ovat minulle sellaista aikaa jolloin saan sen perussuomalaisen kausimasennuksen. Kaikki mitä teen tuntuu väärältä. Miksi teen näitä asioita mitä teen? Miksi edes yritän kun mikään ei kuitenkaan muutu? Motivaation ja inspiraation puute. Nämä kaksi ovat lähteneet lomalle juuri sellaisena aikan jona tarvitsisin niitä. Heidät täytyy siis kutsua takaisin, mutta miten ihmeessä? Niiden herättäminen on aina niin vaikeaa ja raskasta. Ei kukaan sellaista jaksaisi. Tietysti vain silloin jos ei tiedä mitä tehdä.
Sain tämän vuosittaisen masennukseni tuossa hiukan yli viikko sitten ja olen nyt tässä parin päivän aikana yrittänyt saada motivaationi takaisin. Inspiroitua jälleen tekemisistäni. Opettajani on onneksi ollut hyvin ymmärtäväinen, kun kerroin asiasta. Tajusin myös että maailmassa on varmasti muitakin jotka ovat kadottaneet motivaationsa ja inspiraationsa tekemisiinsä. Tulin siis tänään jakamaan nämä omat viisi vinkkiäni, miten itse saan kohotettua motivaatiotani ja inspiraatiotani sekä myös kohennan hiukan omaa mielialaani.

DSC00473

MIETI UUDELLEEN TAVOITTEESI
Ihminen muuttaa mieltään jatkuvasti ja ihminen myös muuttuu koko ajan. Sinäkin olet jollain tavalla erilainen nyt kuin olit vuosi sitten. Joten uudelleen mieti se syy miksi teet asioita miten teet ne nykyään. Mikä on se syy sille miksi tahdot elää sellaista elämää kuin elät nyt. Usein nimittäin se miksi tunnemme olomme vähemmän motivoituneiksi on se syy mikä ennen ajoi meitä eteenpäin. Nykyään sillä ei ole enää samanlaista painoa kuin ennen. Aloita siis kysymällä itseltäsi; Mitä tahdon elämältäni? Minkälaisen elämän tahdon? Mitä tahdon saavuttaa? Kysy aina ensin mitä tahdot ja sen jälkeen miksi. Kun saat vastauksen tähän miksi kysymykseen se jo itsessään motivoi sinua elämässä. Muista kirjoittaa tämä ylös ja muistuta itseäsi miksi teet sitä mitä teet.

box1.2

MUUTA RUTIINEJASI JA TOTTUMUKSIASI
Kun ihmisellä on tunne ettei mikään motivoi elämässä tai tuo inspiraatiota niin se johtuu yleensä siitä että elämä tuntuu liian tasaiselta. Aina sama aika heräämiselle, sama aamukahvi, samat vanhat rutiinit... Todella pitkään kestäneet samat rutiinit ja tottumukset tuovat sellaisen tunteen että elämä on tylsää ja se vetää mielialan yleensä alaspäin. Muuta siis hiukan rutiinejasi. Mene aikaisemmin nukkumaan jotta voit herätä aikasemmin. Saat enemmän aikaa aamuisin vaikka keskittyä enemmän meikkiisi, hiuksiisi tai aamupalaasi. Muuta juoksulenkkisi reittiä. Kokeile erilaista aamupalaa. Vaihda järjestystä miten teet asiat aamuisin ja iltaisin. Rutiinien ja tottumusten pieni muokkaaminen tuntuu aina ihanan piristävältä.

DSC00471

MUUTA YMPÄRISTÖÄSI
Samanlaisessa ympäristössä oleminenkin voi olla aika ajoin turhauttavaa. Joskus voi tulla tuntemuksia kuin saman seinän tuijottaminen toisi vain migreenin tai sitten samat koristetyynyt sängyllä tuntuvat liian ykstoikkoisilta. Vaihda siis huoneesi tai asuntosi sisustusta. Verhot, koristetyynyjen tyynyliinat, seinillä olevat taulut... Jos sinulla ei ole varaa ostaa uusia sisustus elementtejä niin ihan huoneen järjestyksenkin vaihtaminen voi piristää. Vaihda kirjoituspöytäsi paikka vaikka ikkunan eteen. Mikään ei lisää inspiraatiota enemmän kuin syksyinen maisema valkoisen seinän sijasta. Kokeile sellaista järjestystä joka ei vielä aikaisemmin ole ollut asunnossasi.


box3

TEE INSPIRAATIOTAULU
Ihmismieli on todella ihmeellinen asia. Yhdenkin kannustavan lausahduksen lukeminen voi kohentaa mielialaa. Valitse sellainen paikka huoneestasi/asunnostasi joka on helposti silmiesi huomattavissa ja luo sille paikalle oma inspuraatiotaulusi. Se voi sisältää ihan minkälaisia kuvia ja tekstejä tahdot. Sellaisia jotka inspiroivat sinua. Ne voivat olla itse ottamiasi kuvia tai joitain mitä olet löytänyt netistä. Inspiraatiotaulun tarkoitus on saada sinut iloiseksi, innokkaaksi elämästä ja jatkamaan haaveidesi luomista todellisiksi. Tietenkään inspiraatiotaulun ei tarvitse olla ihan oikea taulu. Voit luoda vaikka weheartit tai pinterest sivustolle kansion, jossa on juuri näitä kuvia. Aina kun mielialasi on hiukankin matala niin selaile sitten tätä kansiota. Etsi vaikka uusia kuvia sinne. Se toimii kyllä, sillä me ihmiset olemme visuaalisia. Kun näemme jotain meille inspiroivaa se laukaisee energian, halun tehdä asioita. Me inspiroidumme.


box2

KIRJOITA YLÖS TULEVAISUUTESI
Älä kirjoita mitä tahdot elämältäsi, mikä olisi unelmiesi tulevaisuus, vaan kirjoita ylös mikä se tulevaisuutesi tulee olemaan. Sen ei tarvitse olla kiveen kirjoitettu, mutta jos nyt sinulta kysyttäisiin; "Missä näet itsesi viiden vuoden päästä?" Mitä vastaisit? Kirjoita se vastaus ylös ja tee tästä tavoitteesi. Aion tehdä videoita työkseni tai bloggailla. Olen opiskelemassa lääkäriksi tai olen valmistunut lähihoitajaksi. Olen mennyt naimisiin ja odotan esikoistani. Mieti asiaa todella yksityiskohtaisesti ja kirjoita ylös mitä tulee tapahtumaan eikä mitä voisi tapahtua. Mitä enemmän yksityiskohtia sitä paremmin se tulee toimimaan. Haluat kirjoittaa jotain sellaista, joka saa sinut niin innostuneeksi että siitä tulee sinun tavoitteesi elämälle. Kun tunnet itsesi surulliseksi ja ettei mikään motivoi niin lue tämä teksti. Jos se ei anna sinulle enää niitä samoja viboja kuin viime kerralla sen lukiessasi niin kirjoita se uudestaan. Jatka tekstien lukemista ja muokkaamista. Tämä antaa aivojesi uudelleen käsitellä sen mitä tahdot elämältä. Muistatko mitä sanoin alussa? Ihminen muuttuu koko ajan. Muista siis antaa aivoillesi se aika miettiä uudelleen näitä asioita. Se syy miksi me teemme asioita muuttaa kyllä muotoaan ja samoin se mitä me tahdomme teoillamme saavuttaa. 

DSC00474

Toivon että näistä on jotain hyötyä ja että postaus toi jotain inspistä tai motivaatiota sinulle. Oletko koskaan itse miettinyt näitä asioita? Miettinyt mitä tahdot ja miksi juuri sitä? Yksi oma tavoitteeni on julkaista kirja. Olen saanut jo parikin kirjoitusta valmiiksi, mutta ne tarvitsevat jonkin verran hienosäätöä ennen kuin lähetän ne kustantajille. Toivotaan sitten myös että joku vastaa sitten myöntävästi.

Jos odotamme siihen asti kun olemme valmiita niin saamme odottaa koko loppu elämämme. 
xoxo
Paula

1 kommentti:

  1. Tässä oli tosi hyviä ajatuksia! :) Rutinoituminen ja muuttumaton ympäristö ovat todellakin hallaa inspiraatiolle. Tsemppiä kirjatavoitteeseesi!

    VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset