ÄIJÄT DIGGAA NEULASTA JA MIETTII MIHIN TIKKAIS SEURAAVAN

Olen muutamaan otteeseen paljastanut täällä että isäpuoleni saa elantonsa tatuointeja tehden. Olen siis vajaat 16 -vuotta elämästäni elänyt tatuointeja ihaillen ja katsonut vierestä satojen tatuointien ilmestymistä iholle.Hauskin oli varmasti kun iso, lihaksikas mies halusi Hello Kitty:n käteensä. Tiesitkö että yleensä ne jotka ovat pyörtyneet tai meinaavat pyörtyä tatuoinnin oton aikana ovat miehiä? Naisten kasvoilla harvemmin näkee tuskan ilmeitä tai hikeä virtaamassa pitkin otsaa. 

tattoo4

16.10. eli nyt maanantaina hyppäsimme Rillen sekä veljeni kanssa Lohjalle lähtevään bussiin ja perillä istahdin sitten isäpuoleni tatuointi tuoliin. Jännitys oli suuri, mutta kun isäpuoli aloitti työn en saanut katsettani irti kuvasta jota hän käsivarteeni alkoi piirtämään. Sattuiko se? Ei, ei. Se tuntui kuin kissanpennut olisivat nuolleet kättäni. No totta kai se sattui! Se on kuin neulalla pistäisi ihoon todella nopeasti ja niinhän siinä tapahtuu.

tattoo2

Jatketaan nyt hetki tästä kivusta kun joitakin se kuitenkin kiinnostaa. Tatuointi kipu ei ole samanlaista kuin pääkipu, vatsakipu tai kipu jonka saa kun lyö varpaan pöydän kulmaan. Eli ei nousevaa ja laskevaa, vaan se kipu pysyy samalla tasolla. Riippuen tosin mihin kohtaan neula siirtyy. Se missä iho on ohuempaa niin se sattuu enemmän. Yksi paras osa tatuoinnin ottamisessa on se että kipu ei koskaan pysy samassa kohtaa sekunttia pidempään. Ellei sitten kuvaa väritetä. Jokainen neula myös tuo erilaisemman tuntuman. Mitä paksumpi neula sitä enemmän se sattuu. Samoin myös mitä enemmän neuloja - niitä on myös missä on neljä neulaa samassa - sitä kivuliaampaa, mutta myös kauniimpaa jälkeä. Siihen kipuun kyllä tottuu jossain vaiheessa kuvaa tehdessä.

tattoo6

Viime leimani on myös isäpuoleni kädenjälkeä. Jutustelimme jo sen jatkamisesta, sillä itse tahtoisin lisätä siihen jotain, mutta vielä en ole ihan varma että mitä. Oli myös suuri yllätys että veljeni otti tatuoinnin. Nauroimme isäpuolen ja Rillen kanssa että emme olisi koskaan uskoneet tämän ottavan leimaa mihinkään kohtaan kehoa. Nyt meidän pienoisella perheellä on kaikilla tatuoinnit. Veljellä yksi, minulla kaksi ja äidillä 14. Isäpuolella on varmasti päälle 20. 

tattoo3

MUUTAMA VINKKI ENSIKERTALAISILLE TATUOINTI PENKISSÄ;

1. Pidä lihakset rentoina. Jos otat samaan paikkaan kuin missä tämä minun uusi leimani on niin pyydä että saisit tyynyn käsivartesi alle. Silloin pystyt pitämään kätesi rentona ja kipu ei ole niin suuri silloin. Jos on huono asento niin yleensä jännitämme lihaksia ja tuollaiseen jännittyneeseen lihakseen tatuoiminen sattuu. Yritä siis rentoutua.

2. Jos pystyt katso kuvan tekoa. Itse huomasin sen ainakin rauhoittavaksi katsoa kun noita kuvia tehtiin minulle. Oli todella hypnoottista katsoa kuinka neula sivalsi ihon ja muste pääsi ihon alle. Kuulostaa karulta, mutta niin se kyllä tapahtuu. Minun kohdallani jos en katsonut kuvaa niin sen teko sattui enemmän, mutta tämäkin on toki erilaista kaikilla. Kannattaa kokeilla kumpi tuntuu paremmalta. Sitä verta tulee sitten myös aina, mutta mitä tummempi muste sitä vähemmän se näkyy.

3. Hevi musiikki auttaa. Isäpuoleni kuuntelee tätä jo ennestään keskittymis musiikkinaan, mutta huomasin sen myös itselleni rauhoittavaksi. Itse sitä ei viitsi huutaa kun jossain kohtaan sattuu hiukan enemmän, mutta on hyvä että joku tekee sen sinun puolestasi ja vielä hyvän kitaristin soittaessa.

4. Sinun ei tarvitse olla hiljaa. Keksi jokin aihe josta puhua tatuoijan kanssa tai esitä hänelle kysymyksiä niin saat muuta ajateltavaa kuin edessä oleva "kidutus". Todella kiinnostavasta aiheesta puhuminen pistää ajatukset muualle kun jännitys on liian kova.

5. Voit aina pyytää taukoa tai keskeytystä. Ei ole mikään häpeä pyytää pientä taukoa tai ihan kokonaan tatuoinnin teon lopettamista. Joskus se kipu on niin sietämätöntä että ei vain pysty jatkamaan. Se on täysin ymmärrettävää.

6. Älä varasta kenenkään toisen kuvaa! Tämä on oikeastaan ihan kaikille. Tästä on pakko mainita, sillä itseäni alkoi suututtaamaan tämä asia hirveästi. Kun istuin tatuoitavana törmäsin silloin juuri julkaistuun Mansikka-Maijun uuteen tweettiin, jossa hän kertoi ettei kuvan varastaminen ole ok. Eikä se todellakaan ole! Te jotka seuraatte häntä tiedätte varmasti minkälaisia hänen tatuointinsa ovat. Jokainen on henkilökohtaisesti suunniteltu hänelle. Tässä vielä linkki tähän tweettiin. Jos ihastutte jonkun toisen kuvaan älkää kopioiko sitä suoraan. Sitä kuuluu muuttaa eikä vain lisätä väriä jos alkuperäinen on mustavalkoinen. Joillakin tatuoinnella on syvempi merkitys ja se että varastaa toisen kuvan on muutenkin loukkaus. Kysy lupa kuvan oikeuteen jos niin kovasti tahdot juuri sen. Muussa tilanteessa muokkaa sitä tai pyydä tatuoijaa tekemään jokin haluamasi kuva samalla tyylillä.

tattoo5

Onko sinulla ollenkaan tatuointeja tai oletko harkinnut sellaisen ottamista?

xoxo
Paula

Pssst... Minun oli tarkoitus kuvata tästä tatuoinnin otto päivästä vlogi, mutta aamu meni niin kiireessä että unohdin kamerani kotiin. Enkä puhelimella ala videoita tekemään. Ajattelin siis tämän sijaan kuvata tatuointi aiheisen videon. Voit siis tähän postaukseen laittaa minkälaisia kysymyksiä tahansa tahdotte tatuointeihin liittyen. Jos taas sinua ei ollenkaan kiinnosta videot vaan pikemminkin postaukset aiheesta niin kerro  ihmeessä. 

12 kommenttia:

 1. Tosi nätti tatuointi! Tuohon tatuointivideoon ois yksi kysymys: onko tällä uudella tatuoinnilla jokin erityinen merkitys?

  VastaaPoista
 2. Oi vitsit aaivan tosi hyvin tehty tatska!! Ja niin hieno. Mäki oon pitkän aikaa halunnu tatskaa mut en oo vielä tilaillu aikaa. Mulla on kaks aihetta pyöriny mielessä et ne mää varmaan hommaanki.:)

  VastaaPoista
 3. Onpa kaunis tatuointi! :)
  Mä oon harkinnut tatuointia mutta vielä en oo käynyt sitä ottamassa! :) Tiedän että katuisin sitä saman tein vaikka mulla olis hyvin simppeli ja merkityksellinen idea mielessä! :D

  VastaaPoista
 4. Tosi nätti leima! Mulla on nyt kolme tatuointia, jokainen aina ollut edellistä isompi. Tosin mun kokemuksen mukaan se kipu ei pysy koko aikaa samalla tasolla ainakaan isompaa leimaa tehdessä. Kolmen tunnin jälkeen olkavarteen nakuttaminen alkaa tuntua jo aika tuskalta. Lopputulos tosin oli sen arvoinen ;D

  VastaaPoista
 5. Tatuointia ennen kannattaa myös syödä reilusti ja ottaa eväitä mukaan tatuoimisen ajaksi :) Mulla hakattiin A4-paperin kokoinen reisitatuointi kesällä yhdeltä istumalta (3,5 tunnissa), ja en olisi selvinnyt, jos pohjalla ei olisi ollut kunnon aamupalaa.

  Mutta tosi kiva tatuointi!

  VastaaPoista
 6. Nättiä! Itsellä lapaluun päällä tatuointi ja seuraavat kolme tatuointi-ideaa jo päässä pyörimässä.. Ellei enemmänkin ;)

  VastaaPoista
 7. Ompas kiva tuo uusi tatska! Ja voiettä tuo kopionti saa mut vihaseks, mutta ikäväkyllä sitä tehdään ja tullaan tekemään :(.

  VastaaPoista
 8. Voi kun kiva tuo uusi tatska! Ja voi että toi kopionti saa mut vihaseks, vasta hetki sitte yks mun seuraama tatskaaja instassa valitteli samaa, kun sen hieno työ kopsattiin.. ja tiiän vielä sen tatskaajan joka kuvan kopioi, joten en kyllä sitä halua tukea! Mutta ikävä kyllä, tota tehdään paljon ja tullaan jatkossakin tekemään :(.

  VastaaPoista
 9. Niin kaunis toi sun uusi tatuointi ♥ Mä en varmaan ikinä pystyisi ottamaan tatuointia (vaikka haluaiaisinkin tosi kovasti), koska mulla on niin matala kipukynnys, että en varmana kestäisi sitä kipua. Toi kopioiminen on kyllä niin ärsyttävää ihan missä asiassa tahansa.. :/

  VastaaPoista
 10. Löytyy leimoja viis kappaletta ja lisää tulossa :) tosi kaunis tatuointi!

  VastaaPoista
 11. Tosi hieno tatuointi! :) Olen pitkän aikaa haaveillut aivan pienestä tatuoinnista, mutten tiedä, uskallanko sitä toteuttaa, lähinnä kivun takia.. :D

  VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset