5 TAPAA JOILLA VAHINGOITAT HIUKSIASI TIETÄMÄTTÄSI


Sinun ei tarvitse olla Einstein, jotta tietäisit hiustesi kärsivän, jos suoristat koko hiuspehkosi raudan ollessa 200 asteinen. On kuitenkin sellaisia ei niin tunnettuja asioita, jotka aiheuttavat vakavia vaurioita hiuksillesi. Hiusten vauriotumisen välttämäinen kokonaan on täysin mahdotonta, sillä on sellaisia joka päiväisiä rutiineja, jotka voivat aiheuttaa hiuksille vaurioita, jopa ilman että itse tajuat sitä. Tässä postauskessa paljastan viisi normaalia asiaa, jotka vahingoittavat hiuksiasi!


#1 Liian tiukat kampaukset (ja niiden raju avaaminen)
Oh, se tunne kun poninhäntä, nuttura tai ranskalainen letti ei ole tarpeeksi tiukka. Rakastamme tietää, että hiuksemme ovat täydellisesti paikoillaan ja pysyvät myös samassa asennossa koko päivän ajan. Liian tiukat kampaukset voivat kuitenkin rikkoa hiusta ja ennen kaikkea juuri silloin kun kampaus puretaan! Joten kun ensi kerralla päätät nostaa hiuksesi ylös poninhännälle niin muista, että hiuksesi täytyy myös päästää jossain vaiheessa vapaaksi. Aivan liian usein hiuksiasi lähtee irti samalla kun hiuslenkin vetäisee irti.

#2 Vääränlaisten hiuslenkkien käyttäminen
En sano, että sinun pitäisi mennä heti ostamaan donitsiponnari, mutta ne hiuslenkit, sun muut asusteet joita käytät voivat joko heikentää hiuksiasi tai jopa rikkoa niitä. Mikä on sitten kaikista huonoin hiuslenkki vaihtoehto? Kuminauha. Tuo pirulainen tuhoaa oikeasti hiuksiasi. Melkein yhtä pahasti, mutta ei ihan, hiuksiasi tuhoaa ne joissa on se pieni metalliosio. Itse kutsun näitä hiustensyöjiksi, sillä yleensä se metalli osa "syö" hiusta tai muutenkin repii hiuksia kun otat ponnarin pois. Tämän tyyliset hiuslenkit ovat omasta mielestäni paras vaihtoehto hiusten sitomiseen tai sitten donitsit tai sitä muistuttavat hiuslenkit.

#3 Huonojen hiusharjojen käyttäminen
Olen muutaman kerran maininnut, ettei märkiä hiuksia saisi harjata auki, koska hius on heikoimmillaan juuri silloin kun se on märkä. Mutta tiesitkö, että jos et käytä oikeanlaista hiusharjaa, hiusten harjaaminen voi itsessään myös aiheuttaa tosi pahoja vaurioita? Sinun ei tarvitse juosta kauppaan ja ostaa Mason Pearson hiusharjaa (vaikka ne ovat todella hyviä), mutta älä osta hiusharjaa halpahallista, sillä ne voivat repiä ja vahingoittaa todella pahasti hiuksen pintaa. Samalla tavalla vanhaa hiusharjaa käyttäessä voit myös rikkoa hiustasi. Pidä siis huoli, että käytät hyvää hiusharjaa, joka kulkee hiuksen läpi sulvasti eikä sillä ole karkeita taikka rikkoutuneita harjaksia. Jos harja osio on muovista niin se myös sähköistää hiuksia.

#4 Pyyhekuivaus
Niin kauan kuin pystyn muistamaan niin pyyheturbaani on ollut kaikkien vaihtoehto hiusten kuivaamsien kohdalla. Mutta pyyhkeissä on todella paljon pieniä kuituja, jotka voivat olla hiukan kovakouraisia märille kutreillesi. Sen sijaan taputtele, älä pörrötä, ja puristele hiukset kuiviksi pyyhkeellä ja anna niiden kuivua itsekseen tai sitten jos et märästä hiuksesta nauti niin käytä fööniä.

#5 Suojaavien tuotteiden skippaaminen
Tiedät, että sinun kuuluisi levittää aurinkorasvaa ihollesi ennen kuin astut ulos aurinkoisena päivävnä, mutta muistatko kun mainitsin, että auringon UV -säteily voi myös vahingoittaa hiuksia? Se, että saat "luonnollisia" raitoja auringon alla ei ole oikeasti terveellistä. Hiuksesi ovat tällöin menettäneet pigmenttiään ja värjätyille hiuksille tämä ei todellakaan ole hyvä. Ennen kuin siis astut ulos ovesta  auringon paahteeseen niin kannattaa levittää sellaista tuotetta jossa on UV suoja. Myös ennen kuin käytät sitä suoristusrautaa niin lämpösuoja! 

xoxo


P.S. Käy myös kurkkaamassa Mikon blogissa hänen vieraskynäosionsa, jossa minä pääsin vastailemaan hänen esittämiin viiteen kysymykseen hiuksiin liittyen! Postaukseen pääset tästä.4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus vaikka kaikki kohdat olivatkin tuttuja juttuja.
  Mä oon aina ollut tyyppi joka ei tykkää et mikään kiristää ja puristaa, sama koskenut ponnareita ja lettejä. Niiden pitää olla napakat, mutta löysät. Ja nykyään käytän donitseja jos haluun hiukset kiinni, sekä harhaan hiukset luonnonharjalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon alkanut käyttämään donitseja, sillä oon huomannu myös sen, että liian kireä ponnari tuottaa mulle päänsärkyä. Mulla kun on yleensä tapana pitää hiukset kiinni koko päivän, jos ne on siis kiinni.

   Poista
 2. Mua kiinnostaisi kuulla lisää siitä, että millainen se oikeasti hyvä hiusharja sitten onkaan! :)

  VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset