HERKKUNURKKAUS: HELPPO MUTAKAKKU

Mulla on ollu ihan tän blogin alottamisesta asti tarkotuksena myös jakaa tänne blogiin reseptejä. Vielä vaan ei ole tullut mitään, sillä en ehdi aina ottaa kuvia ruuista tai leivoksista jotka oon tehny, kun ne on jo popsittu poskeen. Muistan aina ne kuvat liian myöhään. Yritän nyt kuitenkin petrata tässä, sillä mulla on muutama äidiltä saamani resepti sekä netistä löytämä kokeilu, jotka tahtoisin jakaa teidän kanssa.
Nämä reseptit tulevat varmaan kuitenkin olemaan enemmän leivonnaisia, sillä oon enemmän leipuri ku kokki. Mä tykkään muutenkin noudattaa reseptejä. Kyllähän niitä ihan ruokiinkin löytyy, mut muru tykkää tehdä ruokaa. Varsinkin sen maustamis osion.

 photo mutakakku1_zpst9d0x6cf.jpg

Tänään ajattelin teille suurille suklaan ystäville jakaa tämän yksinkertaisen mutakakku reseptin. Mulla on puhelimessa sellanen sovellus kuin K-Ruoka. Sen avulla löytää lähimmän K-kaupan, näkee niiden aukioloajat ja kaikki tarjoukset, mutta sieltä löytää myös reseptejä. Tämän "Helppo mutakakku" nimellä kulkevan reseptin löysin sieltä. Resepti on oikeasti yksinkertainen ja helppo sekä ainekset on sellaset jotka löytyy kenen tahansa kaapista. Varsinkin jos on samanlainen jauhopeukalo kuin minä.

Kerron tässä postauksessa tuon oikean reseptin - ainekset ja valmistuksen - mutta kerron myös miten ite oon pikkusen muuttanut tätä. Kaikki aina hiukan muokkaavat reseptiä itselleen mieluisaksi. Kerron myös mitä välineitä tarvitaab. Itselläni kun aina herää reseptien kohdalla kysymys, mitkä välineet täytyy olla. Joskus vatkaaminen voi tarkoitaa ettei pidä käyttää sähkövatkainta.

 photo mutakakku2_zpsfrc5xuuf.jpg

 photo mutakakku5_zpsaycemoop.jpg

 photo resepti_zpsurvripsg.jpg

Tarvitset siis nämä ainesosat:
150g meijervoita - Itse oon käyttäny ihan perus margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 Tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 tl leivinjauhetta

Tarvitset nämä välineet:
Veitsen, kaksi kauhaa, ruokalusikan, teelusikan, desimitan, kaksi kulhoa - toinen hiukan isompikokoinen kuin toinen - irtopohjavuan ja leivinpaperia - jos teet kuin mä niin et tarvitse viimeistä.

Valmistu:
1. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjaan (halkaisija 24cm) pohjalle. - Itse en tee tätä, sillä se on hyvän leivinpaperin tuhlausta. Otan itse margariinia ja rasvaan vuuan. Tämä kakku ei kohoa kovinkaan paljoa, joten koko reunustaa ei tarvitse voidella. Sen jälkeen laitan hiukan kaakaojauhetta voin päälle. Pyörittelen sitä vuuassa, että margariini peittyy. Ekalla kerralla käytin jauhoja, joka käy myös, mutta siitä jää reunoille ruma kellertävä reunus paiston jälkeen. Tuo irtopohjan halkaisijakaan ei oo niin tarkkaa. Omani on 20cm ja hyvä kakku on tullut!

2. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa tai mikrossa. Ota kattila liedeltä. Sekoita sokeri rasvan joukkoon. Lisää munat. - Katso ettei margariinista tule vetistä. Itse lämmitän mikrossa vain muutaman sekunin ajan, sekoitan ja sitten lisään sokerin sekä munat. Rasvan kuuluu jäädä kuohkean oloiseksi. Jos se on liian vetistä ei kakusta tule mutakakkua, vaan ihan tavallinen kakkupohja. Huomasin myös että on helmpompaa lämmittää margariini siinä kulhossa johon lopulta jokainen ainesosa tulee. Tällöin välttyy turhalta tiskiltä. Eikä rasvaista kulhoa ole kiva pestä käsin jos ei omista astianpesukonetta.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita sen verran, että taikina on tasaista.

4. Levitä taikina vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Jätä kakku hiukan taikinamaiseksi. - Laitan yleensä uunin heti ensimmäiseksi päälle ennen kuin alan tekemään mitään muuta, sillä sitten leivoksen saa heti uuniin kun sen sinne tahtoo laittaa. Itse oon antanu kakun olla 15 minuuttia uunissa ja siitä on tullu just hyvä. Mulla ei oo munakelloa, joten laitan puhelimesta ajastimen päälle. Se on kyllä tosi kätevä.

Ohjeessa oli myös suositus, että tämän kanssa söisi rommirusinarahkakermaa. Itse en rommirusinasta niinkään välitä ja mutakakku on hyvä tuollaisenaan. Tästä pääset vielä ihan oikeaan reseptiin. Suosittelen myös lataamaan K-Ruoka sovelluksen ja varsinkin silloin jos omistat plussakortin. Itse sain sovellukseen rekisteröityessäni ilmaisen kahvipaketin! Mulle tulee myös omia henkilökohtaisia etuilmoituksia, jotka on hyviä näin omillaan asuvalle.

Mitä mieltä ootte tällasista reseptipostauksista? Tykkäätkö sä enemmän leipomisesta vai kokkaamisesta?

xoxo
Paula

11 kommenttia:

  1. Mutakakku on tosi hyvää! Oon leiponut tätä tosi useesti, mutta vähän eri ohjeella kuin sä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Hyvä vaihtoehto jos ei perus suklaa kiinnosta ja tahtoo vähän erilaisempaa kuin esim. mokkapalat :D

      Poista
  2. Hyvältä näyttää! Oon tainnut itsekin leipoa tällä ohjeella pari kertaa mutakakkua, kun suklaata ei ole ollut kaapissa eikä ole jaksanut lähteä kauppaan. :D
    Odotan innolla tän kategorian jatkopostauksia, kun tykkään itsekin tosi paljon leipoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tajusin tässä vasta vähän aika sitten et mutakakkua voi iteki tehdä kotona. Ihmettelen suuresti miksen oo aikasemmin tätä hoksannut. Kuitenkin leivon tosi mielelläni.
      Ihana kuulla! Näitä reseptejä löytyy jonkun verran :D

      Poista
  3. Rakastan leipomista! Usein tulee tehtyä kaikkea semmoista simppeliä. En oikein jaksa pientä piiperrystä yleensä niin macaronit yms. jää pois laskuista. Mutakakku on ihanan helppo! Tästä sinun postauksesta inspiroituneena menin googlaamaan gluteenittoman mutakakun reseptiä ettei tarvitse yksin syödä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että inspiroiduit :D
      Itsekin kokkaan aina helppoja juttuja, mut sit jos joskus tulee sellane pistos et nyt täytyy koristella leivos tosi koreaksi. Tykkään väkertää sen sokerimassan kanssa xD

      Poista
  4. Naaaaaam näyttää niin hyvältä!!😍

    Elli

    VastaaPoista
  5. Oi näyttää niin hyvältä! <3 Just tuumasin, et tekis mieli leipoa jotain, joten tää postaus tuli oikeaan saumaan. :D Löytyy sopivasti kaikki aineksetkin jo kotoa! ;)

    http://therewillbesunshine-emilia.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Nam nam niin hyvän kuuloista! Mutakakut ovat aina ihania, varsinkin, jos lisukkeena on maapähkinävoita ♥.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuu! Enpä oo koskaa maistanu. Pitää siis ehdottomasti kokeilla :D

      Poista
  7. Oii nam! <3 Pitäiskin tehdä pitkästä aikaa mutakakkua :) Se on niin hyvää ja helppo tehdä!

    VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset