KRII1115
| valmistautumista seuraavaan viikkoon |


En ole julkaissutkaan koskaan minkäänlaista rutiinipostausta (ainakaan tämän blogin olemassaolon aikana), joten ajattelin nyt jakaa teille muutaman sunnuntai rutiinini. Tiedän, ettei nyt ole sunnuntai, mutta tässä tulee myös muutama ehdotus, mitä voit itse kokeilla ylihuomenna.
Ilta- ja aamurutiinit ovat oikeastaan sellaisia videoita, joista olen aina nauttinut tuben puolella ja tahtoisin itsekin niitä tehdä, mutta en ole koskaan vain juurtunut minkäänlaisiin rutiineihin. Joita siis tekisin joka päivä. Ikää tullessa enemmän näin kyllä on käynyt ja totta puhuakseni olen jopa hiukan iloinenkin siitä. Tuntuu typerältä myöntää, mutta koska minulla ei ole lapsuudessa ja teinivuosinani ollut niinkään mitään rutiineja niin automaattisesti ajattelin elämäni olevan tylsää. On se ihmismieli ihmeellinen. Tässä postauksessa ei ole niinkään yhden kellon ajan rutiinia ja tein tämän enemmän sellaisena vinkki tyylisenä, sillä pidin sitä hauskempana tapana.

VXPG2021

Hidas aamu. Älä pidä minkäänlaista kiirettä sängystä nousemisen kanssa. On vielä viikonloppu, joten voit edetä hitaasti. Kun sitten nouset niin tee itsellesi todella upea aamiainen.

Kirjoita tehtävä listä seuraavalle viikolle. Jos sinusta tuntuu, että osa tulevan viikon tehtävistä tuntuu raskauttavalta niin kirjoita ne ylös siihen järjestykseen missä ne tahdot tehdä, mihin päivänä mennessä tai minä päivänä esimerkiksi pitää käydä ruokakaupassa. Tämä antaa sinulle tarkan näkemyksen seuraavan viikon tapahtumista.

Aikatauluta. Kun olet kirjoittanut tehtävä listasi niin nappaa kalenterisi ja kirjaa ylös mahdolliset tärkeät päivät. Onko kaverin synttärit, hammaslääkärille varattu aika vai kenties työhaastattelu tiedossa?

Meal prep! Tästä ei olekaan tullut mainintaa hetkeen, mutta meal prep säästää sinulta paljon aikaa sekä rahaa. Tulevaisuuden sinä kiittää sinua suuresti, kun olet nähnyt kaiken vaivan tehdä seuraavan viikon ruuat. Sinun ei tarvitse tietenkään tehdä ruokaa seitsemälle päivälle, vaan voit tehdä esim. neljälle ja torstaina sitten uudestaan prepata.

Päätä asusi valmiiksi. Jälleen kerran tämä säästää sinulta todella paljon aikaa aamuisin, mutta myös iltaisin. Itse olen huomannut ettei aina pitkän päivän jälkeen vain suorastaan jaksa miettiä seuraavan päivän asua ja sitten aamulla ollaankin asukriisissä.

Jätä aikaa itsesi hoitamiseen. Sunnuntai on oikeasti maailman paras päivä varattavaksi kokonaan sinulle itsellesi. Tee kasvonaamioita, lakkaa kynnet, hoida hiuksiasi ja tee ihana pieni jalkakylpy. On hyvä rentouttaa omaa kehoaan, mutta myös mielelle täytyy antaa välillä hiljaisuutta. Meditointi ja pehmeä musiikki ovat paras idea tähän.


Mene sänkyyn aikaisin. On tosi tärkeää, että saa nukuttua tarpeeksi yöllä. Ihan sen vuoksi, että sinulla on tarpeeksi energiaa seuraavan viikon hulluihin koettelemuksiin.


   Minkälaisia rutiineja ja tapoja sinulla on sunnuntaille? Mitä mieltä olet muuten itse rutiinipostauksista ja videoista?

xoxo