LOPETA KEHOSI VIHAAMINEN

FIPO7460

Elämme yhteiskunnassa, joka saa voittoa itsevihastamme. Vihaatko, miltä hiuksesi näyttävät? Osta tämä tuote. Vihaatko, miltä kehosi näyttää? Liity tähän erikoisohjelmaan. Meidät ympäröidään jatkuvasti kuratoiduilla ja täydellisillä kuvilla, jotka jäävät niin syvälle mieleemme, että vain alusvaatemainoksen näkeminen lehdessä tai bussipysäkillä saa meidät tuntemaan itsemme täydelliseksi paskaksi. Nämä kuvat jättävät jälkeensä pienen osan siitä, miltä täydellisyyden, kauneuden ja "ihanteiden" kuuluisi näyttää hitaasti muuttuvassa käsityksessämme.

EXVC7557

Jotenkin tämä kaikki saa meidät muuttumaan niistä nuorista sieluista, jotka tutkivät tätä planeettaa näissä kehoissa - kiipeilyä puissa, päiväunia ouduissa paikoissa ja minuuttien laskemista välituntiin asti - aikuisiksi, jotka koko ajan vertailevat, miltä näytämme muiden silmissä, yritämme oudoilla nimillä varustettuja dieettejä, jotta saisimme hoikan kehon ja perustelemme kaiken, jokaista vaa'assa näkyvää numeroa myöten.

IDZY8131

Me myös unohdamme kaiken, mitä kehomme sisäpuolella tapahtuu, koska olemme niin pakkomielteisiä siitä, miltä näytämme ulkoa. Unohdamme, että kehomme ilmoittaa meille milloin pitäisi käydä nukkumaan, se paranee aina kun kaadumme, se kuljettaa meidät pisteestä A pisteeseen B, se antaa meille luovia ideoita ja se antaa kyvyn matkustaa, tutkia, nauraa, itkeä ja ilmaista rakkauttamme. Kehomme tekee kaiken, mitä sen kuuluukin ja maksamme kaiken takaisin kiduttamalla sitä huonoilla tavoilla ja väärinkäytöllä. Tämä asia ei tule koskaan muuttumaan ellei asian eteen itse tee jotakin.

HAUK7201

MIELI VS. KEHO MEDITOINTI
Sulje silmäsi lyhyeksi hetkeksi ja todella tunne kehosi. Älä katso sitä, älä koske siihen, tarkista vain miltä se tuntuu. Heiluttele varpaitasi, venyttele käsiäsi, kallista päätäsi sivulta sivulle ja takaata eteen. Tunne sydämenlyöntisi, laske niistä jokainen. Hengitä syvään ja anna keuhkojesi täyttyä aivan vatsanpohjasta hartioiden yläosaan asti. Tee tämä vielä kaksi kertaa. Tunne energian kohina ihon pinnan alla. Tunne elämä sormenpäissäsi, valo mielessäsi. Sinä et ole kehosi, sinä olet sisällä kehossasi. Sinä olet kaikki, mitä sanot ja teet. Sinä et ole kaikki, miltä näytät tai mitä puet.

HTOX8651

Tässä se on. Tämä on yksi ainoa keho jonka saat, alus joka vie sinut elämäsi alusta tässä maailmassa siihen hetkeen kunnes on aika päästä sinne, mitä ikinä tuleekaan seuraavaksi. Sen sijaan, että jatkuvasti repisit kehoasi ja vertaisit sitä niihin epärealistisiin odotuksiin, jotka yhteiskunta on luonut ja jota yritykset yrittävät myydä, ole uhmakas. Ole se kapinallinen, joka päättää rakastaa omaa kehoaan. Ole se ihminen, joka päättää kuunnella omaa kehoaan ja työskentele sen kanssa yrittäen saavuttaa optimaalisen terveyden ja elämän.

GAMI6234

Siinä ei ole mitään vikaa yrittää työskennellä itsensä kanssa tullakseen terveemmäksi ja hyvä kuntoisemmaksi, mutta on raja jonka voimme ylittää kun pyrimme näyttämään tai olemaan kuin kuka tahansa muu. Kehosi on paras ystäväsi. Se on se syy, miksi pystymme elämään elämäämme niin kuin sitä elämme. Alkaen puhelimella tekstailusta, sen ihmisen suutelusta jota rakastat, koirasi halaamisesta, ihan tanssimisesta kavereidesi kanssa asti. On aika, että alamme kunnioittamaan kehoamma kohtelemalla sitä oikein terveellisillä ruuilla, optimistisella toiminnalla, söpöillä asukokonaisuuksilla, lämpimillä kylpyhetkillä, pitkillä hieronnolla ja ihan pakko kyllä sanoa, jopa myös upealla seksillä.

KMOS7927

Kehomme on kuljetusvälineemme, jonka avulla pääsemme kulkemaan jokaisen huipun ja laakson läpi tässä elämässä. Jokainen upea muisto, jokainen tavoite jonka saavutat, jokainen ajatus joka sinulla on, kaikki mitä näet ja teet on ainoastaan kehosi ansiota. Uhmaa yhteiskuntaa ja päätä rakastavasi sitä. Kehosi tekee kaikkensa ja sen mitä sen kuuluukin. Ainoa asia, mikä on rikki on näkökulmamme, mutta onneksi meillä on yksilöinä täysi määräysvalta standardeista ja ihanteista, jotka hyväksymme ja hylkäämme.

NJND6545

Joten, hyväksy kehosi ja hylji kaikkia standardeja, jotka sanovat sinulle ettet olisi tarpeeksi hyvä tai että kehosi on täysin väärä tähän yhteiskuntaan. Sinulla ei ole tilaa sellaiselle negatiivisuudelle elämässäsi.


xoxo9 kommenttia:

 1. Aamen! Aivan mahtava teksti ��
  Oma keho on se missä asut alusta loppuun, vaikka kuinka muokkasi kehoa, niin se on sun 'koti' mistä et pääse eroon. Vain ajatuksia ja tekemisiä muuttamalla omassa kehossa voi viihtyä. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kehoa ja ajatuksia saa koittaa muokata niin, että rakastaa kehoaan enemmän, mutta se syy miksi lähtee esim. veitsen alle tai syömään tietyllä tavalla (joku dieetti, veganismi yms.) niin pitää lähteä omasta itsestään eikä toisten ehdotuksesta, aivopesusta. Se on kuitenkin oma keho eikä toisen ja kukaan muu ei siinä asu.

   Poista
 2. Tää on ihana postaus! <3 Oon ihan samaa mieltä sun kanssa.

  VastaaPoista
 3. Olipas hyvä postaus! <3 Tällaiset kirjoitukset ovat niin tärkeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :3
   Munkin mielestä nää on tärkeitä ja saa kyllä enemmän löytyäkin blogimaailmasta :D

   Poista
 4. Ihanasti kirjoitettu! <3 täysin totta joka sana. musta on surullista miten itsekin joskus somesta kattelin niitä "täydellisiä" vartaloita ja ihmettelin miksi en ite näytä samalle. todellisuudessahan hyvin monet kuvat mitä minäkin katsoin on nykyisin rajulla kädellä muokattuja :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :3
   Juu, itekin oon katellut niitä "täydellisiä" kehoja netissä ja yrittänyt jopa saada itseni inspiroitumaan liikkumaan. Sitten kun Rille taas sanoi rakastavansa kehoani sellaisena pikkuisena löllykkänä kuin se onkin niin ajatusmaailma muuttui vähän positiivisemmaksi ja hän saikin mut sitten rustailemaan tuon tekstin kun olin oikein kunnolla itseäni peilistä katsonut.

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset