MISSÄ PIHISTÄN, MISSÄ PANOSTAN

MQML9942

Missä pihistän? Missä panostan? Välillä oikeasti mietin, mistä nämä postausvillitykset ovat oikeasti peräisin. Kuka teki ensimmäisenä? Miksi siitä tuli sellainen, jonka kaikki tahtovat toteuttaa? Yleensä se jää kuitenkin vain ajatukseks. Suurin osa on kylläkin oikeasti mielenkiintoisia. Niin kuin tämä. Kysyin instagramissa kuukausi tai kaksi takaperin, että olisitteko kiinnostuneita tällaisesta postauksesta. 85% vastanneista sanoi kyllä. Tässä siis tämä on! Hiukan odottelua sai olla ja hiukan erilaisempana tämä nyt tulee kirjoitettua kuin muilla.

SAXV7747

NSAB3255

Koska olen koko päivä opiskelija ja koko päivä opiskelijan on kauhean vaikea saada töitä - trust me I've tried (kesäduuni Pesulassakin oli onnenpotku) - niin minulla ei ole rahaa käyttää ylellisyyksiin. Vaikka tahtoisin kuinka paljon niin en pysty tällä hetkellä ostamaan haluamiani asioita, joten joudun tyytymään halpaan versioon. Siksi teen tämän hiukan eri tavalla. Toisena syynä sekin, että monella muulla on tämä sama tilanne ja siitä puhumattomuus ei pistä sitä katoamaan.

FNVH9527

MISSÄ PIHISTÄN, MUTTA TAHDON PANOSTAA

Meikit. Olen suurimman osan elämästäni ajatellut, ettei meikin brändillä ole väliä. Kaikki ovat samanlaisia ja sama tulos tulee jokaisesta. Kuitenkin kun päädyin ostamaan syksyllä itselleni UD:n meikkivoiteen ja voitin blogiarvonnassa samaisen brändin luomiväripaletin niin tajusin, että kyllä sillä on väliä. Loputulos on vain parempi kun sitä rahaa "törsää" enemmän meikkeihin ja se kestää oikeasti paljon pidempään, sillä tuotetta ei tarvitse paljoa käyttää. 

Hiukset. Sama ajatus minulla on ollut hiusten kohdalla, mutta eipä ole enää. Varsinkin jos jollain tasolla olet kemiallisesti käsitellyt hiuksiasi niin hiuksesi tarvitsevat sitä jotain pitääkseen värin kirkkaana tai jos vaalensit tuhannetta kertaa niin tarvitset jotain, joka korjaa edes hiukan sitä vahinkoa. Oikeasti mikään ei korjaa vaalennuksen tuomaa vahinkoa täysin. Jotta hius olisi jälleen terve ainoa mikä auttaa on leikkaaminen.

Laukut ja reput. Minulla on oikeasti kaappi pullollaan laukkuja, isoja ja pieniä sekä muutama reppu, mutta ne ovat sellaisia, jotka menevät nopeasti rikki. Moni niistä onkin jollain tasolla rikki tai kulunut, mutta en ole raaskinut/jaksanut heittää niitä pois. Mitä muuta voisi H&M:ltä odottaa. Tahtoisin laukun sekä repun, joka näyttää hyvältä asun kuin asun kanssa sekä kestää vuosia.

Takit. Takkejakin minulta löytyy monta, mutta mikään niistä ei ole täydellinen pakkaspäiville tai hiukan viileämmille kesäpäiville. Tahtoisin kunnon untuvatakin sekä ihanan, hyvän ja kestävän farkkutakin.

Kengät. Tämä oli aikaisemmin pihistys boksissani, mutta ajatus on nyt muuttunut, sillä työssäni oikeasti tarvitsee todella hyviä kenkiä. Halvat kengät eivät aina ole paras vaihtoehto ja huonoilla kengillä pitkään seisominen ei muutenkaan ole hyväksi. Hyvät pohjallisetkin pitäisi ostaa niille vähän huonommille kengille.

Ruoka. Olen tottunut oikeasti syömään kotitekoista ruokaa enkä päivästä toiseen kaupan lihapullia. Odotan sitä päivää innolla kun pääsen kunnolla työelämään opiskeluiden jälkeen, raha asiat alkavat tasaantumaan ja finally saan kokata äitini resepteillä ihanaa ruokaa, joka täyttää pienimmästäkin annoksesta moneksi tunniksi.

Elektroniikka. En ole koskaan aikaisemmin välittänyt elektroniikasta, mutta Rillen myötä olen alkanut kiinnittämään siihen enemmän huomiota. Kuulokkeiden ja kaijuttimien äänenlaatu. Puhelimen sekä tietokoneen päivitykset. Kun talossa on yksi, joka miettii intelin paremmuutta verrattuna adm:iin niin kyllä sitä itsekin alkaa tällaisia asioita pohtimaan.

Huonekalut. Tämäkin taas huomattiin siinä vaiheessa, kun Jysk:stä ostamamme sohvapöytä romahti, ettei kaikki uutena ostetut huonekalut ole parasta mahdollista laatua. Tahdon sellaisia huonekaluja, jotka oikeasti kestävät vaikka niiden päällä pomppisi. Toki niiden täytyy olla omaa silmääni miellyttäviä, mutta silti kestäviä.

Kahvi. Viimeisen kahden vuoden sisällä vihasta on tullut rakkaus ja rakkaudesta addiktio, sillä en pysty elämään ilman rakasta kahviani. Olen aina rakastanut kahvin tuoksua, mutta vihasin sen makua. Nykyään juon sitten kaksi kuppia päivässä. Osaan nykyään tunnistaa mikä on halpaa ja mikä taas kalliimpaa kahvia. Ilman kahvia minulle tulee myös päänsärky = kofeiinin puute.

HCJV8863

VXRM1576

MISSÄ PIHISTÄN

Vaatteet. Näen kyllä sen järjen siinä, että hyvälaatuisia vaatteita kannattaa ostaa, mutta itse ostelen oikeasti aika paljon vaatteita, joten en näe kauheasi järkeä ostaa sitä 30 euron maksavaa t-paitaa. Tämän takia oikeastaan aloitin sen vaatekaappiprojektin, jotta pääsisin turhasta eroon ja vaatteet kaapissani vähenisivät, mutta en kuitenkaan aio muuttaa itseäni siinä, että alkaisin ostamaan kalliimpia vaatteita. Kirppikset ovat edelleen lempipaikkani shoppailla. Pikku päivitys vaatekaappiprojektiin; se on vielä todella kesken. Toki löytyy muutamia vaatekappaleita, joihin tahdon panostaa, mutta suurin osa tulee varmasti olemaan halpoja ns. kopioita.

Kynsilakat. En oikeasti edes kynsien lakkaamisesta pidä, sillä kuivuminen vie todella paljon aikaa, ja olen kärsimätön ihminen, mutta omistan silti muutamankin lakan. Olen myös todella huono poistamaan lakkaa kynsistäni. En näe järkeä ostaa kynsilakkaa, joka maksaa yli kympin vain jotta käyttäisin sitä kerran pari vuodessa.

Koulutarvikkeet. Koulussa meidän täytyy ostaa kaikki jutut itse. Olen oikeasti käyttänyt halpuudestaan huolimatta monta sataa euroa koulutarvikkeisiin. Pihistän niissä, sillä tarvitsen aina uuden ja taas uuden jutun. Viimeksikin piti ostaa värjäysudit ja taidan ostaa uudet ennen koulun alkua. Sitä ennen täytyi ostaa hiustenleikkuukone. Tiesitkö että hiustenleikkuusakset voivat maksaa yli 300 euroa? Onneksi itse sain ne viidelläkympillä. Opiskeluaikana tavarat saavat olla niin halpoja kun vain mahdollista. Työelämään ostan sitten paremmat.

Sisustuselementit. Jos tulen käyttämään monia satoja euroja huonekaluihin niin en tee sitä samaa sisustuselementtien kanssa. Eipähän tule ainakaan suru puseroon, jos joku päätyy oksentamaan koristetyynylle. Näin on oikeasti käynyt. Sai sen onneksi pestyä pois, mutta jos tyynyliina olisi maksanut parikymppiä niin helvetti olisi kyllä irti päässyt.

   Missä sinä pihistät ja panostat tai tahtoisit panostaa?

kiss

Lue myös: SYNNYINPÄÄSTÖNI

6 kommenttia:

 1. Sulla on aivan ihanan väriset hiukset! Aika samoista asioista tulee itsellä pihistettyä, just vaatteista, mutta hiukset on sellaiset, että niistä ei oikein pysty, enkä ees tahdo pihistämään, kun on pienen ikuisuuden värjännyt niitä punaiseksi. Ja kahvi on myös toinen. Totta kai niitä kaupan halvimpiakin merkkejä pystyy pakkotilanteessa juomaan, mutta kahvi on sellainen nautinto itselle niin, mieluummin sitä panostaa vähän parempaan laatuun.

  Written by Neea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Tyvi on kyllä tällä hetkellä aika järkyttävän näkönen, mutta onneksi sain varattua kampaajalle ajan, että saa sen sitten kuntoon.
   Kyl joo halpa kahvi menee ja sen myötä oikeestaan sitten osaa hiukan enemmän arvostaa ns. kalliimpaa kahvia kun sitä sitten saa ostettua tai niitä kahveja joita kahviloissa hörppii :D

   Poista
 2. Kynsien lakkaaminen on ihan hanurista :D Siksi käytän vaan väritöntä lakkaa. Saa helposti huolitellummat kynnet, mutta ei tarvitse jännittää lohkeilua yms niinkään.

  VastaaPoista
 3. Mulla pihistäminen ja panostaminen vaihtelee aina niin paljon! :D Suurimman osan ajasta syön mahdollisimman halpaa ruokaa, että voin sitten ostaa jotain kivaa itselleni! Säästän mun rahat myös elektroniikkakaupoilla kun en niistä mitään ymmärrä! Mutta panostan aina shampooseen ja hoitoaineeseen sekä hiuksiin jätettäviin hoitotuotteisiin ja hyviin kenkiin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikasemmin itteeni ei niinkään kengät kiinnostanu. Kunhan ne oli kivan näköiset nii kaikki oli ok, mut nyt oon kyl huomannu et pitää olla hyvät kengät ja niihin sitten kannattaa myös käyttää rahaa. Varsinkin kun on seisomatyössä!

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset