AKGB7094

"In the right denim, a girl can conquer the world!" -- unknown

LDGT6476

PZEN6431

ETHB2752

Tuijotin sovituskopissa kuvissa esiintyvää farkkutakkia ainakin kymmenen minuuttia pohtien raaskinko käyttää neljäkymppiä tuohon. Hengitin pari kertaa sisään ja päätin ansainneeni sen, sillä olinhan raatanut koko kesän töissä. Tämä olisi palkintoni siitä, että jaksoin vaikka välillä oli tuntunut, ettei nyt jaksaisi ravata missään tukussa tai kaupassa ja siinä se nyt koreilee. Niin noissa kuvissa kuin kauniisti henkarissa roikkuen vaaterekilläni.

AHNN8269

PVEO2128

Farkkutakki on ollut osa tyyliäni niin kauan kuin jaksan muistaa. Olen omistanut tosin vain yhden takin koko elämäni aikana. Muut joita päälläni on näkynyt ovat olleet joko äitini tai isäni vaatekaapista lainattuja. Isäni oli denim kankaan suurin ystävä eikä lähtenyt mihinkään ilman farkkutakkiaan. Hän saapui jopa rippijuhliini kokonaan farkkuun pukeutuneena ja sille muutama ystäväni vähän naureskelikin. Sanoin vain ylpeästi; "Se on mun faija", sillä hän jos kuka oli aina uskollinen tyylilleen. Vaikka hän oli kuinka huonossa kunnossa henkisesti ja fyysisesti hän silti aina pukeutui siististi ja kampasi pitkät vaaleat hiuksensa taakse. Muistan vieläkin kuinka hän nappasi kamman takkinsa rintataskusta, kastoi sitä hiukan veteen ja kampasi hiuksiaan. Ihan oikeasti. Harmillisesti en saanut isäni uskollista ystävää mukaani, mutta jokainen denim kangas tuo hänet mieleeni - jos et tiennyt niin isäni kuoli 2014 - ja kun puen farkkukangasta päälleni minusta tuntuu kuin kantaisin osan isääni mukanani.

WNIE0433

NSBT8153

Monta vuotta minulla on siis ollut se yksi ja sama farkkutakki, joka ei enää tunnu omalta. Nettishoppaillessani tajusin, että sen kuuluu olla oversize takki. Ei vain sen takia, että se näyttää kivalta ja hyvältä, vaan koska sen täytyy tuntua hyvältä. Hiukan isommassa takissa minulle tulee aina kotoisa olo. Jokaisessa vaatteessa täytyy olla itsevarma olo ja omaan silmään täytyy näyttää upealta. Sitä isäni yritti omalla farkkuun pukeutumisella ja "cawboy" -bootseillaan kertoa. Oli kyseessä koko farkkuinen asukokonaisuus, gootti tyyli tai klassinen. Jos itsevarmuutesi on korkeimmillaan silloin niin pue se päällesi. Mitä väliä on muiden katseilla, jos tunnet itsesi mukavaksi.

MWDN6857

INWN2481

Kukkakruunu | H&M
Farkkutakki | H&M
T-paita | H&M
Housut | Monki
Kengät | Itsepalvelukirpputori Bella