kello2

Kun maanantaina hiukan puhuttiin noista lahjoista niin minun on aivan pakko tulla avautumaan tuosta rannekello poikaystävälle lahjaideasta. Aina kun kysytään, mitä hankkia poikaystävälle hirveän moni tokaisee sen kauhistuttavan kellon. Rannekellot voivat olla hienoja, maskuliinisia, mutta kaikki eivät käytä niitä tai se ei edes jokaisen tyyliin sovi. Minusta on jotenkin kauheaa ajatella että suhteessa olevat miehet on lokeroitu niin että oli sitten mikä tahansa lahja kyseessä - syntymäpäivä, joulu, vuosipäivä - sen kuuluisi olla rannekello. 

Itselläni menee muutenkin kulmat ryppyyn hämmästyksestä kun joku tokaisee: "Mitä hankin poikaystävälleni lahjaksi?" Toisin kuin vanhempi, sisko tai kaveri sinun pitäisi ainakin tietää mitä seurustelukumppanillesi ostat. Minulla on aina joku lahja takaraivossa valmiiksi mietittynä Rillelle ja lisää tulee mitä enemmän aikaa tässä suhteessa vierähtää. Esimerkin voin antaa sillä tätä en osta nyt joululahjaksi: Rille ajaa aina hiuksensa - joko kaljuksi tai todella lyhyeksi siiliksi - ja hänellä on parta eli lahjaksi parranhoitotuotteita. 

Joku tulee aina utelemaan, mitä olen ajatallut ostaa hänelle ja kun sanon etten kerro niin luullaan että tahdon pitää lahjaidean itselläni. Ei. Lahjat joita olen miettinyt on yksilöllisesti valittu hänelle eivätkä ne sovi kaikille. Tiedostan kyllä myös ettei Rillelle tarkoitetut lahjat sovi kenellekään kaverieni poikaystäville. Vaikka parta onkin nykyään muotia harvalla on se ja todella harvalla se kasvaa. Kaikille parta ei edes sovi. Puhumattakaan viiksistä.

Eikö muutenkin seurustelukumppanisi ansaitsisi paremman lahjan kuin yhtä kliseisen ja Hollywood ohjaajien päättämän rannekellon? Elämme, ainakin vielä hetken, vuotta 2017 emmekä 1920 jolloin ihmiset olivat vähemmän yksilöitä. Tiedän että joitakin on todella vaikea miellyttää, mutta jokaiselle keksii aina juuri vain ja ainoastaan hänelle sopivan lahjan. Varsinkin jos kyseessä on henkilö jonka kanssa olet suhteessa ja ehdottomasti silloin jos olette jo sanoneet "rakastan sinua".

Nyt voin hengittää kun sain vihdoin ja viimein tämän rannekellon ulos tukkimasta kurkkuani. En väitä että ne olisivat rumia tai huonoja lahjoja, mutta se kun sitä ehdotetaan aina! Joka kerta kun joku ehdottaa rannekelloa lahjaksi se menettää omassa silmässäni enemmän arvoaan. Ehdottakaa sitä rannekelloa ainoastaan silloin jos tiedätte sen olevan hyvä lahja jollekin eikä vaan sen takia koska se tuli ensimmäisenä mieleen kun puhuttiin lahjasta poikaystävälle.


xoxo
Paula