HOW TO SLAY 2018

joku8

"I hope that in this year to come, you make mistakes. Because if you are making mistakes, then you are making new things, trying new things, learning, living, pushing yourself, changing yourself, changing your world. You're doing things you've never done before, and more importantly, you're doing something."
- Neil Gaiman

joku5

joku6
Karvaneule Monki // Farkut Itsepalvelukirpputori Bella // Karvatossut joululahja äidiltä

Itse olen tällä hetkellä hyvin täpinöissäni ettei tätä vuotta ei eletä enää kauaa. Olen yksi niistä henkilöistä, joka rakastaa pohtia mitä kuluneena vuonna on tapahtunut ja suunnitella tulevaa vuotta. Teen uuden vuoden lupauksia, jotka eivät toteudu. Varmasti moni meistä tekeekin niin. Uusi alku kuulosta - ainakin omaan korvaan - aina todella ihanalta. 

joku11

Kun 2016 pääsi lähemmäs loppuaan tein tämän vuoden suunnitelmat hiukan eri tavalla. Yleensä kun olen vain ottanut ensimmäisen päässäni olevan toiveen ja laittanut sen tavoitteekseni. Viime vuonna mietin hiukan tarkemmin asioita. Tänä vuonna taas istuin kunnolla alas ja kirjoitin asioita ylös. Suunnittelin raaka versiona asioita nykyisen bujoni ihan takana oleville sivuille, sillä vielä en ole uutta bujoa hankkinut. Samalla hoksasin että tästä voisi myös olla hyötyä muillekin. Liiankin monet tekevät varmasti kuten minä ja vain päättävät asioita mielessään. Tämä on kuitenkin tosi huono tapa. Silloin mikään asia ei oikein toteudu.
Olen rikkonut tämän uuden vuoden lupaus hössäkän kolmeen vaiheeseen, jota seuraamalla toivon mukaan saat toteutettua ainakin osan tavoitteistasi vuonna 2018.

joku4

STEP 1 Pohdi millainen 2017 oli sinulle? Missä olit tammikuun ensimmäisenä? Näytitkö erilaiselta? Käyttäydyitkö eri tavalla? Olitko töissä tai opiskelemassa eri paikassa? Olitko iloisempi tai surullisempi? Oliko asioita joiden kanssa sinun piti kamppailla? Oliko asioita joita et uskonut tapahtuvan vuoden aikana? Älä mieti niitä negatiivisia asioita, vaan enemmänkin niitä positiivisia. Näin estät itseäsi menemästä vuoteen 2018 negatiivisin odotuksin. Aina kun tulee vitsailtua kavereiden kesken, että mennyt vuosi oli todella huono. Tällöin myös usein tulevasta vuodesta ei ole mitään hyviä odotuksia. Pelätään että vuosi johon ollaan astumassa tuo samanlaisia pettymyksiä tai kenties pahempiakin. Ensin täytyy hyväksyä se mitä vuonna 2017 tapahtui ennen kuin lähtee suunnittelemaan vuotta 2018.

joku1.1

Mitä vuosi 2017 opetti sinulle? Tämä on pieni kikka jolla muutat negatiivisetkin asiat positiivisiksi. Se että mietit näitä huonoja ja hyviä hetkiä niin mieti myös mikä sinun roolisi oli siinä miten sinun vuotesi meni. Näin voi olla hiukan helpompi katsoa vuotta, joka ei ehkä ollut se suosikki ja nähdä myös miksi se oli niin huono. Yleensä kun tulee syytettyä muita meidän huonosta onnesta, siitä ettemme saaneet tehneeksi jotakin. Tällä tavoin voimme antaa itsellemme anteeksi sen ettemme tehneet niitä asioita vuonna 2017 mitä olisimme halunneet. Voimme hyvillä mielin siirtyä uuteen vuoteen, sillä emme kanna sitä negatiivisuutta mukanamme.
Anna siis anteeksi itsellesi siitä ettet saanut sellaista vuotta kuin olit odottanut, jotta voisit yrittää paremmin ilman sitä epävarmuutta tai syyttelyä itseäsi ja muita kohtaan. 

joku9

STEP 2 Suunnittelua, suunnittelua, suunnittelua! Kun olet saanut kaiken negatiivisen ulos on aika päästää se sisäinen Monicamme ulos ja alkaa suunnitella seuraavaa vuotta. Tämä on minusta se hauskin kohta. Maailmassa on monia, jotka sanovat suunnittelun ja uuden vuoden lupausten teon olevan turhaa. Mikään niistä ei tule kuitenkaan toteutumaan. Minusta taas uusi vuosi antaa meille tilaisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä. Tämän vuoksi kaiketi kaikki nauttivat niiden lupausten teosta. Tällä suunnittelullakin on kolme askelta, jotka ovat; tavoitteet, prioriteettit ja tavat!

joku7

#1 Minkälaisia tavoitteita sinulla on vuodelle 2018? Mitä tahansa tavoitteita tahdotkaan tulevalle vuodelle kirjoita ne ylös. Oli se sitten blogin aloittaminen, tietty määrä postauksia viikossa, juokseminen tai lemmikin hankkiminen. Itselläni muutama tavoite on muuttaa elämää terveellisempään suuntaan, olla aktiivisempi tuben puolella ja kirjoittaa puhtaaksi jo valmiina oleva kirja sekä lähettää se kustantamoon. 

#2 Mikä on sinulle tärkeintä? Kun luomme itsellemme tavoitteita niin asetamme ne usein aina etusijalle. Ajattelemme että meillä on enemmän aikaa ja jaksamista kuin viime vuonna tehdä näitä asioita. Loppujen lopuksi petymme kun asiat menevätkin täysin eri tavalla. Tässä vaiheessa sinun prioriteetti lista astuu kuvaan! Tämä lista auttaa sinua näkemään mitkä tavoitteet ovat sinulle tärkeimpiä ja mitkä puolestaan sellaisia joiden kohdalla voit luistaa. Jopa hyvällä mielellä siirtää vuoteen 2019. Prioriteetti lista pitää myös huolen siitä ettet unohdu näihin tavoitteisiisi. Tahdomme joskus niin pahasti toteuttaa nämä tavoitteet että unohdamme kokonaan kaiken muun tärkeän. Läheiset, koulun, jopa oman terveytemme. Kun yrität toteuttaa näitä hulluja tavoitteitasi asiat alkavat yleensä kasaantua ja lopulta aika loppuu kesken. Luo itsellesi siis prioriteetti lista jonka ensimmäinen asia on kaikista tärkein ja viimeinen ei niin tärkein. Siinä voi olla vaikka sata asiaa, mutta sinun on saatava ne järjestykseen. Tämän listan avulla tiedät koska voit jättää tavoitteesi hetkeksi sivuun. Vaikka et vuoden lopussa olisi saavuttanut kaikkia tavoitteitasi niin tiedät kuitenkin sinulla olleen ensisijaisia asioita, ja siksi et varmaan saanut kaikkia tehdyksi. Otit ne tärkeämmät asiat ja annoit näille huomiosi sekä aikasi.

#3 Mitä tapoja sinun täytyy tehdä vuodelle 2018? Kolmas askel tässä suunnittelussa on katsoa tavoitteitasi ja prioriteettejasi ja kysyä itseltäsi minkälaisia tapoja sinun on luotava, jotta pysyt ajan tasalla tekemisissäsi kokonaisen vuoden. Esimerkkinä jos yksi tavoitteesi on aloittaa terveellisempi elämä niin minkälaisia tapoja sinun on luotava päästäksesi haluamaasi pisteeseen. Kenties sinun täytyy tutkia enemmän meal prep:sta. Saada enemmän tietoa vegaanin ruokavaliosta tai kehonrakentajan. Tai kenties tahdot aloittaa juoksemisen tai joogan. Myöskin sinun on mietittävä miten muodostat nuo tavat. 
Aivan sama mikä tavoitteesi on, sinun on tehtävä taustatutkimusta ja sitten keksittävä suunnitelma tavoitteesi loppuun suorittamiseksi. Kun vuosi vaihtuu on todella helppo huudahtaa "Nyt mä meen salille!" mutta pelkästään se ei riitä että päättää mennä sinne. On mietittävä päivät milloin käy siellä, mitä tekee ja on miettittävä jopa sitä ruokaa. Tapojen luomisessa menee aikaa ja varsinkin niihin tottumisessa. Jos teet vaikka blogia ja tavoitteesi on postata viikossa kolme kertaa niin mitäs kun kuu loppuu? Palkitse itsesi! Jos olet tehnyt asiat niin kuin olit suunnitellut niin palkitse itsesi vaikka uudella kameralla, huulipunalla tai kampaaja-ajalla. Monet aina ajattelevat että se hyvän olon tunne onnistumisesta riittää palkkioksi, mutta mieti nyt kunnolla. Olet kuukauden ajan raatanut otsa hiessä jonkin asian eteen ja et saa mitään palkkioksi muuta kuin sama meininki seuraavassa kuussa.

joku2.1

STEP 3 Kirjoita kirje tulevalle itsellesi ja kirjekuoreen laita päivämäärä 31.12.2018. Tiedän tämän kuulostavan todella kliseiseltä, mutta tämä oikeasti toimii jos sen tekee kunnolla. Valitse kolme näistä sinun tavoitteistasi, jotka todella tahdot toteuttaa vuoden 2018 aikana. Kirjoita kirjeeseen että toivot saavuttaneesi tavoitteesi. Voit jopa kirjoittaa sellaisia näkökulmia, mielipiteitä tai jollekin toiselle antamiasi lupauksia joista toivot pitäväsi. Mieti kuka tai millainen tahdot olla vuoden lopussa ja kirjoita sille henkilölle. Lupaa hänelle että pääset tavoitteeseesi olla se henkilö vuoden loppuun mennessä.
Kun olet saanut kirjeesi valmiiksi, lue se muutamaan kertaan ennen kuin suljet sen kirjekuoreen. Älä laita sitä minnekään kaapin pohjalle piiloon, vaan sellaiseen paikkaan josta näet sen joka päivä. Oli se vaikka työpöydälle, jääkaapin oveen, kirjan väliin tai laukkuun. Tämä kirje nimittäin muistuttaa sinua sitten siitä lupauksesta jonka itsellesi teit ja kuinka kovasti yrität olla parempi versio itsestäsi.

joku10

Jos olet ajatellut luoda lupauksia ensi vuodelle niin toivon että tästä postauksesta oli sinulle jotain hyötyä. Tiedän että joku tulee sanomaan tai ajattelee että pystyy toteuttamaan lupauksensa vain päättämällä, mutta näin saa oikeasti enemmän aikaiseksi. Oletko vielä päättänyt teetkö uuden vuoden lupauksia ja minkälaisia? Onko isoja tai pieniä muutoksia tulossa vuonna 2018? Toivotan sinulle onnea lupaustesi kanssa ja pidän peukut pystyssä sekä sormet ristissä, jotta ne toteutuisivat!

xoxo
Paula

6 kommenttia:

 1. Olipas hyviä vinkkejä, täytyy ehdottomasti huomioida noita mainitsemisia seikkoja! En aiemmin ole huomannut uutta banneriasi, mutta se on upea! Hyvää uutta vuotta 2018 :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat ohjeet uudelle vuodelle! ♥ Mun uusi vuosi alkaa onneksi opiskelulla uudessa koulussa! Oon odottanut sitä niin pitkään ja toivonkin, että se on mun ala ja pidän siitä. :-) Ja musta toi kirjeen kirjoittaminen ei ole ollenkaan kliseistä! Taisin kirjoittaa viimeksi itselleni kirjeen vuonna 2013 ja tänä päivänä kun luen sitä, ne kaikki toiveet ja tavoitteet ovat toteutuneet! Vaikka se veisikin aikaa, niin kaikki on mahdollista! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä kirjeitä on kyl aina kiva lukea ja varsinki jos ne tavotteet mitä sillon on toivonu saavuttavansa on toteutunu :D Toivottavasti se on sun ala ja onnee opiskeluihin :)

   Poista
 3. Hyvä postaus! Ja ne taustatyöt on tosi tärkeitä, jos haluat laihduttaa niin sun kannattaa ennemmin vaihtaa koko ruokavalio kuin edes lähteä salille. Itse pudotin paremmalla ruoalla onnistuneesti useamman kilon, mutta kun painonpuotus tyssäsi, niin kävi selväksi että seuraava askel on lisätä se liikunta jos haluaa onnistua :) Toivottavasti vuosi 2018 onnistuu ja pääset omiin tavoitteisiin sekä toteuttamaan kaikki parhaat unelmat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokavaliolla kyl oikeesti muuttaa paljonkin elämää. Se mitä syö vaikuttaa paljon oli tosi urheilullinen tai ei. Jos edes puolet tavoitteista saisi tehtyä niin olisin happy :D

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset