ERILAISEMPI JOULU

haha

Joulu ei mennyt ihan niin miten sitä oli suunniteltu. Totta puhuakseni en kyllä ollut mitään suunnitelmia tehnytkään. Heräsin aamulla kahdeksalta ja laitoin television päälle, jossa juuri alkoi joulupukin kuumalinja. Rille oli esittänyt kysymyksen: "Onko pakko katsoa tuota kun se on niin huono?" Tiedän ettei se ole maailman paras ohjelma, mutta totta kai se täytyy katsoa! Koristelin myös hiukan joulukuustamme. Lisäsin vain joulupallot, jotka siitä uupuivat. Tiesitkö että joulupallo kuvastaa sitä raamatusa mainittua kiellettyä omenaa, josta Eva otti haukun?


koristelua4

Söimme Rillen kanssa jouluruoan klo 10. Emme tahtoneet oikein muuta syödä ja Rille ei puurosta pidä. Meidän joulupöydästä ei löytynyt kauheasti syötävää. Kinkun lisäksi sitä äidin tekemää lanttulaatikkoa, perunoita ja sinappikurkkusalaattia. Ruoan jälkeen avasimme sitten lahjat. Itse sain ihanan glitterpinkin meikkipussin, kasvonpuhdistusmaidon, pari kynsilakkaa, villasukat ja toivomani karvatossut. Ne laitoin heti jalkaani. Pidin oikeastaan koko päivän. Saimme myös yhteiseksi lahjaksi Rillen kanssa äidiltä uuden lakanasetin, jonka laitoin melkeinpä heti pesuun.

koristelua2

koristelua5

Rille ei saanut kovinkaan paljon lahjoja. Minua alkoi harmittamaan kun en itse ollut ostanut hänelle mitään. Olimme tosin sopineet ettemme toisillemme mitään osta. Muutamaan otteeseen oli minulla kyllä mielessä käynyt että jotain pitäisi ostaa. Lahjat eivät ole kuitenkaan se tärkein vaan yhdessä olo. Rille sai myös kuulla että yksi hänen ystävänsä ei ollut saanut ostettua nyt jouluksi kinkkua tai muutakaan jouluruokaa. Hän siis leikkasi muutaman siivun meidän kinkusta, otti pari perunaa ja lusikoi lanttulaatikkoa purkkiin. "Vien hänelle vähän jouluruokaa", hän sanoi, katsoi ensimmäisen junan, joka vain lähti ja vei ystävälleen ruokaa. 

koristelua1

Tämä oli kaikista ihanin teko minkä hän pystyi tekemään. Jouluna kuuluu auttaa muita. Minusta oli ihanaa että hän on valmis jakamaan vähistään muille. Sellainen hän on kaikille. Tiedän ettei samanlaista palvelusta varmasti tule takaisin. Kaveri sai kuitenkin ruokaa, Rille hyvän mielen ja minä uskon jotenkin tuon hyvyyden tulevan takaisin. Vietin muutaman tunnin yksikseni koneella pelaten. Rillen tultua takaisin katselimme sitten jouluelokuvia ja leivoimme lisää pipareita. Ei sellainen joulu kuin yleensä, mutta juuri täydellinen.

Miten sinun joulusi meni?

xoxo
Paula

8 kommenttia:

 1. Tosi mukavan kuuloinen päivä ja niin ihana teko Rilleltä viedä kaverille ruokaa!♥ Mulla oli tosi kiva ja perinteinen joulu, joka kului perheen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyl tosi ihanasti tehty :)
   Tosi kiva kuulla :3

   Poista
 2. Onpa ihana pikku kuusi ! Meillä meni joulu hyvin perheen keskwn, olin myös suositellut kummitätiä lopettamaan ostamaan elämys lahjoja joten nyt hän oli lahjoittanut pienen summan rahaa puolestani Suomen eläinsuojelu liittoon ja se on mielestäni hyvä lahja!

  Katri, finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :3
   Tosi kivasti tehty sun kummitädiltä. Oli kyl tosi hyvä lahja :D

   Poista
 3. Voi miten söpö pikkukuusi! Ja tekipä Rille ihanasti, kun vei jouluruokaa kaverilleen :)

  VastaaPoista
 4. Aww, toi kuusi on ihan supersöpö! ♥ Ihana ajatus kyllä viedä ruokaa ystävälle! Mekin vietiin jouluaattona isoäitille vanhainkodille lipeäkalaa, koska se on hänen lempijouluruokansa ja sitä ei vanhainkodissa saa ollenkaan. Meidän jouluaatto meni aika perinteisesti, katsottiin pikkusiskon kanssa Joulupukin kuumalinja, käytiin joulusaunassa, syötiin jouluruoka, käytiin viemässä haudalle kynttilöitä ja sitten illalla jaettiin ja avattiin lahjat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihanasti teiltäki tehty viedä mummille sen lempijouluruokaa :3 Olis ollu kyl tosi kiva käydä joulusaunassa

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset