Nyt se lomailu ja kotona löhöily on sitten virallisesti mun osalta ohitse. Eilen mulla nimittäin alkoi koulu, mutta ehkä hiukan eri tavalla kuin muilla. Mun oppitunteihin ei nimittäin enää kuuluu äidinkielen, matematiikan tai historian opiskelu, vaan mä ja muut jotka pääsi sisään lukiotodistuksella päästään suoraan tekemisen pariin. Sulle joka vierailet ekaa kertaa mun blogissa niin kesäkuussa pääsin sisään Stadin ammattiopistoon hiusalan perustutkintoon. Musta tulee siis isona parturi-kampaaja.

Paras asia jonka sai opettajalta kuulla oli se ettei meillä ole mitään sellaisia oppitunteja joissa pänttäisimme kirjojen avulla tietoa päähämme, vaan teemme koko ajan jotain. Leikkaamme, värjäämme ja muotoilemme. Miksei meillä ole tätä? Koska haimme sisään lukio- ja yo-todistuksella, joka lyhentää meidän opinnot kolmesta vuodesta kahteen vuoteen. Opettajamme sanoi kyllä että tavoitteena olisi kuitenkin kaikille että valmistuttaisiin 1,5 vuodessa. Mikään ei olisi ihanampaa kuin olla valmistunut ammattiin 2018 jouluna.

koulu4

koulu3

koulu6

koulu9

Oli pakko ottaa tähän näin muutama kuvanen koulun käytävistä jossa vietän sitten suurimman osan ajastani seuraavan parin vuoden ajan. Käytävä kuvat ovat samasta paikasta mutta eri kulmasta. Se on nimittäin se paikka jossa me opiskelijat saamme taukoaikoina oleskella. Tämä rakennus kun on kokonaan tarkoitettu hiusalan opiskelijoille ja koululla käy asiakkaita tukan leikkuussa. Tämä on siis niin kuin työpaikallakin ettei kaikkialla saa rellestää ja huudella mitä sylki suuhun tuo.

koulu1

koulu2

Kerron nyt ensimmäiseksi eilisestä eli ekasta koulupäivästä joka oli aika lyhyt. Mentiin siis omiin ryhmiimme ja opettaja tutustutti meidät luokkaamme sekä täytimme muutaman pakollisen lappusen esim. atk lapun että saataisiin tietokoneisiin tunnukset. Sitten hän näytti missä kanslia on ja sen jälkeen katseltiin hiukan luokkahuoneita joita oli uusittu (yhdestä luokasta kuvat ylhäällä). Meille myös esiteltiin työasut sekä välineet.

koulu7

koulu8

koulu5

Sitten hiukan tästä toisesta päivästä jotain, sillä tämä oli päivä oli tunnin pidempi kuin eilen. Tänään puhuttiin tarvikkeista jotka täytyy nyt ensimmäiseen jaksoon ostaa. Työasu ja kaksi naispäämallia olivat sellaiset jotka ehdottomasti piti hommata. Sakset myöskin sillä alamme harjoittelemaan hiustenleikkuuta. Opettaja sanoi että koko ekalle vuodelle pitäisi ostaa kolme naispäämallia ja yksi partapäämalli (eli miehen pää). Näissä sitten on se juttu että sen hiuksen pitää olla aitoa hiusta ja se tarkoittaa että yksi pää maksaa 60 euroa. Mun rahat tulee menemään aikalailla opiskeluun nyt sillä on paljon juttuja pitää hankkia ja mikään niistä ei kauhean halpa ole tai jos on niin niitä täytyy ostaa ainakin viisi kappaletta.

Kierrettiin tänään toisissa luokissa - joista muutamasta kuvat ylhäällä - ja opettaja näytti myös missä on kirjasto, pesutupa - joudumme itse pesemään pyyhkeet joita käytämme tunneilla ja asiakkaiden kanssa - opon, kuraattorin ja terveydenhoitajan huoneet sekä varaston jossa on kaikki hiustuotteet.

Koulu ja ryhmä jossa olen vaikuttavat todella kivoilta näin kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Opiskelukin tulee varmasti olemaan paikassa hauskaa. Jatkossa tulen siis tänne blogin puolelle myös puhumaan opinnoistani, kehityksestäni sekä millaista alalla oikein on. Jos sulla tulee jotain kysyttävää mun opiskeluista tai alasta niin kysy ihmeessä. Kaikkiin hiusalan asioihin en välttämättä vielä osaa vastata, mutta aina saa tietty kysyä niin voin sitten itse esittää kysymyksen opettajilleni.

Mites teidän opiskelut? Alotitko sä tänä syksynä uudessa koulussa?

xoxo
Paula