UUSI KOULU, UUDET OPINNOT

Nyt se lomailu ja kotona löhöily on sitten virallisesti mun osalta ohitse. Eilen mulla nimittäin alkoi koulu, mutta ehkä hiukan eri tavalla kuin muilla. Mun oppitunteihin ei nimittäin enää kuuluu äidinkielen, matematiikan tai historian opiskelu, vaan mä ja muut jotka pääsi sisään lukiotodistuksella päästään suoraan tekemisen pariin. Sulle joka vierailet ekaa kertaa mun blogissa niin kesäkuussa pääsin sisään Stadin ammattiopistoon hiusalan perustutkintoon. Musta tulee siis isona parturi-kampaaja.

Paras asia jonka sai opettajalta kuulla oli se ettei meillä ole mitään sellaisia oppitunteja joissa pänttäisimme kirjojen avulla tietoa päähämme, vaan teemme koko ajan jotain. Leikkaamme, värjäämme ja muotoilemme. Miksei meillä ole tätä? Koska haimme sisään lukio- ja yo-todistuksella, joka lyhentää meidän opinnot kolmesta vuodesta kahteen vuoteen. Opettajamme sanoi kyllä että tavoitteena olisi kuitenkin kaikille että valmistuttaisiin 1,5 vuodessa. Mikään ei olisi ihanampaa kuin olla valmistunut ammattiin 2018 jouluna.

koulu4

koulu3

koulu6

koulu9

Oli pakko ottaa tähän näin muutama kuvanen koulun käytävistä jossa vietän sitten suurimman osan ajastani seuraavan parin vuoden ajan. Käytävä kuvat ovat samasta paikasta mutta eri kulmasta. Se on nimittäin se paikka jossa me opiskelijat saamme taukoaikoina oleskella. Tämä rakennus kun on kokonaan tarkoitettu hiusalan opiskelijoille ja koululla käy asiakkaita tukan leikkuussa. Tämä on siis niin kuin työpaikallakin ettei kaikkialla saa rellestää ja huudella mitä sylki suuhun tuo.

koulu1

koulu2

Kerron nyt ensimmäiseksi eilisestä eli ekasta koulupäivästä joka oli aika lyhyt. Mentiin siis omiin ryhmiimme ja opettaja tutustutti meidät luokkaamme sekä täytimme muutaman pakollisen lappusen esim. atk lapun että saataisiin tietokoneisiin tunnukset. Sitten hän näytti missä kanslia on ja sen jälkeen katseltiin hiukan luokkahuoneita joita oli uusittu (yhdestä luokasta kuvat ylhäällä). Meille myös esiteltiin työasut sekä välineet.

koulu7

koulu8

koulu5

Sitten hiukan tästä toisesta päivästä jotain, sillä tämä oli päivä oli tunnin pidempi kuin eilen. Tänään puhuttiin tarvikkeista jotka täytyy nyt ensimmäiseen jaksoon ostaa. Työasu ja kaksi naispäämallia olivat sellaiset jotka ehdottomasti piti hommata. Sakset myöskin sillä alamme harjoittelemaan hiustenleikkuuta. Opettaja sanoi että koko ekalle vuodelle pitäisi ostaa kolme naispäämallia ja yksi partapäämalli (eli miehen pää). Näissä sitten on se juttu että sen hiuksen pitää olla aitoa hiusta ja se tarkoittaa että yksi pää maksaa 60 euroa. Mun rahat tulee menemään aikalailla opiskeluun nyt sillä on paljon juttuja pitää hankkia ja mikään niistä ei kauhean halpa ole tai jos on niin niitä täytyy ostaa ainakin viisi kappaletta.

Kierrettiin tänään toisissa luokissa - joista muutamasta kuvat ylhäällä - ja opettaja näytti myös missä on kirjasto, pesutupa - joudumme itse pesemään pyyhkeet joita käytämme tunneilla ja asiakkaiden kanssa - opon, kuraattorin ja terveydenhoitajan huoneet sekä varaston jossa on kaikki hiustuotteet.

Koulu ja ryhmä jossa olen vaikuttavat todella kivoilta näin kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Opiskelukin tulee varmasti olemaan paikassa hauskaa. Jatkossa tulen siis tänne blogin puolelle myös puhumaan opinnoistani, kehityksestäni sekä millaista alalla oikein on. Jos sulla tulee jotain kysyttävää mun opiskeluista tai alasta niin kysy ihmeessä. Kaikkiin hiusalan asioihin en välttämättä vielä osaa vastata, mutta aina saa tietty kysyä niin voin sitten itse esittää kysymyksen opettajilleni.

Mites teidän opiskelut? Alotitko sä tänä syksynä uudessa koulussa?

xoxo
Paula

16 kommenttia:

 1. Nuo tilat on kyllä tosi kivan ja viihtyisän näköisiä! Sun opiskeluista ois kans mielenkiintoista lukea jatkossakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi on yllättävän mukavia sohvia, mut ihan varmasti myös syystäkin kun tää on seisomatyötä. Tosin kuuden tunnin seisomisen jälkeen se lattiakin tuntuu varmasti hyvältä istuin aluselta xD
   Ihana kuulla :3

   Poista
 2. Kuulostaa kivalta!! Kerro ihmeessä lisää opiskelujen edetessä, jos kiinnostaa. 😊 Itellä starttas vika vuosi lukiossa jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, rankka vuosi siis tiedossa, mutta onnea sulle opiskeluun ja edessä oleviin kirjotuksiin :D

   Poista
 3. Viihtysän näköinen paikka. Tsemppiä opiskeluun! :3

  VastaaPoista
 4. Kivan näköiset tilat, kyllä kelpaa siellä työskennellä! Kuulostaa tosi kivalta, että tossa yo-pohjaisessa koulutuksessa ei oo mitään "ylimäärästä" opiskelua ja iso plussa siitä, että pääsette heti tekemisen makuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämmästyin ite kuinka hienot noi on, mut täytyyhän olla hyvät ja siistit kun asiakkaita käy :D Oon tosi ilone et ei tarvii mitään ns. turhia juttuja opiskella, kun sitä on tavallaan tullu jo päntättyy aika paljon viime vuosina xD

   Poista
 5. onnea koulupaikasta ja tsemiä opiskeluihin! :)
  Toi on paras tunne ikinä, kun tiedät että saat tutkinnon itsellesi lyhyemmässä ajassa kuin normaalisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :3
   Hämmästyin ku ope sano et yritetään valmistua puolessatoista vuodessa. Mut se olis vaa todella mahtavaa :D

   Poista
 6. Tosi viihtyisän näköiset opiskelu- ja työskentelytilat teillä! :) Innolla odottelen tulevia postauksia sun opiskelusta, koska en tunne ketään, joka olisi tätä alaa opiskellut. Mulla koittaa maanantaina uuden koulun alkaminen ja vähän kyllä jännittää jo :D En siis tunne sieltä etukäteen ketään, ellei lasketa sitä että soveltuvuuskokeissa vaihdoin parin henkilön kanssa muutaman sanan. Tsemppiä sulle opiskeluihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sulle tsempit :D
   Vaikka ite nyt pari päivää oonki jo koulussa ollu nii en oo muihin oikeen tutustunu, mut kun on ollu vaa koulussa kiertelyä nii ei oo oikee ehtiny sanoja kauheesti vaihdella :p Kyllä niihin onneks ehtii tutustua :D

   Poista
 7. Tosi kivan oloinen koulu! Paljosti tsemppiä opiskeluihin ja lukisin mieluusti aiheesta lisää jatkossakin :)

  VastaaPoista
 8. Olipa mielenkiintoinen postaus! Ja toi on kyllä tosi kiva, kun saa ammatin nopeesti! :)

  VastaaPoista
 9. Huh, tsemppiä opintoihin! Toi puolitoista vuotta tuntuu tosi tiiviiltä, nimimerkillä "Autopuolen jälkeen ei tarvinnut opiskella ATTO-aineita ja silti graafisen suunnittelun opinnot kesti 2 ja puoli vuotta" :'D Mutta toivottavasti kaikki menee hyvin!

  VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset