Moni aina esittää kysymyksen; "Miksi meikkaat, kun näytät ihan hyvältä ilmankin?" Ihana kysymys johon sen esittäjä ei kuitenkaan odota syvällistä vastausta, vaan pelkän kiitoksen. Tämähän oli vain tarkoitettu kohteliaisuudeksi. Mutta miksi oikeasti ihmiset meikkaavat? Mulle meikkaaminen merkitsi lapsena itsensä kauniiksi laittamista jonkun toisen takia. Piti korostaa silmiä, huulia tai muita kasvonpiirteitä. Peittää vikoja tai epäkohtia. Nykyään meikkaamisen merkitys on kuitenkin muuttunut. Meikkaaminen on taitolaji, jonka opettelussa kestää monta vuotta ja vaikka osaisi kuinka hyvin luoda täydellisen silmämeikin niin aina löytyy jotain opittavaa. Jokaiselta löytyy myös joku kohta kasvoista, jota ei saa haluamansa näköiseksi tai vihaa sitä prosessia täydellisen lopputuloksen saamiseksi. Itselläni tämä vaihe on eyeliner. Vieläkään en sitä kunnolla hallitse ja hermoilen aina sen tekoa. Vältän sitä myös arkimeikissäni useina päivinä.

 photo miksi4_zps3wwq2aiq.jpg

Mulle meikkaaminen on itsensä ilmaisua ja lasken sen taiteeksi. Itse yritän meikaamisen avulla tuoda esille kaikki mahdolliset luonteenpiirteeni. Suloinen, kiltti, pippurinen... Mitä kaikkia niitä nyt löytyykään. Aloitin meikkaamisen koska halusin peittää tummat silmänaluset sekä saada täyteläisemmät kulmat. Nämä ovat edelleen yksiä mitä mietin meikatessa, mutta tällä hetkellä siinä on myös paljon enemmän. Juuri tuo luonteenpiirteiden esille tuominen. Joskus on kiva näyttää tyttömäiseltä, hiukan luonnoliselta ja toisinaan taas seksikkäältä.
Tyyli merkitsee minulle samaa - itsensä ilmaisua - mutta meikkaaminen tuo esille enemmän sen taiteellisen puolen itsestäni kuin vaatteiden yhdisteleminen. Oonhan toki myös joskus vaatesuunnittelijan urasta haaveillut ja vieläkin löydän välillä laatikoistani luonnoksia vaatteista joita nuorempana tuli rustattua. Ompelussa en kuitenkaan koskaan ole ollut niin hyvä ja kärsivällinen että luonnoksista olisi syntynyt ihan vaatteita.

 photo miksi3_zpst0w4kofj.jpg

Isäpuoleni on maalaaja sekä tatuoija ja hänen ansiostaan kiinnostuin todella pienenä piirtämisestä sekä maalaamisesta. Oon muutenkin aina ollut todella taitava käsistäni kun puhutaan taiteenlajista jossa täytyy hahmotella jotain lyijykynällä tai pensselillä. Maalaminen on hiukan vanhemmiten jäänyt, mutta vieläkin välillä piirtelen jotain piirrustusvihkooni. Maalaamisen sijasta oon värien kanssa innostunut meikkaamaan enemmän. Suunnittelen aina päässäni mitä värejä voisi yhdistellä sekä miten muuten voisin yhdistää nämä kaksi asiaa. Meikit ja maalaamisen.

 photo miksi1_zpsrlajmjjr.jpg

Meikkaaminen on saanut nyt tässä viime vuosien varrella aivan uudenlaisen käsityksen. Netissä näkee niin paljon erilaisia upeita meikkilookkeja, jotka hämmästyttävät ainakin mua suuresti. Meikkaamisesta on tuullut yksi osa taidetta ja lookkien ei tarvitse olla arkipäivään tarkoitettuja, itsensä ehostamista kuten joskus 50 -vuotta sitten. Vielä oon ite pysyny ihan perus meikeissä, mut kenties joku päivä uskallan senkin viedä uudelle tasolle.

Miksi sä meikkaat tai et meikkaa? Tämä ei ole mikään haastepostaus, mutta halukkaat voisivat silti tehdä samankaltaisen pohdinnan, mitä meikkaus merkitsee sulle tai jos oot jo tehny tällaisen postauksen niin linkkaa se.

xoxo
Paula


Seuraa Youtubessaomani sekä blogin Instagramia (@pauline_xs & @paulinebeautyqueen), Twitterissä (@paulukkaaa) ja Snapchatissä (paulukkaaa)