PÄÄOSASSA HIUKSET | MIKÄ TEKEE TERVEEMMÄT HIUKSET?

hiukset6

Kaikkia hiuksiin liittyviä asioita kampaajakaan ei pysty korjaamaan. Hiustesi terveyteen ja hyvään kuntoon ainoastaan sinä itse voit vaikuttaa. Se kerran käyminen kampaajalla ei korjaa viisi vuotta  sitten tekemäsi vaalennuksen tuomia vaurioita. Kun päänahka voi huonosti, niin ei hiuskaan voi hyvin. Tässä postauksessa siis pientä puhumista hiuksista ja hiuspohjasta sekä 7 vinkkiä terveempiin hiuksiin.

Ennen mitään vinkkejä hiukan nippelitieto. Kun puhutaan hiusten hyvinvoinnista tärkeimmässä roolissa on päänahan verenkierto. Jos päänahka on tiukka eikä liiku riittävästi, tai toisin sanottuna "pipoa kiristää", verenkirto on silloin heikko. Tällöin verenkierto ei kuljeta hiusnystyyn tarpeeksi ravintoaineita. Hiuspohjan hyvinvointia voi edesauttaa oikeilla pesu- ja hoitotuotteilla sekä elvyttää päänahan verenkiertoa yksinkertaisesti harjaamalla hiuksia. Se sata harjan vetoa voi kuulostaa liioitelulta, mutta se vain auttaa hiuksiasi.

hiukset4

1. Selvitä hiukset takuista ennen suihkuun menoa. | Hiuksesi ovat aina haavoittuvaisimmillaan märkinä. Jos harjaat hiuksesi ennen niiden kastelua, ovat hiuksesi vähemmän alttiita rikkoutumiselle kuin mitä ne ovat märkinä.

2. Älä aseta yhtä isoa klönttiä samppoota keskelle päätäsi. | Onko sinulla tapana ottaa n. ruokalusikallinen samppoota käteesi ja läimäyttää se keskelle päätäsi? Tämä on huono tapa tehdä, sillä tämä voi aiheuttaa ihon kuivumista siihen kohtaan mihin samppoon läimäiset. Se kun on sitten se kohta joka saa eniten samppoota. Ennemmin hiero sampoo molempiin käsiisi ja sitä kautta levitä koko päähän.

3. Älä hiero hiuksiasi kasaan pääsi päälle levittäessäsi sampoota. | Toki se on hauskaa luoda hiuksista yksi iso vaahtopallo/nuttura päähän mutta LOPETA SE! Tämä vaurioittaa paljon enemmän hiusta kuin uskotkaan. Se kaikki rasva ja lika on suurimmaksi osaksi päänahassasi eikä itse hiuksessa tai sen pituudessa. Keskity siis enemmän hiuspohjan pesuun kuin hiuksen. Latvasi peseytyvät kyllä siinä samlla kun huuhdot samppoon pois päänahastasi. Itse aloitin tämän kun opimme asiasta syksyllä ja omat kärsineet kutrini eivät tunnu niin koppuraisilta tai kauheasti näytä siltä.

4.Käytä hoitoainetta AINA kun käytät samppoota. | Riippumatta hiustyypistäsi tämä on välttämätöntä. Jos hiuslaatusi on ohut saattaa sinulla olla suuri houkutus ohitaa tämä vaihe, mutta tiedä kuitenkin tämä että ohut hius on paljon alttiimpi vaurioille kuin muut hiuslaadut. Kaikki tietävät, että hoitoaine estää hiuksia takkuuntumasta tekemällä hiuksen pinnasta sileän. Se tekee kuitenkin muutakin. Laadukkaiden hoitoaineiden vaikuttavat ainesosat imeytyvät myös syvemmälle hiuksen kuitukerrokseen ja toimivat tärkeässä roolissa varsinkin kemieallisissa käsittelyissä vaurioituneiden hiusten hoidossa.

hiukset2

5. Suijaa hiuksesi lämmöltä. | Lämpösuoja on olemassa ihan syystä. Jos suoristat tai kiharrat hiuksesi ja tahdot pitää ne terveinä niin muista silloin suojata hiuksesi lämmöltä. Liika kuumuus voi vaurioittaa hiusta. Jos kiinnostuksesi lämpömuotoilusta on suuri voin tehdä siitä erillisen postauksen.

6. Lopeta liika peseminen. | En sano vähennä peseytymistäsi kokonaisuudessaan, vaan anna hiusten pesulle taukoa. Ylipeseminen pidentää usein hiusten muotoilussa syntyvää vauriota. Hius ei ehdi korjautua jos peset sitä koko ajan. Muista märkänä hius on haavoittuvaisimmillaan. Turhan tiheä peseminen voi myös kuivattaa hiuspohjaa. Tällöin yleensä hiuspohja alkaa hilseilemään ja päänahkaa kutittaa. Suositeltava pesumäärä on 2-3 kertaa viikossa.

7. Vältä nukkumista märillä hiuksilla. | Paras juttu on olla nukkumatta märällä tukalla, mutta jos on aivan pakko niin hyvä juttu olisi jos tyynyssäsi olisi silkkininen tyynyliina. Laita myös hiuksesi löysälle nutturalle tai letille. Tämä auttaa vähentämään kitkaa ja vahinkoja joita aiheutuu kun vaihdat asentoa öisin.

hiukset5

Tuossa tuli nyt paljon puhutta pesemisestä ja märästä hiuksesta varsinkin. Tämän asian otin puheeksi, sillä tässä ensimmäisenä opiskelu vuotenani hiusalalla olen huomannut, kuinka vähän itse tiesin näistä asioista ja kauhistelin myös kuinka moni minun lisäkseni ei tiennyt tätä tai ollut kuullut monestakaan näistä asioista. Ihmiset ihmettelevät hilsettään ja kutisevaa päänahkaa, mutta silti käyvät joka päivä tulikuumissa suihkussa. Jotkut valittelevat kuivaa hiustaan ja eivät tajua, että sitä pitää hoitaa muullakin tavalla kuin hyvällä samppoolla ja hoitoaineella.

hiukset3

Kaikille hiukset eivät ole se tärkein asia maailmassa, mutta alan tulevana ammattilaisena minusta on oikein, että kerron kuitenkin hiuksistaan välittäville, mikä voi olla syynä hiusten huonoon kuntoon. Varsinkin teille jotka olette vaalentaneet hiuksiani enemmän kuin kerran; 1) hoitakaa niitä kutrejanne ja 2) älkää tehkö sitä vaalennusta kotona, jos ette ole valmiita olemaan mukana tuossa ajeltu pää villityksessä tai tahdo kulkea kadulla hamppupehkon kanssa. Teille suosittelen suurella sydämellä olaplexia ja muutenkin jokaiselle jotka värjäävät hiuksiaan. Olaplex hoidot korjaavat, vahvistavat ja suojaavat kuitenkin hiuksia kemiallisten käsittelyiden aiheuttamalta rasitukselta sekä ne antavat värjätyille hiuksille pientä buustia, että väristä tulisi kirkkaampi ja se auttaa väriä pysymään päässä hyvän näköisenä pidempään. Olaplexin voi myös ottaa tehohoitona eli ei värjäyksen yhteidessä ja hoidon voi aloittaa kampaamossa sekä jatkaa kotona Olaplex Nro. 3, joka on tehohoito sekä Nro. 4 samppoolla ja Nro. 5 hoitoaineella. Nro. 1 Multiplier on puolestaan hiusvärin, vaalennusaineen tai permanentin sekaan lisättävä tuote ja Nro. 2 Perfector on hiursvärin, vaalennus- tai permanenttiaineen huuhtelun jälkeen laitettava hoitava tuote. Nro. 1 ja Nro. 2 laitetaan kampaamoissa. Hoito ei ole hääppöinen, mutta se saa paljon ihmeitä aikaan.

  Tahtoisitko nähdä enemmän tällaisia postauksia, jossa pääosassa ovat hiukset?

ruusuMuista käydä seuraamassa omaa hiusalan instagram tiliäni @paulinethehairdresser

7 kommenttia:

 1. Oi, olipa kiva lukea hiusjuttuja! Mua kiinnostaa erityisesti just hiuksen kunnon ylläpito, kun mulla on tämä vaalennusaineella käristetty kuontalo. Mä olen vähentänyt hiusten pesemisen noin kertaan viikossa (kuntoilun lisääntyessä pesen 2 kertaa viikossa), ihan vain siksi, kun sinistä hiusväriä on niin inhottavaa ylläpitää kotona, ja se huuhtoutuu pesun mukana tosi nopeasti pois. Pesun jälkeen tykkään käyttää tuhtia hiusmaskia. Täytyy sanoa, että kunnon rasvoittuminen hiusten pesun välissä on tehnyt mun paksusta tukastani hiukan pehmeämmän ja hallittavamman. Ennen pesin tukan kahden päivän välein (ilman hoitoainetta), ja hius oli oikeasti tosi korppua.

  Eli iso peukku tällaisille postauksille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että jotakuta kiinnostaa :D Aina kaikista ei tiiä ja ihmettelen kuinka monta sellasta oon tavannu jotka vaalentaa, mutta niitä ei kiinnosta kuitenkaan hiusten hyvinvointi.

   Poista
 2. Upea toi sun bannerisi! ♥ Tuo shampoon länttääminen keskelle päätä kuulostaa erittäin tutulta, enkä olekaan tullut ajatelleeksi sen enempää asiaa - pitääkin ottaa tuo neuvo käyttöön! Ja lämpösuojaa käytän ihan liian harvoin, ihan vaan oman pihiyden takia - mieluummin ostan sillä rahalla sitten ruokaa - vaikka tiedän, että se on ihan must kun lämpökäsittelee hiusta... Mielelläni lukisin lisää hiuspostauksia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :3 Mäkin hämmästelin sitä kun ope kerto meille tosta ja huomasin kyl et on se hius hiukan kuivempaa just siinä keskellä päätä kuin muualla. Lämpösuihke on kyl tosi tärkee juttu. Voin kyl tunnustaa etten itse sitä omista (en kyllä hiuksiani lämpövälineillä muotoile) ja saatan oikeasti joskus asiakaspalvelussa unohtaa laittaa sitä asikkaan hiuksiin. Muistan sen kyllä aina pari sekunttia kuivaamisen aloittamisesta xD

   Poista
 3. Tosi kiinnostava tietopaketti ja oli jonkin verran itselle ihan uutta tietoa. Shampoo levittyy minulla helposti tasaisesti, koska käytän palashampoota :)

  VastaaPoista
 4. Sun blogista saa niin hyviä vinkkejä hiusten saralla!! :-) lisää tällaisia!

  VastaaPoista
 5. Tää on ihan hyvää fyi -tietoa. Mulle aika itsestäänselvyyksiä, kun seuraa valtamediaa ja tämmöstä. Tuo sata harjan vetoa jakaa vain mielipiteet ja suurimmissa osin sanotaankin, että se on ihan humpuukia.

  VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset