CARING FOR COLORED HAIR

guide for beginners

Tein sen vihdoin ja viimein! Kävin värjäyttämässä vaaleat kutrini punaisiksi! Kampaamo Pesulassa nyt vielä tämän kuun työskentelevä Sanna - siirtyy Kampaamo Kotosaan ensi kuussa - lupautui värjäämään kutrini ja niin me sitten torstaina värjäsimme. Sanoin hänelle, että köyttää minut tuoliin, jos alan epäröimään, sillä olen kuitenkin monta vuotta tätä väriä päässäni aprikoinut. Onneksi ei tarvinnut ja väristä tuli aivan ihana! "Sulle sopii toi väri niin hyvin, että tuntuu ku sulla olis aina ollu toi", muut kampaamossa työskentelevät sanoivat kuivauksen jälkeen ja olen oikeasti samaa mieltä. Tämä väri tuntu niin luontevalta, että en itsekään muista, miltä näytin vaaleissa hiuksissa. Tämä postaus ei ole kuitenkaan pelkästään uusien hiusten hehkuttamista, vaan halusin myös jakaa muutaman vinkin teille, jotka ensimmäistä kertaa värjäävät hiuksensa ja muutenkin kaikille hiustensa värjääjille.

AJWC9089

Lopputuloksena silkkiset hiukset...
1. Pese hiuksesi shampoolla, joka on tarkoitettu värjätyille hiuksille.
2. Käytä hiusmaskia tai jotain muuta hoitoa hiuksillesi ja anna sen olla 5 minuuttia.
3. Pese hiusmaski pois ja levitä hiuksiisi hoitoainetta. Anna vaikuttaa 3 minuuttia.
4. Huuhtele hiukset hyvin.
5. Ennen stailausta muista suojata hiukset lämmöltä.

Jos satut harkitsemaan tai muutenkin omistat tällaiset ei "natural" värillä värjätyt hiukset niin ehdoton juttu on vähän väliä käyttää color maskia, jotta hiusten sävy ei haalistu. Värjätyiden hiusten kohdalla niiden hoitaminen on todella iso juttu. Se voi olla joillekin aikaa vievää, raskasta, rahan tuhalusta ja jopa tylsää, turhaa juttua, mutta jos tahtoo ylläpitää väriä sen eteen täytyy tehdä jotakin. 

XGLS5840

KUIVILLE
arganöljy
Sopiva kuiville tai todella kiharille hiuksille. Helpottaa hiusten stailausta ja auttaa vaurioitunutta hiusta palautumaan.

OHUILLE
risiiniöljy
Sopiva ohuille hiuksille. Buustaa hiuksen kasvua, kosteuttaa ja tekee hiuksista pehmeän tuntuiset.

KAIKILLE
kookosöljy
Sopii kaikille hiustyypeille. Auttaa pitämään hiuksen ja päänahan terveenä. Ehkäisee myös hilseilyä.

MZFM7339

HYVÄ TIETÄÄ
 Kun olet värjännyt hiuksesi odota kaksi päivää ennen kuin peset ne shampoolla.
 Sitten kun peset hiuksesi älä käytä kuumaa vettä.
 Vältä uimista uima-altaassa, sillä vedessä oleva kloori aiheuttaa värin haalistumista.
 Uudelleen värjää usein, jotta värin tasaisuus pysyy, mutta älä liian usein tai se vahingoittaa hiusta liikaa.

NAWQ5274

Tässä oli nyt tällaisia todella pieniä vinkkejä värjätyiden hiusten hoitamiseen, mutta nuo kannattaa pitää mielessä varsinkin jos on hiukankin erikoisempi sävy päässä. Juuri vaikka tämä punainen tai platina. Olen kyllä niin tyytyväinen tähän väriin ja iso kiitos siitä kuuuluu Sannalle, joka jaksoi tämän värin päähäni laittaa. Käy ihmeessä kurkkaamassa hänen instagraminsa @hairbysannamaaria, josta näet muita hänen töitään.
Kuvasin videon värjäyksestä ja samalla yritän palata vloggaamisen maailmaan. Käy kurkkaamassa video tästä.

   Mitä mieltä olet sopiiko punainen minulle? 

ruusu

12 kommenttia:

 1. Ihana väri! Sopii sinulle super hyvin ja korostaa kauniisti myös silmien sävyä! :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis väri, näytät ehkä vähän kalpeammalta, mutta kesä sitten ruskettaa :) Pelkkä sävymaski ton kanssa tai saat värjätä 2-3 viikon välein uudestaan ettei haalistu. Tuo punainen on hankala, pigmenttiä ei saa kuitenkaan poistettua helposti jos väristä haluaa eroon mutta väri haalenee aurigossa ja ihan normaalissa suihkussa todella lyhyessä ajassa.. mulla ollut usein punainen mutta nykyään en kyllä enää värjäisi / olen kasvanut vaiheesta ylitse koska tiedän mitä sen värin ylläpitäminen vaatii :S Jaksamista sulla siihen, nyt varmaan työn puolesta onkin aikaa ja rahkeita tuolle värille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, punanenväri kaipaa tosi paljon huomiota, jos sen tahtoo pitää tietyn näköisenä ja varsinkin kylmän sävyinen. Onneksi nyt on enemmän tietämystä (äidilläni on tosin aina ollut punaiset hiukset, hänen kauttaan oon vähän oppinut näkemään punaisten hiusten käsittelyä) ja helposti monia tuotteita saatavilla joilla voi ylläpitää väriä sekä ihana kampaaja, joka auttaa sitten uudelleen värjäämisessä kun sen aika koittaa :D

   Poista
 3. Toistamiseen kyllä pakko sanoa, että mielettömän hyvin sopii sulle toi punanen! Niin nätin värinen ♥ Mulla oli muuten täysin sama juttu, kun aikanaan punaseks värjäsin - tuntu heti, että se olis ollut mulla aina :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ihmeellistä, miten joku pelkkä hiusten väri voi saada noinkin ison tuntemuksen aikaan. On kuitenkin ihanaa kun löysi oman värinsä. Vaalee on aina tuntunu omassa mielessä vähän tylsältä ja varsinki ku oikeesti sitä on vaaleeverikkö :p
   Kiitos vielä :3

   Poista
 4. Vau, ihan sikaupean näköinen toi punainen! Ei todellakaan enää muista, miltä näytit vaalealla tukalla ♥

  VastaaPoista
 5. Hitsit muuten, toi sopii sulle ihan loistavasti! Itsellänikin ollut sama idea, että kun tämän vaalean värin hoitoaine ja shampoo loppuu, niin latvat punaiseksi vain. Toivottavasti sopisi omaankin päähäni yhtä kivasti!
  https://katvonyvon.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :3 Musta tuntuu että tää punainen hiusten värin täydellinen istuvuus kulkee suvussa, sillä äidillä ja hänen siskollaan sekä muutamalla serukulla äidin puolelta on punaiset hiukset. Sopii kuin nakutettu :D
   Kaikkea kannattaa ainakin kerran kokeilla, sillä kokeilemallahan sen ainoastaan tietää

   Poista
 6. Punaiset hiukset sopii sulle mielettömän hyvin ja oon kyllä samaa mieltä sun työkavereiden kanssa! ♥ Tuntuu, että sulla olisi aina ollut punaiset hiukset. Mulle tuli ihan uutena tietona tuo, että hiuksia ei saisi pestä kahteen päivään sen jälkeen kun ne on värjätty. Hyvä tietää kuitenkin tästä eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :3
   Joo se haalistuu nopeammin ja hius on tavallaan kävyn tavoin auki ja sinne "aukinaiseen hiukseen" menee ne värimolekyylit. Ne sitten sieltä poistuu jos pesee melkeenpä heti värjäyksen jälkeen. Varsinki tällasessa kylmässä sävyssä väri lähtee nopeammin kun ne värimolekyylit on pienempiä. En iiihan tarkkaan vielä tätä hommaa tiedä, kun väräysopinnot alkavat vasta syksyllä. Sit osaan paremmin vastata värjäysjuttuihin :D

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset