BLOGGAAMISEN SALAT | MISTÄ INSPIRAATIOTA POSTAUKSIIN?

blogi4

Bloggaaminen on aina välillä turhauttavaa. Niin pitkään bloganneen kuin myös hetki sitten aloittaneen mielestä. Aina ei keksi mitään blogattavaa ja inspiraatio useinkin pakkaa ne tavaransa ja lähtee etelän lämpöön. Nyt se on tosin lähtenyt pakoon kuumuutta Himalajalle. Inspiraatio palaa kyllä aina ajan kanssa takaisin, mutta sitä voi yrittää houkutella takaisin muutamilla pikku kikoilla. 

blogi3

KIRJA.
Olen aikaisemmin tehnyt postauksen lukemisesta ja siinä olin listannut kuusi oikeasti todella hyvää syytä, miksi lukeminen kannattaa. Se kannattaa myös ihan blogikin kannaltakin. Kirjan kautta voi keksiä hyviä aiheita postauksiin. Esim;
- Voit tehdä kirja-arvion.
- Miksi juuri se kirja puhuttelee sinua.
- Nouseeko kirjasta jokin tietty teema, josta tahdot puhua?
- Voit arvostella kirjan kannen ja kertoa, millä tavoin se vaikuttaa kirjaan.
- Voit tehdä postauksen kirjoista, joista pitäisi tehdä elokuva.

IDEATAULU.
Kuvat ovat usein sellainen asia, jotka itseäni inspiroivat paljon. Suosittelen luomaan ideatauluja, dream boardeja tai mood boardeja, joiden avulla se inspiraatio alkaa kukkimaan. Kuvat ovat muutenkin todella suuressassa osassa blogimaailmassa, joten voit tehdä oman taulun kuvista, jotka inspiroivat sinua valokuvaamaan. Itse suosittelen kirjautumaan pinterestiin ja sinne näitä tauluja. Ideataulun voi toki myös luoda ihan nenän eteenkin. Leikkaa tai tulosta kuvia ja tee niistä kollaasitaulu, laita se paikkaan josta näet sen ja anna kuvien vain inspiroida.
Psst... Käy kurkkamaassa oma pinterest käyttäjäni. Jos omista tauluistani löytyisi sinulle inspistä. Jos olet kova pinterestin käyttäjä (kuten minä) olen myös lisännyt oman taulun blogilleni.

blogi7

KIERRÄTÄ.
Jos sinulla on tallessa vielä vanha blogi tai olet blogannut jo todella pitkään samassa osoitteessa, etkä ole poistanut vanhoja postauksiasi niin käy ne läpi ja uudelleen luo ne. Ihmiset muuttuvat niin ulkonäöltään kuin mielipiteiltään. Jos sinulla ei ole mitään tallessa voit ihan hyvin käydä jonkun toisen blogin läpi ja katsoa jos heillä olisi joku kiva vanha postaus jonka voisit julkaista omassa blogissasi.

REAGOI UUTISIIN.
Mielipide postausket ovat aina kultaa ja jos aihe on oikeasti kiinnostava niin ihmiset lukevat sen ja on kiva nähdä kuinka moni on samaa sekä eri mieltä. Kaikki reagoiminen maailman pienimpiinkin kohuihin on joskus hyvästä ja samalla voit itse kertoa:
- Miten asia vaikuttaa sinun elämääsi?
- Mitä sen uutisen takana on?
- Sinun kantasi?
- Mitä tunteita aihe sinussa herätti?

blogi6

KATSO YMPÄRILLESI.
Nykyään liian moni kävelee katse kiinni puhelimessa ja silmät osumatta siihen ympärillä olevaan maailmaan. Puhelin on pieni vekotin, mutta sen maailma on suurempi sekä mielenkiintoisempi (mukamas) vaikka kukaan ei oikeasti viestiä laittaisi tai twiittiin vastaisi. Kaikki etsivät aina somesta inspiraatiota, mutta joskus on vain hyvä pysähtyä, laittaa puhelin pois ja antaa ympärillä olevan maailman herättää inspiraation.
Muutama postausvinkki;
 Mitä kotini/huoneeni kertoo minusta?
 Mitä minun pitäisi korjata tai muuttaa elämässäni/asenteessani/suhteissani?
 Miten ympärilläni olevat ihmiset ovat muovannet minua?
 Mikä naapurustossani on ihanaa?

ETSI VANHA PÄIVÄKIRJASI.
Itseäni hiukan harmittaa kun olen heittänyt vanhat päiväkirjani pois, sillä niiden sisällöstä saisi varmasti todella hyvää pohdittavaa tälle päivälle. Olin kuitenkin itse ihan erilainen ihminen 10 vuotta sitten kuin mitä olen nyt. Päiväkirjan sisällöstä saa hyviä pohdintoja itselleen ja niistä voi keksiä muitakin hyviä postausten aiheta esim. Mitä puuhastella kavereiden kanssa kuumana hellepäivänä.

blogi5

MISTÄ ET KOSKAAN KIRJOITTAISI.
Kaikki aina miettivät sitä mistä he ovat kiinnostuneita ja luovat siitä sitten bloginsa sisällön. Totta kai, koska kuka nyt tahtoisi pitää yllä blogia jonka sisältö ei itseään kiinnosta. Joskus kannattaa pysähtyä miettimään, mistä ei koskaan kirjoittaisi sekä syy miksi. Voit tehdä listauksen aiheista tai yhden kokonaisen postauksen ja selittää kunnolla miksi et koskaan kirjoittaisi puutarhan hoidosta. Voit myös kertoa miksi et itse pitäisi yllä heppablogia, mutta rakastat lukea niitä. Tai miksi et lue blogeja joissa aiheena on ruoka.  

blogi1

Mitkä ovat sinun vinkkisi, jolla neuvoisit toista bloggaajaa herättämään tukahtuneen inspiraationsa uudelleen?

ruusu

16 kommenttia:

 1. Pinterest on kyllä ehdottomasti se bloggaajan tärkeä työväline! Sieltä löytää vaikka mitä, inspiraatiota juuri valokuviin, asuihin ja mikä parasta, sieltä löytää myös erilaisia vinkkejä blogiaiheisiin joista kirjoittaa! Sieltä kumpuaa kaikki motivaatio ja inspiraatio bloggaamiseen.

  Toinen on myös hyvä juuri tuo, selaa toisen blogia! Katso mistä ihminen on joskus kirjoittanut, miten ottanut kantaa ja millain voisit itse soveltaa tekstiä itseesi. Näin löytää aiheita joista kirjoittaa ja motivaatio nousee.

  https://katvonyvon.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ite ruvennu käyttämään vaan enemmän ja enemmän pinterestiä :D Muistan ku parisen vuotta sitten ajattelin sen olevan perheäideille tarkotettu some xD taitaa se ehkä olla, mut kyllä sieltä löytää tosi paljon inspistä, kunhan vaan jaksaa ettiä.

   Poista
 2. Mua nauratti jotenki toi "inspiraatio useinkin pakkaa ne tavaransa ja lähtee etelän lämpöön", koska mietin vaan päässäni sitä kuinka mulle tulee aina inspiraation puutteessa sellanen olo, että mun kuuluis ite pakata kamat ja mennä sinne lämpöön, koska matkailupostaukset tuntuu aina olevan kaikille se go-to.

  Jäin näistä miettii tota viimestä kohtaa! Tai mua ainaki ite kiinnostas lukee joiltakin bloggaajilta postaus liittyen aiheisiin joista ne ei suostu bloggaamaan, ja syyt sille että miksi! Pitää ehkä pitää toi mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että jollekin tulee edes noin päin tuo tunne inspiraation puutteen iskiessä xD

   Mä oon miettiny ite tollasta postausta jo tosi kauan, mut jostain syystä on ollu kauhee vaikeus pukea niitä syitä sanoiksi. Toiset syyt on taas sitten todella ilmiselvät.

   Poista
 3. Kivoja inspiraatiovinkkejä! Tuota viimeistä varsinkin jäin pohtimaan kovasti. Voisi joskus ottaa toteutukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D
   Pitää iteki yrittää toi viimesin kirjottaa, kun kauan mielessä pyörinyt

   Poista
 4. Olihan tässä paljon vinkkejä! Jos kirjoittaa lähtökohtana omasta elämästä niin ei onneksi tuu jjjri inspiraatio puutoksia vaan ajan kanssa oneglmaa aina :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, oon ite pohtinu et pitäis enemmän varmaan omaa elämää tänne päivitellä, mut en saa koskaan sitä oikeen aikaseks, vaikka ne kuulumis postaukset on aina sellasia joista monet tykkää xD

   Poista
 5. Ihan huippuvinkkejä! :) Pinterest on kyllä koukuttavin paikka ikinä! :)

  VastaaPoista
 6. Mulla tulee parhaimmat ideat yleensä lenkillä tai juuri kun oon nukahtamassa. Kannattaa aina kirjoittaa ylös, jos tulee joku idea, koska muuten se oikeasti unohtuu ja jälkikäteen harmittaa. Käynyt ihan liian monesti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin monet ideat syntyy yleensä iltaisin sänkyyn mentäessä. Siks pidän aina mun suunnittelu vihkoo lähettyvillä :D Liikkeellä syntyy myös tosi hyviä ideoita. Silloin listaan niitä puolestaan ylös puhelimeen, kun aina ei se vihko ole mukana.

   Poista
 7. Vauu miten kivasti toteutettu postaus! Tää oli niin inspiroiva ja tuli oikein intoa päästä kirjoittamaan postauksia♥♥

  VastaaPoista
 8. Tosi mahtava postaus, tykkäsin paljon! ♥ Heti kirjoitin pari otsikkoa luonnoksiin ylös, koska sain inspiraation niihin tästä sun postauksesta :) Mun pitäisi varmaan pikkuhiljaa alkaa opettelemaan Pinterestin käyttöä, koska oon työharjotteluidenkin aikana kuullut tosi monen mainitsevan sen, mutta itse en oo vielä siitä innostunut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana kuulla, et tää inspiroi sua postausten kanssa :D
   Kannatta kokeilla sillee pikku hiljaa sen tutustumiseen. En itekään aluks kauheen into piukeena ollu siitä, mut nyt selailen sitä joka päivä inspista ties mihin etsien :D

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset