blogi4

Bloggaaminen on aina välillä turhauttavaa. Niin pitkään bloganneen kuin myös hetki sitten aloittaneen mielestä. Aina ei keksi mitään blogattavaa ja inspiraatio useinkin pakkaa ne tavaransa ja lähtee etelän lämpöön. Nyt se on tosin lähtenyt pakoon kuumuutta Himalajalle. Inspiraatio palaa kyllä aina ajan kanssa takaisin, mutta sitä voi yrittää houkutella takaisin muutamilla pikku kikoilla. 

blogi3

KIRJA.
Olen aikaisemmin tehnyt postauksen lukemisesta ja siinä olin listannut kuusi oikeasti todella hyvää syytä, miksi lukeminen kannattaa. Se kannattaa myös ihan blogikin kannaltakin. Kirjan kautta voi keksiä hyviä aiheita postauksiin. Esim;
- Voit tehdä kirja-arvion.
- Miksi juuri se kirja puhuttelee sinua.
- Nouseeko kirjasta jokin tietty teema, josta tahdot puhua?
- Voit arvostella kirjan kannen ja kertoa, millä tavoin se vaikuttaa kirjaan.
- Voit tehdä postauksen kirjoista, joista pitäisi tehdä elokuva.

IDEATAULU.
Kuvat ovat usein sellainen asia, jotka itseäni inspiroivat paljon. Suosittelen luomaan ideatauluja, dream boardeja tai mood boardeja, joiden avulla se inspiraatio alkaa kukkimaan. Kuvat ovat muutenkin todella suuressassa osassa blogimaailmassa, joten voit tehdä oman taulun kuvista, jotka inspiroivat sinua valokuvaamaan. Itse suosittelen kirjautumaan pinterestiin ja sinne näitä tauluja. Ideataulun voi toki myös luoda ihan nenän eteenkin. Leikkaa tai tulosta kuvia ja tee niistä kollaasitaulu, laita se paikkaan josta näet sen ja anna kuvien vain inspiroida.
Psst... Käy kurkkamaassa oma pinterest käyttäjäni. Jos omista tauluistani löytyisi sinulle inspistä. Jos olet kova pinterestin käyttäjä (kuten minä) olen myös lisännyt oman taulun blogilleni.

blogi7

KIERRÄTÄ.
Jos sinulla on tallessa vielä vanha blogi tai olet blogannut jo todella pitkään samassa osoitteessa, etkä ole poistanut vanhoja postauksiasi niin käy ne läpi ja uudelleen luo ne. Ihmiset muuttuvat niin ulkonäöltään kuin mielipiteiltään. Jos sinulla ei ole mitään tallessa voit ihan hyvin käydä jonkun toisen blogin läpi ja katsoa jos heillä olisi joku kiva vanha postaus jonka voisit julkaista omassa blogissasi.

REAGOI UUTISIIN.
Mielipide postausket ovat aina kultaa ja jos aihe on oikeasti kiinnostava niin ihmiset lukevat sen ja on kiva nähdä kuinka moni on samaa sekä eri mieltä. Kaikki reagoiminen maailman pienimpiinkin kohuihin on joskus hyvästä ja samalla voit itse kertoa:
- Miten asia vaikuttaa sinun elämääsi?
- Mitä sen uutisen takana on?
- Sinun kantasi?
- Mitä tunteita aihe sinussa herätti?

blogi6

KATSO YMPÄRILLESI.
Nykyään liian moni kävelee katse kiinni puhelimessa ja silmät osumatta siihen ympärillä olevaan maailmaan. Puhelin on pieni vekotin, mutta sen maailma on suurempi sekä mielenkiintoisempi (mukamas) vaikka kukaan ei oikeasti viestiä laittaisi tai twiittiin vastaisi. Kaikki etsivät aina somesta inspiraatiota, mutta joskus on vain hyvä pysähtyä, laittaa puhelin pois ja antaa ympärillä olevan maailman herättää inspiraation.
Muutama postausvinkki;
 Mitä kotini/huoneeni kertoo minusta?
 Mitä minun pitäisi korjata tai muuttaa elämässäni/asenteessani/suhteissani?
 Miten ympärilläni olevat ihmiset ovat muovannet minua?
 Mikä naapurustossani on ihanaa?

ETSI VANHA PÄIVÄKIRJASI.
Itseäni hiukan harmittaa kun olen heittänyt vanhat päiväkirjani pois, sillä niiden sisällöstä saisi varmasti todella hyvää pohdittavaa tälle päivälle. Olin kuitenkin itse ihan erilainen ihminen 10 vuotta sitten kuin mitä olen nyt. Päiväkirjan sisällöstä saa hyviä pohdintoja itselleen ja niistä voi keksiä muitakin hyviä postausten aiheta esim. Mitä puuhastella kavereiden kanssa kuumana hellepäivänä.

blogi5

MISTÄ ET KOSKAAN KIRJOITTAISI.
Kaikki aina miettivät sitä mistä he ovat kiinnostuneita ja luovat siitä sitten bloginsa sisällön. Totta kai, koska kuka nyt tahtoisi pitää yllä blogia jonka sisältö ei itseään kiinnosta. Joskus kannattaa pysähtyä miettimään, mistä ei koskaan kirjoittaisi sekä syy miksi. Voit tehdä listauksen aiheista tai yhden kokonaisen postauksen ja selittää kunnolla miksi et koskaan kirjoittaisi puutarhan hoidosta. Voit myös kertoa miksi et itse pitäisi yllä heppablogia, mutta rakastat lukea niitä. Tai miksi et lue blogeja joissa aiheena on ruoka.  

blogi1

Mitkä ovat sinun vinkkisi, jolla neuvoisit toista bloggaajaa herättämään tukahtuneen inspiraationsa uudelleen?

ruusu