8x VUODEN 2018 OPETUKSIA JA OIVALLUKSIA

Opetukset ovat sellaisia, jotka seuraavat niiden oppimisen jälkeen läpi elämän. Vuonna 2017 opin montakin asiaa ja niiden pohjalla aika lailla elin viime vuoden. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että olisi täydellisesti oppinut koko elämän salat. Joka päivä kun oppii jotakin uutta.


1. Soittaminen kannattaa. Olen aina pelännyt puhelimessa puhumista sekä tuntemattomaan numeroon vastaamista. Kuitenkin viime vuoden alussa tekemäni yksi puhelu muutti kokonaan elämäni suunnan. Tästä voin kiittää ystävääni, joka sanoi että soita mieluummin kuin lähetät viestiä. Tarkoitan nyt siis sitä hetkeä kun minun piti koulussa hankkia työssäoppimispaikka kevääksi ja soitin Kampaamo Pesulaan. Kuten huomaa puhelu kannatti. Kammoksun edelleen puhelujen tekemistä, se minua häiritsee etten näe ihmistä, mutta olen hiukan rohkeämpi tilanteissa.

2. On oikein sanoa välillä ei. Olen aina ollut hyvin muita seuraava ihminen ja pelännyt monesti muiden suhtautumista minuun jos olen sanonut ei. Negatiiviset lausahdukset saavat ajattelemaan negatiiviseksi, mutta on ei saa sanoa ja pitääkin jos tuntuu siltä. Olen ehkä oppinut nyt liiankin hyvin sanomaan sen, mutta olenpahan jyrkempi siinä suhteessa, että jos työpäivä on ollut rankka ja olen väsynyt niin en tahdo vieraita. 

3. Uuden kokeileminen on hyväksi. Oli kyse sitten olohuoneen järjestyksen vaihtamisesta tai hiusten värjäämisestä niin aina kannattaa kokeilla uutta. Elämme kuitenkin aina samanlaisten rutiinien johdattelemana ja niistä tavoista on vaikea päästä eroon. Todella hidas prosessi se ainakin on jos rutiinia lähtee muuttamaan. Arkemme kaipaa siis silloin tällöin muutosta ja kirjoituspöydän siirtäminen ikkunan viereen kerran neljässä kuussa tekee todella hyvää. Samoin kuin hiusten värjäys. En oli itse katunut sekuntiakaan hiusteni värjäämistä punaiseksi enkä tästä väristä poistu vähään aikaan. Punainen on tosiaan oma värini. Muutokset tuovat sellaisen olon kuin olisi uudelleen aloittanut elämän. Oli ne sitten pieniä tai suuria.

4. Kahvilla ei elä. Viime vuonna oli sellainen kausi jolloin join todella paljon vettä eli kesällä ja syksyllä aloin sitten litkimään kahvia enemmän, kun töissä on ihanaakin ihanampi kahvikone. Kehoni huomasi muutoksen melkeinpä heti, mutta pääkoppani ihmetteli kuivaa ja heikohkoa oloani. Opetus siinäkin - se aamukuppi käy hyvin sekä pari kuppia töissä, mutta enimäkseen litki sitä vettä. Ostoslistalla onkin nyt sellainen teräsvesipullo, jossa vesi pysyy kylmänä pitkään. Tuollaiset pikkuisetkin asiat saattavat motivoida pitämään itsestään parempaa huolta.
5. Tuntemattomat eivät ole pahoja ihmisiä. Kuten varmaan minusta on jo tajunnut niin muiden mielipide minusta on minulle aikalailla tärkeä. Sen vuoksi koska itse en pidä ajatuksesta, että joku nyrpeilisi tai olisi ilkeä minulle. Siksi en riitele, sillä vihaan huutamista. Ahdistun silloin nopeasti. Tämä työ ja nyt vietetty aika Pesulassa on näyttänyt minulle sen että eivät ihmiset ole ilkeitä sisimmältään. Ainakaan vielä kukaan nyrpeilijä ei ole astunut ovesta sisään, joka puolestaan on antanut minulle hyvän kuvan tästä alasta. Kohteliaalla asenteella ja hymyllä saattaa myös olla osansa tässä, mutta olempahan kehittynyt paremmaksi asiakaspalvelijaksi.

6. Sinun ei tarvitse elää muiden mukaan eikä muiden sinun. Tässä on tullut tavattua monta pariskuntaa, jotka elävät toisen mukaan ja yleensä nämä painottuvat siihen, että tehdään mitä suhteen nainen tahtoo. Olen joutunut itse takomaan Rillen päähän, että minulle on se ja sama mitä hän tekee kenen kanssa ja missä, kunhan asiaan ei kuulu pettämistä. Olen monesti töiden jälkeen väsynyt, sillä työni on asiakaspalvelua sekä seisomatyötä. Henkisesti ja fyysisesti raskasta. Kuitenkaan se ei tarkoita, että jos itse tahdon viettää perjantai illan sohvalla jalat pöydällä leväten, että Rillen täytyisi tehdä samoin. 

7. Muista itsekin levätä. Loppu vuosi alkoi olla itselläni sellaista, että työllistin itseäni todella paljon ja huomasin joulukuun loppupuolella olevani enemmän kiinnostunut siitä, että milloin voin pitää vapaapäiväni - työskentelen aina välillä lauantaisin. Jouduin hyvin monesti painottamaan, ettei raha ole nyt se mikä huolettaa vaan se, etten tee vain töitä, töitä, töitä. 8h päivä ei ole paha, mutta itse joudun heräämään ainakin kolme tuntia aikaisemmin ennen töiden alkua ja kun pääsen kotiin menen melkein heti nukkumaan, sillä matka on pitkä. Ihmettelen vieläkin, miten sain joulukalenterin tehtyä valmiiksi, vaikka olin töissä, mutta bloggaaminen onkin yksi tapani rentoutua. Työskentely on tärkeää, mutta niin on kyllä lepääminenkin, jotta jaksaa sitä työtä tehdä.

8. Mikään ei toteudu pelkällä unelmoinnilla. Kyllähän sitä toivoisi, että sormia napsauttamalla elämä muuttuisi helpoksi ja ihanaksi, mutta eihän se olisi elämää jos olisi kuin Hannu Hanhi. Jopa hän välillä kyllästyy onnekuuteensa. Unelmien toteuttamisessahan parasta on se toteutus vaihe ja sen jälkeen tulee itse se hetki kun pitelee käsissään jotain kauan haluamaansa esinettä tai lentolippuja balille. Kaikki se tuntuu sen arvoiselta, kun on tehnyt jotakin asian toteuttamiseksi. Unelmoi suuria ja kuten yksi lempu lausahduksistani menee; 
"Shoot for the moon. Even if you miss, you'll land among the stars." -- Les Brown

Takki // Relove - BikBok
T-paita // H&M
Housut // Äidiltä
Vyö // H&M
Kengät // Relove - Puma


Mitä opetuksia ja oivalluksia 2018 soi sinulle?Lukaise myös vuoden 2017 opetukset tästä.

1 kommentti:

  1. SIIIS tuo kahvijuttu! Niin totta. Alotin itse säännöllisen kahvinjuonnin amiksen alettua ja nyt työharjottelussa ollessani tulee juotua vähintään kaksi isoa kupillista. Join mukavan ison kupin kahvia työvuoron loputtua ja nyt kotona kun yritän tehä koneella hommia niin kädet tärisee. Musta tuntuu, että kahvi on niin tavallinen osa kaikkien arkea ettei liian kofeiinin vaikutuksia ees aina tajua miettiä.

    VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset