TOISEN AAMIAINEN ON TOISEN LOUNAS

Kello on 06:55 ja olen ollut jo melkeinpä tunnin hereillä. Olen pessyt hampaat, syönyt aamupalan ja siemailen nyt aamukahviani samalla kuunnellen musiikkia, joka ei kylläkään peitä täysin rakkaani ihanaa kuorsausta. Yritän olla mahdollisimman hiljaa kirjoittaessani tätä, mutta mekaaninäppäimistö ei ole mikään maailman hiljaisin. 
Minun täytyy olla vasta kymmeneksi töissä, mutta herään silti hyvin aikaisin helposti muuttuvan työvuoroni vuoksi sekä, koska aamut ovat minulle sitä aikaa kuin voin rauhassa tehdä omia juttujani. Yksiön huonoja puolia, kun et saa omaa rauhaa toisen katseelta. Itsekin kun vihaan sitä, kun toinen kävelee selän takana. Ei hän varmasti kurki tai lue, mutta niskavillat nousevat silti pystyyn.

En ole koskaan ollut aamuihmisiä, mutta silti saan eniten aikaiseksi aamulla, jolloin suurin osa maailmasta on nukkumassa. Jos voisin silti tehdä töitä kotoa käsin niin valitsisin kyllä myöhäisemmät aamut ja työskentelyn kuun valossa. Nyt oikeastaan töiden alku on minulle täydellinen, mutta herään silti monta tuntia aikaisemmin juuri oman rauhan vuoksi, mutta työmatkaani menee myös melkeinpä 40 minuuttia ja pidän hitaista aamuista. Kun itse olen nauttinut aamiaisen, meikannut, vaihtanut yöpöksyistä farkkuihin ja olen lähtöä vaille valmis niin Rille saattaa nousta ylös sängystä ennen poistumistani asuunosta. Huom, saattaa. Päivän aikana laitan kuvia töistä ja lounaasta, jonka olen viereisestä kahvilasta käynyt noutamassa. Rille puolestaan ylpeilee aamupalallaan, joka on proteiinia sisältävä pirtelö.

Kun astun illalla ovista sisään takaisin asuntoon yritän näyttää mahdollisimman pirteältä. Yritän näyttää siltä ettei takanani ole seitsemän tunnin työvuoroa johon kuului enemmäm hymyilemistä, kahvitarjoilua ja hiusten leikkuuta. Rille pomppii iloisesti vastaan ja houkuttelee pelaamaan. Haukottelua estellen yleensä suostun ja koetan valvottaa itseäni ainakin kymmeneen asti, ettei hänen tarvitse käydä kanssani liian aikaisin nukkumaan. Kun sitten pääsen kömpimään tyynyjen väliin pakotan silmiäni pysymään auki edes kahden jakson verran. Aina kun katsomme yhdessä jotain piirrettyä, joka voisi tuoda unen. Muutaman minuutin kohdalla kuulen hänen lausahtavan; "Nukutko jo?" En, en, sanon vain nopeasti ja räpyttelen silmiäni ottaessani paremman asennon.

Meillä on Rillen kanssa täysin erilaiset rytmit, mutta päivä päivältä kaikki helpottuu ja tasaantuu. Minua ei haittaa pakottaa silmiäni pysymään auki, sillä tiedän saavani nukahtaa rakkaani kainaloon, kun hän kapuaa virkeydestään huolimatta kanssani peiton alle. Itsekin vaihtoehtoisesti aamuisin yritän aina muistaa laittaa hänelle kahvin keittimen valmiiksi ja kirjoitan lapun, jossa kerron päiväni kulusta, jos hän voisi hoitaa tiskit ja kerran jos toisenkin sanon rakas, rakas, rakastan sinua.
Toki joskus täysin erilaiset rytmit käyvät hermoille ja toivoisin, että lähtisimme hänen kanssaan samaan aikaan ovesta ulos, mutta silloin en saisi ihan oman laistani aamua. Yhdessä olosta huolimatta meillä molemmilla on omat, yksilölliset elämät eikä kukaan voi olettaa että toisen pillin mukaan tanssitaan. Omaa elämän rytmiä on hyvin vaikea muuttaa suhteelle sopivaksi niinmpä yleensä suhde kasvaa rytmien ympärille. Tasapaino löytyy kyllä, ei ehkä heti tai jokaiselle päivälle, mutta kyllä se syntyy.

4 vinkkiä eri rytmissä eläville pariskunnille
1. Yhteistä aikaa jää teille molemmille enemmän, kun harrastukset sekä oma aika rytmitetään sen oman sisäisen kellon mukaan. Kun toinen vetää vielä hirsiä aamu seitsemältä voi toinen lähteä aamulenkille.
2. Ei ole reilua jos toinen joutuu aina joustamaan. Se voi olla kivaa sinulle, muttei toiselle. Sopikaa, että tänä perjantaina menette illalla sinne kaverin pippaloihin ja sitten ensi viikonloppuna voitte herätä aikaisin.
3. Seksielämänkään ei tarvitse kärsiä. Alkuillastakin voi rakastella, jonka jälkeen toinen voi viettää laatuaikaa itsekseen, kun toinen nukkuu. Vastaavasti aamuseksin jälkeen väsyneempi voi jatkaa uniaan.
4. Jos toinen tai te molemmat olette herkkäunisia, eri unirytmit voivat häiritä toisen unta. Voi kuulostaa järisyttävältä, mutta yllättävä parisuhteen pelastus voipi olla erilliset sängyt. Ei ole kiveen kirjoitettu, että seurustelevien pitäisi nukkua samassa sängyssä.


2 kommenttia:

 1. Moi! Ihana blogi, tykkään sun kirjoitustavasta! :) Mistä oot ostanut noi aivan upeat pussilakanat, jotka tässä postauksessa vilahtaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, ihana kuulla :D
   Nyt en osaa oikeastaan vastata, sillä äiti antoi nämä viime jouluna joululahjaksi. Ne on kyllä aika ihanat. Veikkaisin Finlaysonia

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset