Sosiaalisen median käyttöni osalta tämä vuosi on lähtenyt hyvin hiljaisesti käyntiin. Kauheasti mitään ei ole tullut postattua, sillä kaikkea on meneillään ja ensimmäisenä mielessäni ei ole ollut mitä julkaisen instagramissa, mitä kirjoitan blogiin tai mitä kirjoittaisin twitteriin. Ehkä se ei ole päälimmäisenä ajatuksissa, mutta kyllä välillä pohdin, mitä sitä seuraavaksi julkaisisi.

Tällainen idea pomppasi mieleeni kertoa viisi ongelmaa, jotka itse näen sosiaalisessa mediassa. 

some ei koskaan nuku // Tai ylipäätänsä edes lepää. Sosialinen media on nyky ajan ihmisten tapa karata omaa todellisuuttaan ja jopa seurata muiden elämää. Olemme uteliaita otuksia ja toisten elämä saattaa välillä herättää enemmän kiinnostusta kuin oma. Ette uskokaan kuinka moni oikeasti kampaamossa nappaa ensimmäisenä uusimman seiskalehden käteensä.
Some päivittyy koko ajan ja sen vuoksi joillekin on tärkeää pysyä ajan tasalla, joka merkitsee sitä, että nenä pysyy liiankin usein kiinni puhelimen ruudussa. Koko ajan tulee uusia päivityksiä, turhia ja merkirtyksellisiä, jotka täytyy vain käydä läpi.

sinun kuuluu olla aktiivinen // Jos siis seuraajien määrä on tärkeää. Olen huomannut sen, että jos et julkaise säännöllisin väliajoin jotakin - varsinkin instagramissa - niin sitten seuraaja määräsi pienentyy. Itselleni luvut eivät ole tärkeitä, sillä en itse elätä itseäni somen käytölläni, mutta toki innostun kun lukumäärä ylittyy tietyn rajan sekä ihmettelen, kun joku lopettaa seuraamisen.
Monille sisältö saattaa olla hyvin kiinnostavaa, mutta jos sinulla ei ole aikataulua sen julkaisemiselle niin silloin saatat menettää montakin seuraajaa. Ei ole väliä vaikka suunnitteilla olisi kuinka hyvää ja jännittävää sisältöä tulossa, jos et ole jollain tasolla järjestelmällinen julkaisujen kanssa, menetät seuraajia.
Oma youtube kanavani on tällä hetkellä sellainen johon ei niin aktiivisesti tule sisältöä. Aina kun julkaisen jotakin niin kolme lähtee, mutta kolme uutta myös tulee lisää. Ihana noidan kehä.

seuraus seurauksesta, kommentti kommentista // Ihmisen luontoon kuuluu, että jos teen jotakin niin tahdon myös jotain takaisin. Harva tekee asioita vain hyvän olon tunteesta ja se pätee ihan somessakin. Joskus viisi vuotta sitten tällainen "vaihtokauppa" kuin seuraus seurauksesta ja kommentti kommentista, kuulosti todella hyvältä, mutta mielipiteet muuttuvat.
Seuraus seurauksesta on sellainen "sopimus", jolloin suostut seuraamaan toisen somea - blogia, instaa, twitteriä jne. - huolimatta toisen henkilön tuottamasta sisällöstä. Monet myös nopeasti "purkavat" tämän sopimuksen lopettamalla seuraamisen, sillä tahtoivat itse kasvattaa seuraajiensa lukumäärää. Kommentti kommentista on myös hiukan epäreilu, sillä et koskaan tiedä, mitä toinen aikoo kommentoida ja usein se on tyyliä; "Kivat kuvat", "Ihana olkkari teillä" tai "Kiva asukokonaisuus". Muutaman sanan lause, joka antaa ymmärtää, ettei nyt ole edes luettu koko postausta. Tämä on vain hyvä tapa saada omalle somelle katseluita/uusia seuraajia. Kaikki eivät tietenkään ole tällaisia, mutta suurin osa uusista bloggaajista ja pieni lukijakuntaisista tekee tätä, sekä vielä lisää oman bloginsa osoitteen, jotta joku klikkaisia siitä.

liika rohkeus ja ajattelemattomuus // Kommentoinnista puheen ollen, monilla syntyy liikaa rohkeutta, kun he päätyvät julkaisuihin ja sen kautta kommenttiboksiin. Omien ajatusten kertominen on hyvästä, mutta jotkut kommentit voi jättää oman onnensa nojaan. En puhu pelkästään niistä, joilla on tarkoitus loukata, vaan sellaisista joista huomaa, ettei kyseinen henkilö ole joko ajatellut kunnolla tai sitten hän yrittää tahallaan saada jotain "draamaa" aikaiseksi. Maailmassa on oikeasti suorapuheisia, typeriä ihmisiä sekä sellaisia, joilla on paha olo, ja sen pahan olon saa lievitettyä vain levittämällä sitä. Jodel on minusta oiva paikka purkaa sitä "vihaa ihmiskuntaa kohtaan".

jos jaat kerran sinun tulee jakaa aina ja kaikki // Joillakin on jostain syystä sellainen kieroutunut ajattelu tapa, että jos kerran jaat jotakin somessa niin sitten sinun kuuluu jakaa kaikki mahdollinen kovasta erosta aamup*skaan asti. Varsinkin siinä vaiheessa jos ihmisiä kiinnostaa elämäsi. Jos sanot; "En tahdo puhua asiasta", niin muutama hyökkää lauseella, mitäs sitten jaat elämääsi ellet aio kaikkea kertoa. Olen itsekin törmännyt somepersooniin joiden elämä on hyvin kiinnostavaa, mutta sitten kun miettii asiaa omalla kohdalla niin tahtoisinko jakaa aivan kaiken? En usko, että itse pystyn edes joitakin asioita avaamaan ja jakamaan. En ainakaan tällä hetkellä. Vaikka oma elämä olisi kuinka tylsää ja tavanomaista niin se ei silti tarkoita, että toisen täytyy jakaa surunsa, ilonsa, vihansa ja rakkautensa kokonaan vain luodakseen viihdettä.

Mitä itse pidät ongelmana sosiaalisessa mediassa?