BUJOILUA; VUODEN 2019 KIRJA JA TAMMIKUUN SIVUT

Blogissani ei ole kauheasti postauksia bujosta oikein ollutkaan. Kokonaiset kaksi postausta. Vau mikä saavutus, mutta syyn taidankin tälle tietää. Bujo kiinnostaa minua ja aihe on hyvin yleinen tällä hetkellä kaikkialla somessa. Tässä postauksessa tahdon kuitenkin esitellä tämän vuoden tuherruksiani sekä avata hiukan sitä, mikä bujo tulee olemaan minulle tänä vuonna.

Bujoni
Kaksi edellistä vuotta bujo on ollut minulle enemmän listausta, elämän tapojen seuraamista ja kalenteri. Näiden vuoksi varmasti joulukuussa ehdin jo kyllästyä koko bujoiluun, kun sivut olivat tylsiä ja listaus tylsää. Puhummattakaan sitten elämän tavoista, joita itselläni ei oikeastaan ole juurikaan. 
Valitsin tämän vuoden bujoksi tällaisen smaragdin vihreän pilkullisen kirjan. Kerroin edellisessä postauksessa innostuneeni kristalleista ja kivistä, niiden hengellisestä merkityksestä. Smaragdi voimakivi, joka rauhoittaa tunteita, turvaa rakkautta ja takaa fyysisen, emotionaalisen sekä mentaalisen tasapainon. Smaragdi kohottaa myös erottelukykyä, inspiroi syvään sisäiseen titämiseen sekä auttaa niin totuuden löytämisessä kuin sen ilmaisemisessa. Väri oli itsessään myös sopivan mystinen, joka sattuu olemaan oma tuntemukseni tästä vuodesta.

Ensimmäisenä liiankin rohkaiseva quote sekä vuoden 2019 kuukausi näkymä. Seuraavalla aukeamalla on sama, mutta tähän voin kirjoittaa ylös kuukausien tapahtumia ennen kuin olen tehnyt viikko katsaukset. Viime vuosina tämä ei tultu tehtyä, joka vähän hätiköi bujoni rustailua ja joka on varmasti osa syyllisenä siihen miksen bujon teosta nauttinut. Päätin myös lisätä vielä erikseen tämän vuoden tavoitteet bujooni, jotta voin sitten tarkemmin ne raksittaa, jos saan niitä tehdyksi.
Nämä sivut päätin vielä pitää hyvin yksinkertaisina.

Tällä aukeamalla pysytään vielä tavallaan koko vuosi katsauksessa, mutta myös hypätään ensimmäiseen kuukauteen. Halusin tehdä tällaisen kuukauden kappale aukeaman. Jokaiselle kuukaudelle on oma kappaleensa, joka joko kuvastaa kuukautta, tunteitani kuukaudelta tai sitten kappale joka jäi soimaan päähäni silloin. Tätä on kiva sitten katsella myöhemmin, sillä musiikki on omalla kohdallani sellainen, joka herättää muistoja paljonkin mieleen.
Sitten onkin tammikuun oma esittelysivu, johon kirjasin kuun neljä tärkeintä vaihetta, muutamia tärkeitä päivä, jotka tiesin näin alkukuussa sekä pikkuinen kuukausikalenteri. 

Viikkokalenterin päätin lisätä tähänkin bujoon, sillä mietin uusia tapoja, miten luoda ne ilman, että siitä tulisi liian kalenterimainen. Päätin lisätä paljon tuherruksia, kopioin netistä kivoja pikku juttuja joita pystyin liimaamaan sivuille, lisäsin soittolista boksin johon listata viikon kuunnelluimpia sekä lyhyitä tehtävälistoja. Etsin myös itseäni rohkaisevia sekä inspiroivia lausahduksia. Kirjoitin myös itselleni pienen muistutuksen jokaisesta tärkeästä kuun vaiheesta eli mitä tuona päivänä kannattaa tehdä. Yritin tehdä sivuista sellaisia, jotka ruokkivat omaa sieluani. Jokaisesta sivusta ei tullut niin täyteläinen, mutta silti omalla tavallaan täydellinen.

Viimeisellä aukeamalla - tällä hetkellä - on tällainen pikkuinen vision journal kit, jonka löysin netin syövereistä ja jonka päätin liimata pienenä inspiraationa bujooni. Sivulle päätin myös lisätä viikko sekä kuukausi tavoitteita. Sellaisia jotka yritän saada aina tehdyksi. Mietin hetken tahdonko tehdä tällaisen kirjat sivun ja ajattelin sen olevan ihan hyvä, sillä tahdon kuitenkin taas päästä lukemisen makuun. Viime vuonna tuli luettua kokonaiset kaksi kirjaa, joka tosin on ihan hyvä verrattuna vuoden 2017 lukulistaan.

Tällä hetkellä bujoni näyttää tältä enkä tiedä vielä, mitä kaikkia sivuja tulen tähän lisäämään, mutta sen tiedän, mitä en ainakaan lisää. Yritän myös seuraavan bujo aiheisen postauksen tehdä videomuodossa. Tarkoitus oli tehdä tämäkin, mutta olin niin innoissani tämän aloittamisesta etten ehtinyt kuvaamaan + alkuvuonna meillä oli vieraita joka esti kuvaamisen.

Miltä sinun bujosi näyttää tänä vuonna?

4 kommenttia:

 1. Näyttää ihanalta! <3 Mä yritin bujoilla syksyllä, mutta ekan virheen jälkeen suututti niin paljon, että bujo päätyi kaapin perälle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :3
   Bujon yksibärsyttävä puoli on kyllä sitten ne virheet, joilta en kyllä mäkään välty ja sillo kyl sitten lentelee niitä ärräpärriä xD

   Poista
 2. En kestä, miten upeita aukeamia sun bujossa on! <3 Mä en ole vielä päässyt bujoilun maailmaan, mutta paikkailen sitä pitämällä perinteistä kalenteria ja piirtämällä sen sivuille milloin mitäkin. Deadlinet kun pakottaa pitämään kirjaa vähän laajemmin kuin vain kuukausi kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :3
   Juu mäki tarviin ihan valmiin kalenterin, joks löytyy niin paperisena kuin myös kännykästä (joskus se almanakka unohtuu pöydälle 😂) mut tää on just se mitä ny tän vuoden bujolla yritän; ruokkia mun luovuutta tai ainakin päästää sen jotenkin ulos

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset