TOMAATTIVIHANNESKEITTO | MAAILMAN VEGAANIPÄIVÄ

AFRGE3414

Torstaina oli maailman vegaanipäivä ja tietämättäni olin jo silloin päättänyt tekeväni vegaanisen aterian. Päätin muutenkin, että tulen kerran viikossa - näin alkusi ainakin - pitämään päivän, jolloin syön vain vegaanista ruokaa. Se, että söisi edes kerran tai kaksi viikossa vegaanipohjaista ruokaa niin olisi hyvä tälle maapallollemme. Tästä tuli todella hyvää - Rillekin kehui, IHME - ja ajattelin jakaa sen kanssanne tämän makoisan reseptin.
you'll need...
1 rkl oliiviöljyä (itse käytin voita)
1 sipuli
1 porkkana
1 dl pakastettuja vihreitä papuja

for spices...
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
1 tl valkosipulia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

and more...
800g tomaattimurskaa
2 ½ dl vettä
3 dl rotini pastaa

how you make the soup...
1. Tee kaikki isossa kattilassa, jonka laitat hellalle keskilämmölle. Lisää kattilaan öljy/voi ja ruskista pilkottu sipuli.
2. Pilko porkkana ja pavut ja lisää ne kattilaan. Laita mausteet sekaan. Sekoita hyvin.
3. Lisää tomaattimurska ja vesi. Sekoita hyvin ja lisää sitten pasta. Lisää hiukan lämpöä tässä vaiheessa. Muista välillä sekoittaa, ettei ruoka pala pohjaan.
4. Kun keitto alkaa kuplimaan sekoita ja vähennä lämpöä. Anna ruuan kiehua hiljalleen 15-20 minuuttia tai niin kauan kunnes pasta on valmista.
5. Keiton voit nauttia tällaisenaan tai lisätä mukaan leivän palasia. Itse suosittelen leipää mukaan. Sopii todella hyvin!


Tässä vielä alkuperäinen ohje, jonka mukaan itse tein tämän ruuan. Jos joku tietää, mitä vegetable stock tarkoittaa niin ihmeessä valaise minua! Sillä itse en laittanut sitä tähän, kun en tiennyt mitä se tarkoittaa, vaikka sanan kyllä googletin. Se ei aina toimi.
Kuvasin myös tuosta päivästä vlogin, jossa voit nähdä hiukan kuinka valmistin tuon ruuan. Sanoinhan eilen että yritän päästä takaisin tubettamisen pariin ja muutamia videoita onkin suunnitelmissa!



allekirjoitus

6 kommenttia:

  1. Uu nam, tää kuulostaa tosi hyvältä! Oon kokeillu aiemmin tomaatti-vuohenjuustokeittoa ja tämä voisi olla hyvää jatkumoa sille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota mäkin voisin kyl kokeilla :D Kuulostaa nimittäin tosi hyvältä!

      Poista
  2. Tää kuulostaa hyvältä! Hyvä päätös kans toi vegeruoan lisääminen :) Mä syön suurimman osan ajasta kasviksia, joskus harvoin ostan kalaa tai juustoja. Ainakin oma kokemus on ollut se, että mitä enemmän kasvisruokaa syö (/tekee) niin sitä parempaa siitä myös osaa tehdä :D

    Vegetable stock tarkoittaa ihan yksinkertaisesti kasvislientä! Eli vaikka siitä kasvisliemikuutiosta tehtyä tai jos haluu oikein panostaa ni voihan sitä tehdä vaikka itekin.

    ♥: Linda / Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tän just oon iteki huomannu, että mitä enemmän tekee niin sen parempaa siitä tulee!
      Kiitos hei, että selvensit asian! Kaverikin jo arvili, että mitä se tarkoittaa, mutta ei silti tajuttu. Ajateltiin jo että hömppä amerikkalaisten keksintö se on xD

      Poista
  3. Keitot ovat ihania varsinkin kun ilma viilenee <3 Vaikuttaa tosi hyvältä ja pitää ehottomasti pistää testiin!

    https://erelkee.blogspot.com/

    Ps. Sun blogi on mainittu mun uusimmassa postauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Aattelin nyt ite tehä enemmän keittoja, kun ei ole pitkään aikaan tullu kotona syötyä ja niistä tulee niin lämmin olo sekä helppo lämmittää uudestaan hellalla. Mikrossa lämmitetty ruoka maistuu aina vähän tönköltä :p
      Kokeile ihmeessä ja kerro sitten miltä maistui :D

      Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset