PÄÄTÖKSIÄ VUODELTA 2018 JOITA EN KADU

Vuosi ei ole vielä lähelläkään loppua, mutta koska ensi kuu tulee painottumaan (todennäköisesti) enemmän joulukalenteriin niin ajattelin nyt pohtia ja kertoa hiukan, mitä päätöksiä tässä vuodessa oikein on joita en kadu. Halusin myös ottaa tämän puheeksi, sillä niin kuin vuoden alussa sanoin niin monet muistavat ainoastaan kuluneen vuoden huonot hetket ja lupaavat seuraavan olevan parempi. Jokaisessa vuodessa on jotain hyvää, mullistavaa, mutta muistamme aina päälimmäisenä ne negatiiviset asiat, sillä ne yleensä jättävät syvemmät arvet joita katselemme usein. 

soitin kampaamo pesulaan
Olen itse sellainen, joka kammoksuu ylikaiken soittamista. En tiedä, mistä pelko tulee ja miksi kammoksun sitä, mutta pelkona se kuitenkin on. Helmikuussa pohdin monta minuuttia soitanko, kun kaverini oli sanonut; "Älä viestiä laita niille, vaan soita. Susta tulee parempi kuvakin niille." Tämä oli siis sitä aikaa, kun meidän täytyi koulussa hankkia itsellemme työssäoppimispaikka. Onneksi otin kaverini neuvosta vaarin ja soitin. En olisi päässyt maailman ihanimpaan paikkaan, tutustunut ihanimipiin ihmisiin ja tajunnut, että vaikka tämä ala on raskas ja hyvin vaativa, niin siinä on paljon hyvääkin. Olen oppinut Pesulassa todella paljon, enemmän kuin koulussa.

oppisopimus
Vielähän en ole siis aloittanut oppisopimuksella, mutta päätös viettää viimeiset opinnot liikkeessä työskennellen tuntuu niin vapauttavalta, vaikka tässä on enemmän paperitöitä ja suunnittellua pohjalla kuin normaali opinnoissa. Kaikillehan oppisopimus ei ole hyvä vaihtoehto, mutta olen itse huomannut oppivani paremmin liiketyössä, jossa opettajat eivät ole hengittämässä niskaan ja olen sellaisten ihmisten keskellä, jotka tekevät hiusalantöitä joka päivä. Tässä kaikessa auttaa vielä se, että Mikolla on taustalla kouluttajan kokemuksia, joten en ole vain siellä kantelemassa laatikoita ja siivoilemassa sekä hoitamassa tukku käyntejä.

movie maker vaihtoon
Aikaisemmat videot, mitä olen tehnyt on muokattu ihastuttavalla movie makerilla, jota siis windows ei ole tukenut sitten vuoden 2012. Jos siis käytät sitä videoiden muokkaamiseen tällä hetkellä niin kannattaa poistaa se, sillä tällä ohjelmalla on syynsä, miksi se on ärsyttävä, laginen ja kaatuileva. Lukiossa mediatunneillä käytimme kaikessa Adobea ja otin sen seitsemän päivän kokeilun Adobe Premium Pro:sta ja rakastuin siihen uudelleen. Vaikak videoiden teko onkin vain harrastus, niin se on nyt mieluisempaa kun on toimiva muokkausohjelma. 24€ on paljon kuukaudessa maksaa tällaisesta "hömpötyksestä", mutta minun rahat ja minun harrastus. Tästä päästään siihen, että youtube kanavalleni ilmestyi tänään uusi video, jonka helposti voit katsoa tuosta alta.


blogin uusi ulkoasu ja osoite
Viime vuonna nimi vaihtui "Beauty Queen" nimestä "Pauline" ja en ole katunut ollenkaan, sillä tämä enemmän kuvastaa minua. Enkä koskaan aikaisemmin ole pitänyt oikeasta nimestäni yhtä paljon kuin nyt. Otin myös sen askeleen, että ostin blogilleni oman verkkotunnuksen, joka on toinen paras asia minkä olen tehnyt blogilleni. Blogini on edelleen harrastuspohjainen, mutta samalla myös oma portfolio itsestäni, elämästäni ja koen verkkotunnuksen kuuluvan asiaan. Sama juttu ulkoasussa. Mietin pitkään tuhlaanko parikymppiä tähän ja onneksi tuhlasin, sillä rakastan blogini erilaisuutta. Etsystä saa ihania, edullisia pohjia blogille, mutta ne ovat sellaisia joita on monilla. Aikaisemmin sitä halusi luoda sellaista, mitä monet tekivät, mutta tällä hetkellä arvostan erilaisuutta ja sitä että on oma itsensä, vaikka vain muutamaa kiinnostaisi.

toinen erä opintolainaa
Kammoksuin hiukan ajatusta kesällä, että joutuisin ottamaan uudemman kerran opintolainan syksyllä, mutta kun asiaa miettii tarkemmin niin mieluummin otan sen kuin tappelen joka kuukausi kelan kanssa. Tammikuussa tulee lainan loppuosa, josta on myös apua muutossa tai mahdollisen asunnon takuuvuokran maksamisessa. Velka on aina inhottava asia, mutta kaikesta voi silti aina sopia, keskustella ja opintolainaakin minun tarvitsee ruveta maksamaan takaisin vasta kahden vuoden päästä valmistumisestani.

   Mitä päätöksiä et itse kadu?


Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset