EROON NEGATIIVISUUDESTA

Lyhyen elämäni aikana olen aina elänyt yhden opin mukaan, josta edes mennyt isäni minulle toitotti; "Negatiivisella ajatusmaailmalla, et voi saada positiivista elämää." En väitä ettenkö olisi koskaa ajatellut negatiivisesti tai että positiivisuus on ainoa asia jolla voi menestyä. Ei. Maailma tarvitsee niin positiivisuutta kuin myös negatiivisuutta, mutta jos omat ajatukset koostuvat pelkästään pahoista ajatuksista niin mihin sillä pääsee elämässä? Ei kauheasti mihinkään. Ihan koska negatiivisuus ei pelkästään vaikuta sinun, vaan myös ympärilläsi olevien ihmisten elämään. Tämä myös vaikuttaa suuresti siihen, miten käsittelet ja hoidat elämän tilanteita. Negatiivisuus voi tehdä sinusta vähemmän ihmisen, joka yrittää kaikenlaista ja se voi tehdä mahdottomaksi sinulle menestyä elämässä. On siis tärkeää tunnistaa negatiiviset ajatukset ajoissa ja kääntää ne positiivisiksi.

takki / relove - paita / kirppis - mustat farkut / äidin ostamat - kengät / h&m

Millaisia ovat negatiiviset ajatukset;
 • Aivan sama, mitä teet niin koet ettet pysty mitenkään muuttamaan tilannetta jossa olet.
 • Ajattelet sarkastisesti kuulemistasi hyvistä uutisista.
 • Et pidä ihmisistä tai nauti sellaisten seurasta, joilla tuntuu olevan elämä hallinnassa.
 • Sinua ärsyttää pienikin vastoinkäyminen.
 • Vältät paikkoija jotka saattavat tuoda sinulle pieniäkin ongelmia tai hankaluuksia.
 • Oletat, että ihmisillä on jo valmiiksi jotain sinua vastaan ennen kuin he ovat edes päässeet juttelemaan kanssasi.
 • Et odota innolla mitään, sillä ainahan kaikki päättyy huonosti.

Yllä olevat asiat ovat sellaisia, joissa on negatiivinen asenne ja niitä kyllä löytyy lisääkin. Kaikki ajatukset, jotka jollain tasolla estävät sinua tekemästä jotain ovat negatiivisia ja huonoksi. Hyvä on ajatella silloin tällöin asioiden toista puolta ja olla varuillaan, mutta jos se on joka päiväistä ja tulee esiin liiankin monessa tilanteessa niin silloin se ei ole enää tervettä. 


"A bad attitude is like a flat tire. You can't go anywhere until you change it."

Muuta asennettasi elämään, muihin ja ennen kaikkea itseesi;
 • Tunnista negatiivisuus elämässäsi. Monessa tilanteessa negatiivinen lähde ei tule edes itsestään, vaan se voi olla kaveri, työyhteisössä tai perheessä. Jos se on joku henkiöä elämässäsi niin helpointa on vähentää aikaa tämän henkilön kanssa tai katkaista välit kokonaan. Jos sinä olet itse negatiivisuuden lähde, niin käännä aina ajatuksesi positiiviselle ennen kuin avaat suusi ja lähdet ulos ovesta.
 • Näytä esimerkkiä positiivisesta asenteesta. Jos negatiivisuus tulee esim. perheenjäseneltäsi niin yritä olla hyppäämättä mukaan siihen negatiiviseen keskusteluun. Älä ahdista itseäsi tai huononna toisten oloa hyppäämäällä mukaan keskusteluun, jossa ei ole mitään hyvää. 
 • Vältä keskusteluja, jotka vievät ilosi. Äläkä aloita keskusteluja, jotka johtavat negatiiviseen ajatteluun. Älä varsinkaan silloin, jos tiedät puheenaiheen pilaavan koko päiväsi.
 • Älä oleta. Muista, että ketään ihmistä ei voi täysin tuntea ja varsinkin tilanteessa, jossa tapaa toisen ensimmäistä kertaan. Muista myös tämä; kukaan ei ole sinua vastaan tai tahdo satuttaa sinua, sillä kaikilla on parempaakin tekemistä kuin pilata sinun elämäsi. Jos joku oikeasti sitten kiusaa sinua niin keskity omaan elämääsi ja sen muuttamiseen paremmaksi kuin, mitä kiusaajalla on.
 • Aloita päiväsi positiivisella vahvistuksella esim; "Tänään katson elämää positiivisten linssien läpi enkä tarraudu kiinni negatiivisuuteen."
 • Pysähdy ja haistele ruusuja. Aika kliseinen asia, mutta joskus kannattaa pysähtyä ja haistella kukkia, kuunnella maailman ääniä tai jäädä ihailemaan maisemaa. Tällaiset pienetkin asiat piristävät ihmeellisen paljon.
 • Listaa ylös asiat joista olet kiitollinen. Tee tämä ainakin kerran päivässä, ihan vain muistuttaaksesi itseäsi, että elämässäsi on positiivisuutta jo valmiiksi, vaikka mieli saattaisikin olla negatiivinen.

Aloita elämän katsominen positiivisesti ja huomaat uusien tapaamisten olevan mieluisia sekä pienten arkisten ärsyttävien hetkien kuten aamuruuhkan olevan mitättömiä sen rinnalla, mitä koko päivä tuo tullessaan. Muista, että vaikka elämä ei aina ole ruusuilla tanssimista niin se miten ratkaiset ongelmat ja käsittelet omat ajatuksesi heijastuu omaan elämääsi. Liika positiivisuus voi ärsyttää joitakin, mutta liika negatiivisuus ei ole hyväksi kenellekään.

Vielä on aikaa osallistua joulupaketin arvontaan! Jos et ole vielä käynyt osallistumassa niin tee se nyt täällä!

6 kommenttia:

 1. Turha negatiivisuus syö energiaa sekä itseltä että ympäriltä. Tosi hyviä vinkkejä turhan negatiivisuuden karsimiseen :)

  Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Todella hyvin kirjoitettu, jälleen kerran. Muutenkin tykkään sun blogista ihan mielettömän paljon, täältä saa aina niin paljon inspiraatiota!

  VastaaPoista
 3. Oi kiitos! Ihana kuulla, että tykkäät ja blogi tuo inspistä :3

  VastaaPoista
 4. Niin hyvä teksti! :) Yksi ärsyttävimmistä luonteenpiirteistä on jatkuva negatiivisuus, ja inhoan sitä miten se tosiaan tarttuu! Mä oon tässä syksyn aikana surutta blokannut kaikki negatiiviset ihmiset mun lähipiiristä, koska mä en halua tartuttaa itseeni surkeeta ilmapiiriä! Mä itse pyrin näkemään negatiivisissa tilanteissa ne positiiviset puolet, se tekee elämästä niin paljon helpompaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :D
   Ne on kyllä ärsyttävimpiä ja iteki oon nyt ottanu tavaksi, että ne jotka ovat negatiivisia tai omalla käytöksellään saavat mut ajattelemaan negatiivisesti niin jätän heidät elämään omaa elämäänsä ilman, että tarvitsee olla omassani mukana. Toi oikeesti kyllä auttaa kun etsii positiivisa puolia asioista. Itselle tulee myös se buusti, potku takalistoon, että tekisi asioille jotain.

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset