PÄÄOSASSA HIUKSET; BLONDIT

ADPS5659
Vaaleiden hiusten värikäsittelyjä tehdään Suomessa todella paljon. Kuinka monesti onkaan kuultu, että vaaleahiuksinen tahtoo olla vaaleampi tai tietyn asteen vaalea tai kuinka joku tahtoo hypätä tummasta blondiksi. Honey, yhdellä kertaa se ei tule onnistumaan eikä välttämättä edes seuraavalla. Tällä kertaa ajattelin kertoa teille muutamasta eri blondista sekä vaalennus mahdollisuudesta.

hiukan hopeashampoosta
Hopeashampoo on todellinen täsmätuote vaaleille hiuksille. Sen kylmät pigmentit pitävät kaikki ei-toivotut lämpimät sävyt poissa hiuksista. Hopeashampoolla on helppo taittaa esim. auringon kellastamat latvat takaisin neutraalin vaaleaan sävyyn. Juuri värjätty hius tarvitsee pestä tällä tuotteella ainoastaan kerran viikossa, mutta kun edellisestä värjäyskerrasta alkaa olla aikaa niin hopeashampoon voi ottaa käyttöön joka pesukerralle.
Kuivat ja huokoiset hiukset imevät voimakkaasti pigmentin itseensä ja tämä riski yleensä kasvaa vaalennuskäsittelyn jälkeen. Jos hopeashampoota käyttää tällaiseen hiukseen aivan liian tiheään tahtiin mahdollisuus on, että väri muuttuu ihanan neutraalista villasukan harmaaksi. Jos näin sinulle on käynyt ja tahdot liiasta harmaudesta eroon, suosittelen syväpuhdistavaa shampoota. Yleensä tämä auttaa, sillä hopashampoon pigmentti kiinnittyy hiuksen pinta kerrokseen. Jos shampoo on kuitenkin tarttunut tiukasti kiinni hiuksiisi niin kampaaja voi tehdä miedon värinpoiston.

IMG_1817
Ystäväni hiuksille tehtiin latvoille vaalennus ja sen jälkeen koko tukkaan laitettiin sävyte.

neutraali sävy
Pehmeät viileävivahteiset vaaleat sopivat erinoimaisesti aikuiselle. Ne luovat vaaleisiin hiuksiin eleganttia raikkautta ja lisäävät samalla sävyn syvyyttä. Sampanjan, maitokahvin ja hiekanvaalean sävyt ovat turvallisia vaihtoehtoja klassisen pehmeää viileyttä kaipaaville.

viileän trendikäs vivahde
Luonnonharmaat hiukset ovat upeat, mutta kylmäsävyiset värjäykset toimivat parhaiten nuorilla. Eriasteiset hopeasävyt ovat kuuluneet jo jonkin aikaa trenditietoisten hiustenvärjääjien sävypalettiin, ja edelleen niitä toteutetaan todella paljon. Sävy voi olla joko neutraali tai siihen voidaan lisätä hento roosan tai laventelin sävy tai vaikka sitten huurteinen hopean vivahde. Viimeinen on ollut se yleisin valinta.

GLKP4849
lähemmäs omaa väriä raidoituksella
Kun oman hiusten värin ja vaalean latvan kontrasti on voimakas, tyvikasvu näkyy selkeästi. Jos kampaamokäyntien väliä tahtoo harventaa kannattaa vaalean sekään lisäillä omaa väriä lähellä olevia raitoja. Se poistaa selkeää värieroa latvan ja tyven välillä sekä tekee hiuksista raikkaan näköiset. Esimerkkinä ystäväni kuvassa sai latvojen vaalennuksen ja jätimme tyven hänen omien hiustensa väriin. Ensi kerralla lisäämme raitoja, jotta tyvi plendaantuu kauniisti vaaleamman osan kanssa.
Radoituksella voi myös saada värjäämättömän hiuksen näyttämään vaaleammilta, pehmeältä ja luonnolliselta. Raidoitustekniikoita on oikeasti todella monia, mutta yksinkertaisesti, mitä tiheämpi raidoitus sen vaaleampi lopputulos. Pelkällä raidoituksella pystyy luomaan koko blondilta näyttävän tukan. Raitojen tyvikasvukaan ei ole niin raju kuin täysvärjätyn tai vaalennetun hiusten, joten lopputulos on luonnollinen.

vaaleammaksi vaalennusaineella
Kun luonnolliselta väriltään tummanvaaleita tummemmat tai minkä tahansa värisiksi keinovärillä värjätyt hiukset halutaan saada aivan puhtaan vaaleiksi, joudutaan käyttämään vaalennusainetta. Toinen vaihtoehto on värivaalennus, mutta tämä ei juuri käy jo värjättyyn tai esim. 2 asteen tummaan hiukseen. Vaalennusaine on kaikista tehokkain väripigmenttien purkaja, ja se on ainoa aine, joka tehoaa myös keinoväripigmentteihin. Täysin vaalennettu hius on kuin läpinäkyvän jääkarhun karvaa, joten toivottu sävy luodaan usein kevytsävyteellä. Edelleenkään tämä ei kutienkaan tarkoita, että yhdellä vaalennuskerralla pääsisi siihen haluttuun vaaleuteen. Hiuslaatuja on erilaisia ja edelliset värjäys ja vaalennus kerrat vaikuttavat todella paljon siihen mitä hiukselle voi tehdä.

Tämän postauksen tarkoituksena oli kertoa muutamista blondi vaihtoehdoista ja antaa inspiraatiota blondi tyylistä haaveileville sekä antaa hiukan tietoa aiheesta. Jos piditte tästä ideasta niin voisin tehdä tällaisen saman tyylisen postauksen myös bruneteista!


IMG_1391
Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset