PROJEKTI VAATEKAAPPI #1

kaappi1

Olen jo monta viikkoa yrittänyt tunkea pieneen vaatekaappiini vaatteita niiden kuivumisen jälkeen, tonkinut sen syvyyksiä, kun en löydä yhtä paitaa ja jopa melkein hukkunut vaatekasan alle, kun kaikki ovat romahtaneet päälleni ylähyllyltä. Nyt sanon, että saa riittää!

kaappi2

Kaikki turhat, käyttämättömät vaatteet saavat siis lähteä kaapistani. Yksi iso ongelma kuitenkin on; olen todella huono heittämään mitään pois. En raaski heittää mitään pois, sillä en tiedä tulenko joskus käyttämään sitä tai tuleeko minulle vain ikävä kyseistä vaatekappaletta. Olen kuitenkin jo pitkään tahtonut muuttaa tyyliäni toiseen suuntaan ja heittää noita yläasteella ja lukion ensimmäisellä luokalla ostamiani vaatteita pois. Tiedän että suurin osa ei enää sovi tyyliini ja nyt kevään tullessa on se suursiivous aika tuoda myös vaatekaapin puolelle. 

kaappi3

Tämä postaus on pyörinyt jo muutamankin vuoden blogimaailmassa ja ajattelin tämän olevan kiva tapa ottaa sinut mukaan vaatekaappiprojektiini. Tarkoitukseni on tehdä postauksia edistymisestäni tämän projektin kanssa sekä niistä eri vaiheista joita tähän kuuluu ja mitä teen. Ensimmäinen ja varmasti suurin askel on tietysti vaatteista luopuminen ja eroon pääseminen sekä sitten lopuksi listailen niitä vaatteita sekä asusteita, jotka tahdon ottaa vanhojen vaatteideni tilalle kaappiini. Toki myös tarkoitus olisi järjestää kaappi ja saada se sellaiseen kuntoon ettei se enää ole noin täynnä kuin mitä se on nyt. 

            Hyppää säkin ihmeessä mukaan tähän projektiin! 

xoxo
Paula

12 kommenttia:

 1. Kuulostaa todella hauskalta idealta, joka olisi varmasti myös mulle ajankohtainen juttu. Mun vaatekaappi näyttää tällä hetkellä kanssa aika pahalta ja tarkoituksena olisi tehdä sinne myös kevätsiivous. Innolla jään odottamaan tämän sun projektin etenemistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyppää ihmeessä vaa mukaan tähän projektiin :D

   Poista
 2. Voi kun Suomessa ois pakollista, että jokaisessa asunnossa pitää olla vaatekaappi, se ratkaisis aika monta ongelmaa x) Mielenkiintonen projekti, pitääkin seurailla koska mullakin vaatekaappi on pieni ja täynnä tavaraa.. jos mulla on toi sama ongelma että en tiedä raaskinko luopua jostain vaatteesta, oon yleensä pakannu sen ja vieny varastoon ja jos sitä kaipailen se saa jäädä ja jos suunnilleen unohdan sen olemassaolon niin lahjotan sen pois :)

  https://craftsandlemontea.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäis saada omaan asuntoon vaatehuone xD Sit olisin tosi happy. Mun mummilla on omassa asunnossaan ja oon aina sanonu ja sanon edelleenkin et se ihastuttava vaatehuone olis ainoo syy miks haluaisin muuttaa siihen.
   Toi vaatteiden pois heittäminen on aina jostain syystä tosi hankalaa. Ei sitä jotain vaatetta käytä, mut ei silti viiti heittää pois.

   Poista
 3. Just tänään aamulla pengoin vaatekaappia ja kattelin, että kyllä siellä aika paljon käyttämättömiä vaatteita on, eli myös täällä suunnalla pitäisi tehdä vaatekaappiin pientä inventaariota! Jään siis senkin puolesta oottelemaan jatkoa sun projektile! :) Mä oon keräillyt yhteen banaanilaatikkoon vaatteita, joista mun pitäisi hankkiutua eroon, ja taas sinne olisi tulossa täytettä.. :'D Mulla ongelmana vaan on se, että mä en oikeen tiedä, mitä niille vaatteille sitten tekisin. Kirppis on tietty yks vaihtoehto, ja mielelläni myisinkin vaatteet eteenpäin, mutta jotenkin kirppispöydän varaaminen ja siivoaminen on niin työlästä hommaa. Eli nyt oon saanut vaatteet ulos vaatekaapista, mutta kotona ne edelleen pyörivät. Jotenkin aina yhtä hankalaa hankkiutua niistä turhista vaatteista eroon! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös yks laatikko johon oon vaateita tunkenu xD En oo vaa uskaltanu avata sitä, sillä sit oon et ai mul on tällanenki ja pidän ne vaatteet. Mä oon ny laittanu noita myyntiin ja aikasemmin ajattelin et todellakin tahdon myydä koska tahdon rahaa. Nyt kuitenkin jos tahdon uutta on vanhasta ensin päästävä eroon. Jos vaatteet ei oo menny myydyiksi toukokuuhun menessä nii vien ne sitten kierrätykseen. Tuolla kadulla on sellanen "roskiksen" tapainen juttu johon vaatteita voi viedä. Kannattaa siis harkita tota vaihtoehtoa :D

   Poista
 4. Munkin on tosi vaikea luopua mistään vaatteista mutta nyt Pariisista palattuani hahmottui kuinka järkyttävän paljon mulla niitä onkaan. Käytän kuitenkin tällä hetkellä vain murto-osaa niistä. Ajankohtaista siis itsellenikin, jään innolla seuraamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina kun muutta nii vasta sitten tajuaa kunnolla kuinka paljon sitä tavaraa onkaan. Muistan kun muutettiin pois lapsuuden kodista. Ai että sitä tavaran määrää. Oli enemmän ku olin ajatellu, mut ei oikeen ihmetytä 13 vuoden jälkeen.

   Poista
 5. Rohkeasti vaan pois sellaiset asiat, joita ei ole tullut käyttäneeksi! Ne on vain tiellä pilaamassa sun arkea, kun ei seasta löydy sitä mitä etsii. Jos on jotain sellaisia vaatteita, joista ei ole ollenkaan varma niin kannattaa käyttää niitä yhden päivän ajan. Siinä viimeistään saa hyvin selville viihtyykö vaatteessa vai ei.

  Alan tällä hetkellä olemaan semi tyytyväinen omaan vaatekaappiini, mutta poistettujen vaatteiden tilalle pitäisi löytää muutama harkittu hankinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on muutamakin (varmasti todellisuudessa juuri se puolet) vaate joiden kohdalla oon hiukan epävarma. Saattaa ihan johtua siitä että vaatteet on ollu mulla niin kauan ja ne jotka on ollu mulla yläasteelta on tavallaan muodostuneet "tukiverkostoksi". Tahdon kuitenkin ottaa kokonaan uuden askeleen tyylissäni ja otan kyllä ton sun neuvon käyttöön :D

   Poista
 6. Olen onneksi hillinnyt itseni oman vaatekaappini sisällön kanssa jo aiemmin eikä se enää näytä tältä. Tietysti joitain paitoja en pukisi päälleni joka päivä, mutta niistä ei silti kannata vielä ehkä luopua. Mutta sillon 18-20 oli kyllä ihan eri sekamelska ja onneksi olen jo sen prosessin tehnyt aiemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkin vaatteet on kyl sellasia et niitä on pakko olla vaikka ei käyttäisikään joka päivä tai edes joka viikko. Esim. musta mekko ja kauluspaita. Ku on just niitä tiettyjä tilaisuuksia, hautajaiset, häät, työhaastattelu... joihin ei voi mennä perus vaatteissa ja joissa yleensä on se tietty pukukoodi

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset