muok6

Kampauksien teko on yksi osa kampaajan tehtävää. Niitä tulee tehtyä usein asiakkaille, sillä jotkut tahtovat pikakampauksesn leikkauksen jälkeen. Harjoittelua tulee tehtyä usein silloin kun ei ole oikein mitään muutakaan tekemistä. Harvoin kyllä ihmiset tahtovat kampauksia. Yleensä se on joko suoristus tai kiharrus. Tässä kuitenkin kaksi kampausta jotka olen tehnyt sekä amos (ammatinosaamisen näyttö) kampaukseni harjoitus.

kollaasi2

Ensimmäinen kampaus on oikeastaan sellainen jonka tein eräälle luokkalaiselleni, kun opettaja käski vain harjoitella kampauksia toistemme päihin, jos tekemistä ei ollut. Pohdin oikeasti tovin mitä tekisin, kunnes törmäsin twitterissä tällaiseen kampaukseen ja päätin kokeilla sitä. Nopea, helppo tehdä ja oikein sievä siitä tuli.

kollaasi3

Toisen kampauksen tein ystävälleni, joka tuli yhtenä päivänä hiusten pesuun. Hän halusi vielä kampauksen, näytti pinterestistä löytämänsä kuvan ja väkerrettiin sitten tällainen. Hänellä on hyvin pitkät hiukset, jotka tekivät kampauskesta ihanan näköisen, mutta hiukset ovat myös paksut. Vähän aikaa sain siis tapella poninhännän kanssa, ettei se laiskana valahda roikkumaan.

PBJJ7307


Amokseen olen suunnitellut hiukan erikoisemman kampauksen, jota on tullut kaksi kertaa jo treenattua. Kampauksessa pitää olla valkki, koristeita tai molemmat. Ystäväni - jolle tein kampauksen nro. 2 - on lupautunut minulle amosmalliksi ja hänellä kun on pitkä ja paksu tukka niin tahdon käyttää sitä hyödyksi. Monet luokkalaiseni tuntuvat tekevän todella sileäksi sliipatun niskanutturan enkä itse tahdo samaa tehdä. Typerää jos kaikilla on suunnilleen samanlainen kampaus eri yksityiskohdilla. Tämä on oikeastaan aika lailla se mihin pyrin, mutta tahdon enemmän kiharaa, tosi kiharaa, hiukset enemmän niskaan yhdeksi "mytyksi" sekä lisätä letin.

kollaasi1

Kolmas jakso tekee nopeaa loppuaan ja ensi viikolla minulla alkaakin työharjoittelu. Aika kyllä kuluu todella nopeasti eteenpäin. Neljäs jakso jännittää suuresti, sillä työharjoittelun lisäksi on tuo amos sekä meillä alkaa hiusten vaalennus opinnot, joka tulee varmasti olemaan todella kiinnostavaa. Tähän asti opinnot ovat olleet innoittavia, ärsyttäviä, helppoja sekä vaikeita, mutta myös palkitsevia. Olen aikalailla vieläkin samaa mieltä kuin tammikuussa. Vaalennus opinnot saattavat kenties muuttaa ajatustani, mitä tahdon tehdä tai työssäoppiminen voi. Parturi-kampaajan työssä on kuitenkin se hauska puoli ettei yhteen asiaan tarvitse painottua ellei tahdo. Katsotaan nyt kuitenkin ensin mitä tämä kevät tuo tullessaan.

Miten sinun opintosi etenevät?
Olisiko sinusta kiva jos alkaisin tehdä myös kampaustutoriaaleja vai onko niitä aivan liikaa netissä?

xoxo
Paula

P.S. Muista käydä seuraamassa myös hiusala instagram tiliäni @paulinethehairdresser