EI INTERNET-YHTEYTTÄ

Elokuussa alkanut koulu vaikutti kukkarooni sen verran etten voinut maksaa puhelimeeni uutta nettiä. Itse käytän Saunalahti Prepaid:a, sillä olen huomannut sen itselleni paremmaksi vaihtoehdoksi. Jos kuukauden rahat pitää käyttää johonkin muuhun kuin puhelimen netin laskuun niin myöhemmin ei tule sitten lisämaksua, koska olen jättänyt yhden kuun maksamatta. Muutenkin se liittymän hinta kasvaa ja kasvaa. Elin siis kolme viikkoa ainoastaan wifillä ja huomasin muutaman asian tuona aikana.

wifi2

Kukaan ei saanut kiinni. Ainoat henkilöt jotka soittavat mulle kun heillä on asiaa ovat äitini ja Rille. Muut laittavat aina viestiä wapissa tai snäpissä. Pystyin käyttämään wifiä vain kotona ja koulussa, joten jos olin jossain muualla oli mua vaikea saada kiinni jos ei soittanut. Yksi kaverinikin soitti, kysyi tulisinko keskustaan ja jouduin vastaamaan kieltävästi kun olin melkein kotiovellani. "Jos pikkusen aikasemmin olisit kysynyt olisin tullut", olin sanonut johon hän vastasi: "Laitoin sulle wapissa viestiä." Noh eihän mulle viestiä tullut kun olin ollut junassa. Näin kävi aika monesti, vaikka olin sanonut että pystyn vain wifiä käyttämään.


wifi3

Kaikki liikkumiset täytyi suunnitella. Itse käytän aina reittiopasta, jotta tiedän millä julkisella pääsen haluamaani paikkaan. Reittioppaalla pystyn myös helposti vahtimaan tuleeko bussi aikaisemmin tai juna myöhässä. Koulussa ja kotona jouduin kuitenkin aikataulun lisäksi ottamaan itselleni sen 10-15 minuuttia lisäaikaa kävelyyn pysäkille, jotten myöhästyisi ja joutuisi sitten odottamaan. Keskustassa oli jokseenkin helppo olla kun siellä on wifi ja tarkistamaan lähteviä junia ja busseja. Kuitenkin se wifi on todella arvaamaton, sillä todella moni käyttää sitä sekä liikkuessa wifi pomppi hyvän ja huonon välillä. Joskus se jopa katosi kokonaan.

wifi4

Tylsää liikenteessä. Ilman nettiä kodin ulkopuolella liikkuessa en voinut selailla junassa instagramia, twitteriä tai muuten kuluttaa aikaani puhelinta tuijottaen kun olin yksin liikenteessä. Tuli sitten huomattua kuinka moni oikeasti pitää katseensa ruudussa tai juuri silloin katso niin se puhelin on kuitenkin kädessä kävellessä. Ensimmäinen ajatus oikeastaan oli kun sain netin takaisin puhelimeeni että nyt voin kuluttaa aikaa junaa odotellessa ja junassa. Voin katsoa facen uusia päivityksiä tai vaikka jotain videota tubesta. Niin lyhyen matkan aikana se tuntui kuitenkin turhalta. Koulumatkani on 12 minuuttia junalla. Ei se musiikin kuuntelu ja maisemien katsominen sen kummempaa ole. Tuon netittömän ajan ansiosta mietin yleensä koulumatkoilla postaus- ja videoideoita sekä teen puhelimen muistioon raakaversioita videoiden käsikirjoituksesta.

wifi5

Musiikkia piti ladata puhelimeen. Muistaako kukaan miten noin kahkesan vuotta sitten musiikkia ladattiin puhelimeen tai siirrettiin puhelimesta toiseen blutethoot:n avulla? Mitäs nyt? Kuunnellaan kaikki Spotify:sta ja osa jopa maksaa 10 euroa kuussa siitä että saa itse valita mikä kappale soi, ei tule mainoksia ja saa skipata enemmän kuin kuusi kappaletaa. Plussana myös spotify pro:ssa on että joitakin biisejä voi laittaa ofline tilaan. Voi kuunnella ilman nettiä. Itselläni ei ole tuota pro:ta, sillä kymmenen euroa lähtee joka kuukausi kävelemään netflixiin. En siis tahdo että sitä poistuu enemmän tililtäni. Spotyfi on hyvä sovellus, mutta oli oikeastaan kiva pystyä itse valitsemaan ne kappaleet.

wifi

Siinä kolmen viikon aikana tuli huomattua että todella monelle se puhelimessa oleva netti on itsestään selvä asia. Sehän on kaikilla. Juu voi olla, mutta kaikki eivät kuitenkaan sellaista puhelinta omsita johon saisi ladattua minkään sortin sovelluksia. Puhelimesta on tullut käden jatke. Katsoi sitä tai ei se on aina kädessä tai sitten sen paikka on taskussa.
Nyt mun puhelimessa on taas netti, mutta tuo kolme viikkoa näytti mulle sen ettei sitä tarvitse koko ajan silmäillä. Vahdata ruutua että milloin se syttyy. Elämä on kivempaa sekä täyteläisempää kun sitä katsoo omilla eikä somen silmillä.

Oletko itse miettinyt miten puhelimen netti vaikuttaa omaan elämääsi?

xoxo
Paula

7 kommenttia:

 1. Tosi hyviä huomioita! Nää kuvat toi pientä ahdistavaa fiilistä, mikä on kyllä aika huolestuttavaa D: Netti on kyllä niin tärkeä tänä päivänä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahdistuneisuutta ei ollu tarkoitus tuoda, mut kyl sen huomaa miten tärkee se puhelimen netti on

   Poista
 2. Itse oon tosi harvoin paikalla tai heti tavoitettavissa mobiilisti verkossa, olen jo kuitenkin ekä hieman vanhempaa kaverikuntaa (okei olen 24) mutta me ollaan jo niin vanhoja ettei kellään ole snappia tai mitään, niin oikeastaan aina soitetaan vaan heti jos on asiaa ja soittelen kavereille ihan viikottain ennemmin kuin tekstailen. Joskus oli eksän kanssa veto kumpi pystyy olemaan pidempään ilman fbtä, olin kuukauden ja hän ei ollenkaan. Tämä siis silloin kun FB oli ainoa juttu ja oikeasti olisi voinut jatkaa hyvin ilman.. :o :)

  - Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rillellä sama (25v). Hän mieluummin puhuu puhelimessa kuin kirjoittaa viestiä. Sanoo yleensä ettei jaksa naputtaa, mutta kyllä syynä on myös se että yleensä tahtoo heti kiinni. Viestit kun voi niin helposti sivuuttaa tai sitten unohtaa vastata. Tääkin on koettu liian monta kertaa xD

   Poista
 3. Oon monta kertaa miettinyt että millaista olisi elää esimerkiksi viikko ilman nettiä. Ehkä jossain vaiheessa voisin kokeilla :D Tää oli tosi kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit :) En ehkä ihan kokonaan suosittelisi olemaan ilman nettiä ellei sitten ole ihan pakko, mutta voi sitä kokeilla vaikka viikko ilman snäppiä tai wappia, että saa ainoastaan kiinni facen kautta :D tai jotain tollasta

   Poista
 4. Hyviä pointteja! Sain 3G-n puhelimeeni vasta nykyisen puhelimeni myötä vajaat pari vuotta sitten. Sitä ennen elin pelkällä wifillä, ja tästä syystä mun piti ottaa screenshotilla kuvia reittioppaasta. Lisäsin puhelimeen musiikkia koneen kautta tai kuuntelin koneelta käsin, mullei ollut tuolloin myöskään Premiumia. Välillä some ja netti toisinaan aiheuttavat pahaa mieltä, etenkin FB, ja ens viikolla meenkin laivareissun ajaksi nettilakkoon. Vaikka netti on tärkeä, on kiva elää välillä täysillä hetkessä.

  Ennen oli nää mp3-soittimet, itelläkin oli niitä kaksin kappalein. Tällä hetkellä kummatkin ovat viettämässä "eläkepäiviä" mun vanhan puhelimeni kanssa.

  VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset