Kannattaaka opiskelijan ostaa iPad?

Koulut starttasivat monilla viime viikolla ihanalla orientaatiopäivällä, osalla puolestaan opinnot jatkuvat siitä mihin keväällä jäätiin.

Itse kuulun osittain tähän jälkimmäiseen ryhmään, sillä tänään oli se virallinen päivä, jolloin minun olisi kuulunut aloittaa työharjoittelu, mutta pääsin aloittamaan omani jo kesäkuussa. Tämä ei merkitse omalla kohdallani mitään muuta kuin, että valmistun aikaisemmin merkonomiksi.

Pääsin kuitenkin mukaan väyläopintoihin, joka valmistelee minut jatko-opinnoilleni, joiden avulla pääsen opiskelemaan liiketoiminnan alaa tarkemmin ja syvemmin.


Ennen kuin aloitin edes opiskelun olin puhunut siitä, kuinka iPad olisi asia, joka olisi kiva omistaa opintoja varten. Laitteen sainkin sitten joululahjaksi, ja sitä on tullut kevät lukukausi käytettyä.

Nyt kun koulut ovat alkaneet oma feedini niin Instagramissa kuin TikTokissa on alkanut täyttymään näistä ihansita koulu aiheisista julkaisuista, ja näihin kuuluu myös tuon ihastuttavan iPadin näkyminen 90 prosentissa noista videoista.

Näin koulun alkujen kunniaksi tahdon jakaa omia mielipiteitäni siitä, että onko iPadiin järkevää sijoittaa opiskelijana.

Ja samalla annan myös muutaman vaihtoehdon, joita voit ja kannattaakin harkita, jos iPad on sellainen johon et pysty tai tahdo laittaa rahojasi sekä jaan pari muuta vinkkiä koskien työskentelytilaasi.

Tulisiko opiskelijan ostaa iPad?

Tämä on varmasti asia, jota jokainen miettii hyvinkin paljon - oli kyseessä opiskelija tai ei. Mutta puhutaan nyt siitä, onko tähän kyseiseen Applen laitteeseen hyvä sijoittaa, jos olet opiskelija.

Olen tosiaan itse omistanut omani yli 6 kuukautta ja omani on iPad Pro, jonka olen todennut todella käteväksi ja jos siis harkitset iPadin ostoa suosittelen Prota. 

IPad Pro on myös hyvä valinta henkilölle, joka nauttii piirtämisestä ja on kiinnostunut digitaalisen taiteen luomisesta. Jos siis haaveilet esim. graafisen suunnittelijan urasta, suosittelen ehdottomasti tätä laitetta.


Miksi iPad on hyvä hankinta opiskelijalle?

Rajaton määrä paperia. Säästät luontoa, eikä sinun tarvitse pelätä, että hukkaisit jonkun tärkeän muistiinpanon unohtamalla sen esimerkiksi kirjastoon tai pilaamalla sen asettamalla märän lasin sen päälle.

Siistit muistiinpanot, koska kaikkia on helppo muokata ilman kumittamista eikä sinun tarvitse hankkia sataa eri kynää ja kymmentä vihkoa. Kaikki muistiinpanot löytyvät yhdestä paikasta. Suosittelen itse Good Notes sovellusta muistiinpanojen ylös kirjaamiseen.

Sinun on helppo luoda mind mappeja. Jos et ole jo perehtynyt mind mappien ihmeelliseen voimaan. Niin todellakin suosittelen! Se voi olla hyvinkin ratkaiseva tekijä opintojesi kehittymisessä parempaan suuntaan. Minulla kesti kauan ennen kuin ymmärsin niiden kätevyyden ja ennen kaikkea järkevyyden. 

Pitkällä tähtäimellä säästät rahaa. Sinun ei tarvitse ostaa miljoonaa kynää eri tarkoituksiin ja varsinkin siinä vaiheessa saat säästön, jos kaikki tai suurin osa oppikirjoistasi on saatavilla e-kirja tai pdf muodossa. Nämä oikeasti helpottavat opintojasi monella tapaa.

Voit kommentoida melkein mitä vain. Helppo tehdä muistiinpanoja opettajan lähettämiin aineistoihin, oppikirjoihin jne.


Jos pelkkä iPadin omistaminen motivoi sinua olemaan parempi opiskelija niin se on jo itsessään riittävä syy ostaa sellainen. Sinun ei tarvitse tuntea syyllisyyttä, jos tunnet iPadin pelkkä olemassa olo riittää nostattamaan motivaatiotasi.

On kuitenkin hyvä ottaa huomioon, että iPad on todella kallis ja monilla meistä ei ole varaa heittää rahaa asiaan, joka saattaa ehkä olla kätevä ja auttaa menestymään opintojen polulla. 

Suurimpia asioita, joita harva ajattelee ennen iPadin ostoa

1. Piilokulut

Ensinnäkin kun ostat iPadin, et oikeasti osta vain iPadia. Se mikä on hiukan ärsyttävää Applessa ja heidän tavassaan myydä on, että todella moni asia myydään erikseen. 

Tiedät varmasti jo, että kun ostat iPadin joudut ostamaan myös kynän, jotta saat kaiken ilon irti kyseisestä laitteesta, mutta tässä on vielä muutama asia, jotka sinun tulee tai ainakin suosittelen ostamaan myös:

 • Muistiinpano sovellus - Tämähän ei tule ilmaiseksi, vaikka monia sovelluksia on mahdollista käyttää rajalliseen määrään asti ilman maksua. Esimerkiksi jo mainitsemani Good Notes, mutta suurempi tila ja mahdollisuus muihin ominaisuuksiin maksaa n. 10 euroa.
 • Suojakuori - Suojakuori on hyvä olla monestakin syystä, ei pelkästään suojaa antaakseen, vaan jotta saat iPadin pysymään pystyssä ja jotta sinulla on paikka, jossa säylyttää kynää. Omani ostin suojakalvotukusta, ja se on ollut todella hyvä.
 • Kynän kärjet - Itse en ole vielä joutunut ostamaan kynälle uusia kärkiä, mutta tämä tulee olemaan jossain vaiheessa minullakin edessä, sillä kyllä Apple kynän kärki kuluu ja sekin voi mennä rikki.
 • Näytön suoja - Panssarilasi, tai muu vastaava, on aina todella hyvä idea, oli kyse minkälaisesta älylaitteesta tahansa. Varsinkin, jos näyttöön ollaan koko ajan kosketuksissa. Suosittelen itse tutustumaan Paperlike yrtiykseen, joka myy suojalaseja jotka antavat tuntuman kuin kirjoittaisit paperille. Olen itse nauttinut heidän suojistaan ja suosittelen näitä lämpimästi.

2. Tyylisi opiskella voi muuttua

Ja todennäköisesti muuttuukin, kun opintosi etenevät. Tulet huomaamaan, että joissakin aineissa tietokoneella muistiinpanojen ylös ottaminen voi olla helpompaa kuin normaali kynällä kirjoittaminen.

3. Saatat päätyä pitämään enemmän koneella kirjoittamisesta

Tämä saattaa jopa olla sinulle nopeampi tapa ottaa muistiinpanoja ylös varsinkin, jos opettaja käy aihetta läpi hiukan nopeatempoiseen tahtiin, jolloin normaali kynällä kirjoittaminen on hankalaa. 

Muistiinpanojen erittely koneelle ja iPadille voi myös olla hiukan sotkuista.


Oma neuvoni on, jos olet aloittamassa uudessa koulussa uusia opintoja, esim. korkeakoulu tai yliopisto, että odotat muutaman kuukauden ennen kuin juokset kauppaan ostamaan iPadia ja katso olisiko muistiinpanojen digitalisointi sinulle suuri ajan säästäjä ja onko siitä sinulle ylipäätänsä hyötyä.

Ennen kuin lähdet ostamaan iPadia varmista että sinulla on ainakin nämä kolme asiaa:

 1. Varmista, että sinulla on hyvä tietokone.
 2. Tykkäät kirjoittaa käsin muistiinpanoja/olet visuaalinen oppija.
 3. Kirjasi ovat mahdollista saada E-kirja tai PDF muodossa.

Vaihtoehtoja jos iPadin osto ei kiinnosta tai ole vielä ajankohtaista

Osta valkotaulu/kirjoitustaulu iPadin sijaan. 

Tämä ei todellakaan korvaa iPadia, mutta pystyt helposti käyttämään sitä nopeiden kommenttien kirjoittamiseen luennon aikana ja myöhemmin sitten selventämään nämä vihkoon tai tietokoneelle. 

Valkotaulu on todellakin hyvä vaihtoehto siinä vaiheessa jos tyylisi on tämän tyyppinen ja tiedät käyttäväsi iPadia suurimmaksi osaksi tällaisten nopeiden muistiinpanojen tuhertamiseen opettajan luennoidessa.

Voit myös käyttää valkotaulua päivän tai viikon tehtävien ylös kirjaamiseen, joka voi helpottaa visualisoimaan tärkeimmät asiat, jotka sinun on saatettava päätökseen päivän päätteeksi.

Tarvitsisitko toisen näytön?

R on käyttänyt todella kauan kahta erillistä näyttöä työläppärinsä näytön lisäksi ja itse olen aina välillä hänen ollessa toimistolla lainannut hänen työpistettään.

Olen todellakin huomannut ylimääräisen näytön käteväksi, varsinkin työharjoitteluni aikana, mutta pidänkö sitä välttämättömyytenä? En oikeastaan.

Hyödyt extra näytön omistamiselle

Extra näyttö on todellakin hyvä idea, sillä se voi auttaa parantamaan ryhtiä sekä vähentämään niskakipuja. Huomaan ainakin itse röhnöttäväni kilpikonnamaisesti hiukan enemmän, kun olen normaalisti läppärilläni.

Suurempi näyttö auttaa myös ehkäisemään silmien rasittumista. Itse huomaan ainakin tihrustavani enemmän ruutua, kun olen pelkällä läppärillä.

Suurempi näyttö tai kuten meillä kahden ylimääräisen näytön omistaminen mahdollistaa, että pystyt selaamaan helpommin monta sivua saman aikaisesti, joka mahdollistaa myös multitaskaamisen.

Haitat extra näytön omistamiselle

Sinun täytyy ostaa erillinen näppäimistö ja voi olla mahdollista, että joudut myös ostamaan uuden työpöydän, jos kaikki tarvittava ei enää mahdukaan pöydällesi.

Toinen näyttö on myös suuri tilahirmu, ja itse nautin todellakin hyvin minimaalisesta työpisteestä. Ainakin tällä hetkellä, koska tilaa meillä kotona on muutenkin rajallisesti. 

Hyvin sotkuinen tai liian täynnä oleva työpiste myös on omalla kohdallani iso ärsyke ja mahdollistaa keskittymiseni herpaantumisen.


Oma mielipiteeni on, että jos et opiskele koodaamista, editoimista (kuvat ja videot) tai graafista suunnittelua tai et harrasta videopelien pelaamista ei ylimääräisen näytön hankkimisesta välttämättä ole sinulle mitään hyötyä.

Suosittelen extra näyttöä JOS;

 • Tykkäät multitaskata ja pidät paljon välilehtiä auki.
 • Tarvitset suuremman näytön kuin läppärin näyttö työskentelysi edistämiseksi.
 • Vietät suurimman osan ajastasi työpöytäsi ääressä.

Kannettavan tietokoneen stand

Jos toisen näytön hankkiminen ei sovi sinulle oppimismetodiesi tai ihan vaan kukkaro mielessä niin suosittelen sitten harkitsemaan standin ostamista läppärillesi.

Se auttaa yhtä lailla ryhtisi suoristamisessa ja niitä on saatavana erilaisia. Toiset voivat pakottaa sinut ostamaan erillisen näppäimistön ja toiset puolestaan ei. Itselläni on ollut Moftin standi opintojeni alusta saakka ja, jonka olen todennut todella käteväksi.

Suosittelen standia koska:

 • Saat pidettyä paremman ryhdin.
 • Parempi ilman kierto läppärillesi.
 • Helppo ottaa mukaan tai jopa mahdollista kiinnittää koneeseen + vie vähemmän tilaa
 • Edullisempi kuin uusi näyttö
 • Vähemmän rasitusta ranteille, mutta jos kätesi eivät tykkää työskennellä kulmassa voit hyvin ostaa erillisen näppäimistön.

Kannattaisiko sinun sijoittaa sähköpöytään tai kävelymattoon?

Sähköpöytä on varmasti sellainen, joka on meille monelle tullut jo tutuksi, joko toimistolta tai koulusta opettajien pöytiä tarkastellessa. 

Itse sijoitin IKEAN työpöytään, joka varsinaisesti ei ole sähköpöytä, mutta siinä on mahdollisuus työtason korkeuden säätöön manuaalisesti. Kyseinen pöytä on ollut minulla jo kuukauden käytössä ja olen siitä pitänyt, mutta R:llä on sähköpöytä.

Miksi meillä on eri pöydät? 

Yksinkertaisesti koko oli ratkaiseva tekijä. R:n työpöytänä toimii BEKANT, jonka olisin itsellenikin tahtonut, mutta se oli hiukan liian iso. Päädyin siis valitsemaan itselleni GLADHÖJDEN pöydän, mikä on ollut yhtä hyvä. 

Koska itselläni ei ole kahta extra näyttöä on tuo manuaalisesti nostettava ollut todella hyvä vaihtoehto.

Minun on kuitenkin valitettavasti tunnustettava, etten kauheasti ole hyödyntänyt seisomamahdollisuutta, koska vierastan seisomista nykyisin kun minun ei ole pakko. Tämän vuoksi olenkin harkinnut kävelymattoa, joka vilahtelee aina silloin tällöin TikTok feedilläni. 

Ergonomia on hyvin tärkeä asia, mitä tulee toimistotyöskentelyyn, mutta niin on myöskin liikunta ja molempien mahdollistaminen kotona työskentelyyn on yllättävän raastavaa kukkarolle.

Arvaa mikä ei ole raastavaa. Jumppapallo!

Jos sinulla ei ole varaa tai halua sijoittaa sähköpöytään ja/tai kävelymattoon kannattaa harkita parin kympin jumppapalloa, jonka voit vaihtaa tuolin paikalle aina silloin tällöin. Jumppapallollekin on olemassa mitä mainioimpia "treenejä" kun työpöydän ääressä työskentelyn ajalle ja se myös kehittää hyvää ryhtiä sekä terveyttä.

Itse todellakin suosisin enemmän kävelymattoa, koska omat ajatukseni kulkevat paremmin kävellessä, mutta jumppapallo voi ajaa saman asian, sillä saat lantioon ja jopa jalkoihin hiukan liikettä.

Mitä mieltä itse olet, onko iPadin osto kannattavaa?

Lue myös;

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset