10 must-have välttämättömyyttä kun palaat kouluun 🖥 sovellukset, kirjoitusvälineet, motivaatio

Tämän kertaisessa back to school -postauksessa tahdon jakaa omat henkilökohtaiset must-have välttämättömyydet, jotka ovat minusta hyvin tärkeitä opiskeluiden kannalta sekä auttavat opinnoissani. Olen listannut tähän kymmenen [10] asiaa, jotka puolestaan olen jakanut kolmeen [3] kategoriaan, mitkä ovat sovellukset, kirjoitusvälineet ja ajatusmaailma. 


sovelluksia & laajennuksia

1. idenati - ilmainen google laajennus kirjanmerkkien organisoimiseksi

Tahdon aloittaa sellaisesta, mikä on kärjessä ja se on idenati joka on googlen oma ilmainen laajennus mikä auttaa sinua pitämään kaikki mahdolliset selaimen välilehdet helposti saatavilla. Laajennus mahdollistaa sen ettei sinun tarvitse pitää miljoonaa eri välilehteä auki samanaikaisesti. 

kaksi lempi tapaani käyttää idenatia sisältävät, miten voit organisoida useimmiten käyttämäsi sivustot pienillä laatikoilla missä on nettisivun logo ja nimi sekä voit lisätä oman tekstin kuvaamaan sivustoa. On myös mahdollista luokitella jokainen laatikko tiettyyn kategoriaan, mikä tekee luokittelusta ja sivustojen löytämisestä entistä helpompaa.

Ihmeessä tutustu siis idenatiin jos tahdot pitää sivustosi järjestyksessä!

2. notion - kaikki yhdessä paikassa organisointi ja tuottavuus työkalu

Seuraava sivusto jonka todellakin tarvitset on notion. Notion mahdollistaa kaikenlaiseen organisointiin ja tuottavuuteen liittyviin muistiinpanoihin sekä oman elämän siistinä pitämiseen. Sivusto on ilmainen kaikille käytettäväksi.

Käyttäessäni idenati laajennusta pitääkseni tietokoneeni puhtaana ja tarpeeksi yksinkertaisena käytän puolestaan notionia oman elämäni organisoinnissa, mutta myös helpottaakseni ennen kaikkea opintojani. Uusia sivustoja on helppo luoda ja erilaiset taulukot mahdollistavat siistin sekä järjestelmällisen ulkonäön mikä on jokaisen organisointihullun unelma. 

Jos nautit enemmän digitaalisesta muistiosta kuin vanhanaikaisesta vihosta ja almanakasta on silloin notion täydellinen vaihtoehto! Itselläni kesti hetken aikaa ymmärtää miten notion toimii ja kuinka käyttää sitä ja koska yhden sivun luomiseen saattaa kulua yksi kokonainen päivä tulen jakamaan vinkkejä miten notionia käyttää sekä mahdollisesti jakamaan valmiita sivupohjia.

3. google/apple kalenteri - elämän aikatauluttaminen

Tällä pyritään laajentamaan kalenteriominaisuuksia joita notion sivuilla on mahdollisuus hyödyntää. Kalenterin avustuksella on helppo kirjoittaa ylös viikottaiset kurssit, tapaamiset, kokoukset sekä tulevat kokeet. Tämä myös auttaa visualisoimaan kuinka paljon aikaa tulet käyttämään päivän aikana tunneilla olemiseen verrattuna vapaa-aikaasi sekä miten tahdot sitten suunnitella muut tapahtumat.

kirjoitusvälineet

4. musta ja pari värillistä kynää

Parilla tarkoitan oikeasti kahta mustan lisäksi. Värit voivat olla esimerkkinä sininen ja punainen kuten itselläni. Muistiinpanot on hyvä pitää mahdollisimman yksinkertaisina ja selkeinä. Yliviivauskynissä sama juttu. On parempi ostaa se neljän värin setti kuin värittää koko sivu sateenkaaren jokaisella värillä. Varsinkin sellaisessa tilanteessa, missä värien käyttö ei ole mitenkään hyödyksi opinoissasi. Yllä on kuva omista kirjoitusvälineistäni, jotka olen saanut MUJI:lta. Tuo pyyhittävä kuulakätkikynä on kyllä todella kätevä! Musta pyyhekumi oli puolestaan hyvin esteettisesti miellyttävä. Sellaista ei olekaan ennen ollut.

5. paperi- tai digitaalinen suunnittelukalenteri

On ihan sinusta itsestäsi kiinni tahdotko käyttää paperillista tai digitaalista suunnittelukalenteria apunasi, mutta itse ehkä henkilökohtaisesti nautin enemmän paperiversioista. Milloin kykenen myös oikeasti pysymään kiinni niissä tehtävissä, mitä olen itselleni laatinut sillä digitaalisessa versiossa tehtävien muokkaaminen on aivan liian helppoa ja nopeaa.

Päivän päätteksi, sillä ei ole väliä kumpaa käytät tai käytätkö molempia kunhan se on vain itsellesi se paras vaihtoehto.

6. muistivihot/-kirjat ja paperit

Itse käytän ennemmin vihkoja ja kirjoja kuin papereita, sillä näin minun on helpompi pitää kaikki aineet erillään toisistaan. Olen käyttänyt harvemmin kierrelehtiöitä, vaikka ne ovatkin hyvin käteviä, mutta uskon sen liittyvän ennemminkin juuri siihen vihon esteettiseen ulkonäköön kuin käytännöllisyyteen. Olen myös aina valinnut itselleni ruudukkovihkoja, sillä näiden avulla olen saant pidettyä muistiinpanoni siistimpinä. Etenkin matemaattisissa aineissa ruudukolliset sivut ovat parempi vaihtoehto.

7. langattomat kuulokkeet (airpodit)

Airpodit tulevat olemaan elämäni pelastus siinä kohtaa kun meillä on koululla osa oppitunneista etänä. Suosittelen lämpimästi langattomia kuulokkeita ylipäätänsä, sillä se ei ainoastaan tee liikkumisesta helpompaa kotona vaan auttaa myös keskittymisessä. Varsinkin Airpodien melunvaimennus ominaisuus on enemmän kuin kätevä jos on yhtään samankaltainen kuin minä ja hyvin herkästi kiinnittää huomionsa muihin asioihin.

8. eteeriset öljyt ja diffuuseri

Samalla tavalla miten musiikki auttaa keskittymään uskon myös itse siihen, että tuoksut edistävät kiskittymiskykyä. Suosittelen siis diffuuserin hankintaa edes sen oman rentoutumisen vuoksi, jotta kykenisit nukkumaan paremmin. Diffuuseri ei pelkästään saa koti-ilmaa tuoksumaan hyvältä vaan se myös kosteuttaa ilmaa, mikä on hyväksi niin iholle kuin myös hengitykselle. Eteeristen öljyjen avulla voi juurikin edistää rentoutumista tai jopa piristää itseään. Itse suosittelen lämpimästi MUJI:n tuoksudiffuusereita.


Olen hitaasti siirtynyt esteettisistä käytännöllisiin ja edullisiin asioihin. Arvostan hyvin paljon yksinkertaisuutta, mikä on alkanut näkymään. Huolimatta kuitenkin omasta elämäsi tilanteesta toivon, että ymmärrät ettei se kauniin työpisteen sekä välineiden omistaminen ole kaikki kaikessa. Niiden omistaminen ei taianomaisesti korota numeroitasi ja se ettei sinulla ole mitään niistä ei myöskään tarkoita että et pystyisi menestymään opinnossasi. Ajattelen itse sen niin että nämä kaikki välineet ovat jälleen yksi sellainen asia joita ihmiset vain rakastavat keräillä. Vähän niin kuin albumit, eläin pinssit tai kirjat.

tärkein MUST-HAVE kun palaat kouluun

9. "oikea" mielentila

Ennen koulun alkua on hyvä varmistaa, että sinulla on se oikeanlainen mielentila. En tahdo olla se joka määrittää millainen tämän mielentilan tulisi olla, sillä se voi olla hyvin erilainen riippuen siitä omasta iästä sekä missä elämäntilanteessa on. Mutta kuitenkin selityksenä pohjimmiltaan se voisi olla miten itse suunnittelet lähestyväsi näitä tulevia opintokuukausia. Mielentila joka sinulla on suunnatessasi kohti uusia asioita tai kun kohtaat tulevia mahdollisuuksia.

Itse tahdon priorisoida sekä keskittyä niihin omien tavoitteideni saavuttamiseen, mutta myös samalla yritän olla avoin uusille kokemuksille. Tahdon myös lähestyä uutta koulu vuotta tavoitteena oppia eikä vain saavuttaa tiettyä arvosanaa.

Tämä on tosiaan sellainen asia, jota sinun kannattaa itse pohtia, koska mielentilasi loppupeleissä määrittää lopputuloksen tulevasta lukuvuodesta.

10. ystävät

Viimeisenä must-have asiana on että sinulta löytyy ympäriltäsi samanmielisiä sekä tukea antavia ystäviä, jotka välittävät niin henkisestä kuten myös fyysiestä hyvinvoinnistasi sekä ovat iloisia kun saavutat hienoja asioita. 

Varmaan yksi tärkeimmistä asioista ymmärtää, miten ihmiset joiden kanssa vietämme eniten aikaa voivat hyvin helposti muokata omaa käyttäytymistämme sekä asioita mihin uskomme. Ole siis hyvin tarkka siitä millaisilla ihmisillä itsesi ympäröit, koska tämä voi olla yhtälailla positiivinen kuin myös negatiivinen asia.


Kaikista sovelluksista ja kirjoitusvälineistä omaan ajatusmaailmaan toivon, että kykenet määrittämään sen tavan miten lähestyt tätä alkavaa kouluvuotta sekä että luot kestäviä muistoja ystäviesi kanssa.

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset