Opintojen romantisointi; miten ja miksi?

Viime vuoden puolella puhuin täällä blogissa sosiaalisen median trendeistä ja siitä kuinka omaa olemustaan ei pitäisi rakentaa trendien ympärille. Trendit voivat kuitenkin olla myös hyvin positiivinen asia, kun niitä osaa lähestyä oikealla tavalla. Viime aikoina olen huomannut yhdenlaisen trendin nousevan pintaan ja se on ollut asioiden romantisointi, ja erityisesti tämän trendin kohteena on opiskelu. 


ERO TOKSISELLA JA EI TOKSISELLA TRENDILLÄ

Mikä näiden kahden välinen ero on, jos sitä edes on? Tämä on hyvä kysymys, sillä kyllä ero löytyy. Toksinen trendi on sellainen, joka jollain tasolla on haitallinen itse trendin harjoittajalle tai niille, jotka sitä trendiä sosiaalisessa mediassa todistavat. Kyseessä voi olla fyysisen tai henkisen kivun tuottaminen. Edellisen postaukseni esimerkki 'it girl' trendi luo hyvin paljon henkistä kamppailua siitä onko tarpeeksi hyvä tälle trendille.


Tässä postauksessa haluan jakaa enemmän infoa tästä opiskelun romantisointi trendistä ja hiukan kumota omaa väittämääni, että trendit olisivat huono asia. Tämä kun ei ollut aikaisemman postaukseni tarkoitus, vaan pikemminkin viestiä siitä, ettei trendejä kannata ottaa tosissaan ja ne voi muokata itselleen sopiviksi - tätä myös oikeastaan suosittelen.

ROMANTISOINTI? MITÄ JA MIKSI?

Mitä ylipäätänsä on edes romantisointi? Tämä tarkoittaa, että jotakin asiaa ajatellaan tai kuvataan paremmaksi, houkuttelevammaksi tai kiinnostavammaksi kuin, mitä se todellisuudessa on. 

Näytetään, kuvaillaan tai ajatellaan jokin asia romanttisella tavalla. Todella hyvä esimerkki on juuri opintojen romantisointi, mikä on hyvin suosittu tapa tehdä omista opinnoista miellyttävämpää ja hauskempaa. Tämä on todella hyvä tapa hiukan sekoittaa pakkaa ja kasvattaa omaa motivaatiota, jotta saisi jotain aikaiseksi.


luo hyvä ilmapiiri

Tämä on sellainen asia, jota ajatellaan usein viimeisenä, mutta on hyvin tärkeää luoda itselleen hyvä ilmapiiri, missä opiskeleminen sujuu. 

Voit hyvin käyttää pinterestiä inspiraation lähteenä ja etsiä suloisia, omaa silmääsi miellyttäviä työpisteitä. Sytytä kynttilöitä, aseta pöydälle keijuvalot... Mitä vain mikä tekee työskentelypisteestäsi esteettisesti miellyttävän, mutta myös käytännöllisen.

Jos tahdot voit myös viettää päivän kirjastossa tai kahvilassa! Joskus koti voi olla hyvin täynnä häiriötekijöitä ja paras paikka opiskelulle voi olla jossain muualla.

Häiriötekijöiltä pääsee hyvin myös karkuun, kun aikatauluttaa sen oman opiskelunsa hyvin. Hyvä idea on, jos sinulla ei ole lähiopetus, olet esimerkiksi lukulomalla eikä töitä vaihtaa unirytmiä ja opiskella öisin. Tämä on minusta oiva idea ja saat tähän inspiraatiota tästä.


muistiinpano

Osta itsellesi kyniä, joiden kanssa muistiinpanojen kirjoittaminen muuttuu helpoksi ja miellyttäväksi. Suosittelen itse hyvin paljon MUJI:n kyniä sekä vihkoja. En ajatellut, että viholla voisi olla niinkään merkitystä muistiinpanojen kirjoittamiseen, mutta mieleni on muuttunut sen jälkeen, kun ostin MUJI:lta muistivihkoja

Hyvät, siistit ja jopa esteettisesti silmää miellyttävät muistiinpanot auttavat opintojen romantisoinnissa ja voivat jopa auttaa itse opiskelussa. Ole kuitenkin varovainen, ettet innostu liikaa muistiinpanojen kaunistamisesta, sillä tämä saattaa edistää sitä, että unohdat muistiinpanojen tarkoituksen.

vinkki; voit käyttää tarroja ja pieniä töherryksiä (doodles) tehdäksesi muistiinpanoistasi kiinnostavampia.


juomat ja naposteltavat

Juomat ja naposteltavat ovat todella hyvä lisä ei vain romantisoinnin kannalta, vaan myös jotta omat aivot jaksavat paremmin. 

Vesi virkistää ja pähkinät voivat antaa tarvitsemaasi energiaa. Opiskeluiden yhteydessä voit myös juoda lempikahviasi, kuplateetä, napostella omenalohkoja tai kenties jopa snickers patukkaa. Nouda kaupasta, kahvilasta tai tee itse sellaista naposteltavaa ja juotavaa, joka saa sinut innostumaan opiskelemaan. 


mukava asu

Löydä itsellesi pehmoiset verkkarit ja huppari tai vaihtoehtoisesti pukeudu lempi asuusi. Sillä on hyvin paljon merkitystä mitä sinulla on päälläsi, sillä se vaikuttaa pitkälti omaan oloosi.

Yöpuvussa ei ole hyvä opiskella, sillä se vain varmistaa sitä tunnetta, että on ok hiukan lusmuilla. Oma nyrkkisääntöni on, että jos asu on sellainen jossa en kykenisi kävelemään lähikauppaan niin siinä en kotona oleskele.

Yöasu kuulluu iltarutiinien kanssa hääräämiseen ja nukkumiseen ei kotona oleskeluun.

Varmista kuitenkin, että olosi on mukava asussa, jonka aamulla päällesi valitset!

🤎🤎🤎

Vaikka nämä ovatkin hyvin pinnallisia asioita nämä ovat sellaisia, jotka voivat oikeasti auttaa sinua tekemään opiskelusta paljon hauskempaa! Jos et ole näitä kokeillut suosittelen testaamaan.


Oletko koskaan romantisoinut opiskeluitasi? Jos olet niin miten? Ja auttoiko tämä sinua? Lue myös:

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset