Tällä hetkellä voimme turvallisin mielin todeta sosiaalisen median olleen parin viimeisen vuoden ajan paikka, jossa olemme voineet olla vuorovaikutuksessa toistemme kanssa ja samalla olemme saaneet sen tunteen, ettemme ole niin yksinäisiä. Sosiaalisen median suosion nousu on kuitenkin merkinnyt täysin uudenlaista tapaa, miten toimimme nykyisin verkossa ja jopa offline -tilassa. Trendeistä on tullut yleisempiä ja nopeasti muuttuvia. Ne ovat jopa levinneet puhelimesta ihmisiin itseensä. Nyt titeynlaiset elämäntyylit, persoonalisuudet ja ihmisetkin ovat muuttuneet trendeiksi.

Se kuka olet ei pitäisi olla trendi. Et voi vain muuttaa itseäsi "that girl:stä" VSCO tytöksi ja siitä sitten seuraavaksi, mikä ikinä nyt sattuukaan olemaan trendaavaa sillä hetkellä. Et ole karikatyyri, olet henkilö.

Lähiaikoina olen huomannut sellaisten trendien nostattavan suosiota, jotka ovat enemmän tai vähemmän "tyttömäisiä". Itselleni tämä tuntui jotenkin helpottavalta, sillä minusta tuntui kuin osa itsestäni olisi tunnistettu olemassa olevaksi. On ollut siis hyvin piristävää, että osa itsestäni on ollut "trendikästä". Mutta miksi ainoastaan tällaisessa tilanteessa tunnen oloni arvostetuksi henkilönä? Ainoastaan silloin kun olen tarpeeksi onnekas, että uusin trendi osuu johonkin, johon pystyn samaistumaan? Tässä vaiheessa järkevintä olisi ottaa askel taaksepäin ja ymmärtää ettemme ole trendejä, emme voi muuttaa itseämme sopimaan siihen, mikä ikinä onkaan uusin "se" henkilö niin kuin muka olisimme kenkäpari tai laukku.

Kun 'that girl' trendi otti vallan sosiaalisessa mediassa, huolimatta siitä faktasta että harrastan päiväkirjan pitämistä, meditointia, herään aikaisin, olen kiinnostunut omasta terveydestäni ja hyvinvoinnistani sekä mitä kaikkea muutakaan nyt tuohon kyseiseen trendiin kuuluukaan, minulle ei tullut sitä tunnetta, että nyt minut on hyväksytty ja sovin joukkoon, koska päivän päätteeksi 'that girl' trendissä ei ole kyse siitä kuka olet, vaan pikemminkin miten esittelet itsesi. Sillä ei tulisi olemaan mitään väliä, vaikka jatkaisin samojen asioiden harjoittamista, koska jos en tietyllä esteettisellä tavalla näyttäisi sitä en silloin sopisi tuohon trendiin ja siihen mitä 'that girl:ltä' odotetaan.

Ensin oikeasti ajattelin tätä trendiä todella hyvänä asiana, sillä se mainosti elämäntyyliä, joka on hyvä niin mielelle kuin kehollekin. Kesti kuitenkin hetki ymmärtää, kuinka hullua oli ollut päättää etten enää tekisi näitä tähän trendiin kuuluvia asioita, miten olin ne aikaisemmin tehnyt. Miten ne pitivät minut onnellisena. Sen sijaan minun kuuluisi käyttää satoja euroja asuihin, jotka eivät millään tasoa olleet minun tyyliäni tai ylipäätänsä eivät edes sopineet minulle. Vain jotta toteuttaisin nämä asiat "oikein". Tässä vaiheessa on hyvä myös tiedostaa, että kuluttaminen on kaikkien tällaisten trendien sydän, ja kaikki nuo eri ihmiset joiksi meidän "tarvitsee" tulla ovat kaikki täysin erilaisia toisitaan. Mikä puolestaan merkitsee totaalista vaatekaapin uudistamista, meikkaus rutiinin päivittämistä, vessan sisustusta, kahvitilausta, opintohistoriaa, sitä missä asut, perhesiteitä ja paljon, paljon muuta. Pohjimmiltaan, näemme ihmiset kohtelemassa koko elämäänsä kuin se olisi trendi, minkä vuoksi tunnemme itsemme puutteellisiksi kun emme elä läheskään samanlaista elämää.

Onneksi olen itse päässyt heräämään tuosta hyvin myrkyllisestä ajatusmaailmasta ja tahdon tämän postauksen kautta jakaa muutaman vinkin joiden avulla pääsin tähän parempaan paikkaan itseni kanssa:


1) hae inspiraatiota

Minun oli päästävä takaisin juurilleni. Siihen sosiaaliseen mediaan, joka näytti minulle asioita joita rakastin. Eikä olla koukussa siihen, mikä yritti näyttää mitä minun pitäisi rakastaa. Minulle tämä on ollut ja tulee aina olemaan Pinterest. Siinä meni hetki muistuttaa itseäni siitä, mikä joskus sytytti kipinänä sisälläni, toi iloa.

2) ota askel poispäin sosiaalisesta mediasta

Kun olin muistutellut itseäni niistä asioista, mitä olin aikaisemmin rakastanut ja mitä oikeasti halusin tarvitsin pienen hetken, jolloin en olisi kaiken tuon myrkyllisyyden ympäröimänä. Tämä ihan sen vuoksi, että sosiaalinen media vaikutti ihan liikaa siihen, miten ajattelin itsestäni. Millainen minun tulisi olla. Kun astut askeleen poispäin anna silloin asioiden tapahtua niille tavanomaisella tavalla. Tämä auttaa sinua paljon helpommin pääsemään sopusointuun itsesi kanssa.

Huomasin myös, että YouTubeni siivoaminen oli yksi tärkeä asia, mitä minun tuli tehdä. Tuntuu kyllä, että olen itse ainoa joka käyttää YouTubea todella paljon, mutta tällainen "siivous" pätee kaikkiin niihin sosiaalisiin medioihin, joissa voit itse kontrolloida sitä mitä näet. Mieti hetki sitä, mitä katsot puhelimellasi päivittäin. Edustaako se sinua millään tavalla? Henkilökohtaisesti tykkään laittaa videoita, joita haluan katsella niin 'katso myöhemmin' listalle, jotta voin katsella niitä myöhemmin. Tällä tavoin varmistan etten eksy YouTuben syövereihin. Samaa metodia voi ihan hyvin käyttää Instagramin puolella. Sinun ei tarvitse lopettaa sosiaalisen median käyttöä kokonaan, mutta voit luoda siitä paljon positiivisemman tilan.

Itse rakastan katsoa aivan perus vlogeja, ostosten esittelyitä ja jopa silloin tällöin kauneuteen liittyviä videoita. Ja kuitenkin jostain syystä aina silloin tällöin, joku vetovoima saa minut katsomaan aamurutiinia, joka harvoin on tuottelias, mutta kuitenkin esteettisempi kuin omani ja sen vuoksi oloni muuttuu kauheaksi. Tarkkaile siis omaa energian tasoasi kun vietät aikaa netissä ja ala luomaan tilaa joka tekee sinut iloiseksi. Millaiset kuvat ja videot inspiroivat sinua? Mikä sytyttää valon sisälläsi? Korvaa sellainen sisältö joka saa sinut tuntemaan olosi huonoksi, sellaisella joka sytyttää intoa ja halua nähdä elämää.

Kiinnostaisiko sinua postaus, jossa jaan YouTube kanavat ja Instagram tilit, jotka tuovat minulle hyvän olon tunteen?

3) ole dramaattinen

Täydellisesti ja anteeksi pyytämättä heittäydy sitä kohti, mitä ikinä rakastatkaan. Olen viimeiset pari viikkoa, miten koulua minulla nyt onkaan ollut, ilmaantunut kouluun joka päivä minulle täydellisessä asussa, tukka laitettuna ja naama meikattuna huolimatta siitä, että suurin osa muista oppilaista pukeutuu todella kasuaalisti (mikä myös on täydellistä ja todella ok). Kun aloitin opinnot kyseenalaistin hiukan itseäni, sillä en tuntenut itseäni tarpeeksi kauniiksi joihinkin asuihin, jotka olivat hiukan enemmän yksityiskohtaisempia, ja en voinut olla miettimättä katselivatko muut minua ja ihmettelivät kuka luulin olevani kun pukeuduin kouluun kuin olisin johonkin tärkeäänkin tapaamiseen osallistumassa. Ajatuksen myötä tunsin kauheaa häpeää, mutta jos taas ajattelin meneväni samalla "heitän vain jotain niskaan" en tuntenut oloani kotoisaksi.

Kiinnostaisiko sinua postaus jossa esittelen viikon asukokonaisuuksia?

Saavu siis paikalle parhaimmissasi, tee soittolista kappaleista jotka saavat sinut tuntemaan itsesi hyväksi, ole sitä miltä sinusta tuntuu ja muista että olet itse ainoa henkilö, joka joutuu olemaan itsesi kanssa koko elämäsi ajan. Kertoisitko itse jollekin jota rakastat olemaan vähemmän itsensä? Et!

🤎🤎🤎

Ilmaannu siis paikalle itseäsi rakastaen ja muille myötätuntoa osoittaen välittämättä siitä, vaikka muut tuijottaisivatkin. Mahdollisuus on, että he voivatkin inspiroitua olemuksestasi! Tai he voivat ihmetellä miten joku voi olla niin itsevarma, hymyilevä sekä rohkaiseva ja rakastava itseään kohtaan.