5x kuinka luoda TOIMIVA OPINTORUTIINI ⏰ back to school

Tämän kertaisessa postauksessa annan viisi yksinkertaista vinkkiä joiden avustuksella saat luotua itsellesi tuottavan ja ennen kaikkea toimivan opiskelurutiinin. Näiden vinkkien tarkoituksena on auttaa sinua luomaan itsellesi pitkäaikainen sekä kestävä rutiini, jota sinun on helppo seurata opintojesi aikana.


01. aikatauluta opiskelusi kuluvalle viikolle.

Tämä on silloin todella helppoa jos, sinulla on lukujärjestys joka on muuttumaton jokaisen jakson aikana. Mutta oli sinulla joustavat päivät tai ei on hyvä kuitenkin istua alas ja katsoa mitä seraavalle viikolle on luvassa. Tämä helpottaa suunnittelemaan milloin ja miten opiskella sitten kotona. Tavoittena tässä on pitää opiskelu arkipäiväisenä, jotta viikonloput saadaan pyhitettyä renotutumiselle, mutta myös että pysyisimme sinnikkäinä opintojemme suhteen. Meidän tulisi myös keskittyä siihen että olisimme tehokkaita tekemällä enemmän vähemmällä ajalla sen sijaan, että keskittyisimme opiskelemaan ainoastaan yhtä ainetta koko päivän ajan. Itse suunnittelen opintoni  25-60 minuutin ajoiteuksella eli jokaiselle aineelle annan max yhden tunnin pänttäämis aikaa päivässä.

Tässä kannattaa myös muistaa mikä on sinulle paras aika, jolloin olet tuottoisin. Toisille se on aamu ja toisille se on ilta. 


02. aikatauluta kiinniotto- tai lisäaikaa viikonlopulle

Jos et saanut arkena tehtyä kaikkea, mitä sinun piti tehdä tai sinulta jäi jostain syystä asioita tekemättä viikonlopulle kannattaa suunnitella kiinniottoaikaa, jolloin teet nuo keskeneräiset tai tekemättä jääneet asiat. Tai jos tahdot antaa jollekin aineelle lisää opintoaikaa on se hyvä laittaa viikonlopulle. Viikonloppu on myös hyvää aikaa tehdä hiukan tulevia tehtäviä, jos tiedät joidenkin päivien sekoittavan opiskelurytmiäsi ja laittavan sinua hiukan jälkeen aikataulustasi. Tämä on itselleni hyvin tärkeää tehdä joitakin asioita etukäteen, sillä elämä ei ole kuitenkaan täydellistä ja monesti suunnittelemat asiat eivät meni siten miten ne oli suunniteltu. Tämän vuoksi tykkään itse suunnitella viikon lopulle 2-3 tunnin session jolloin keskityn joko asioiden kiinniottamiseen tai opiskelen hiukan extraa. Voit kuitenkin itse suunnitella tuon ajan mille päivälle itse tahdot tai olla tekemättä tällaista ollenkaan, jos koet itsellesi tärkeämmäksi rentoutua, olla kavereiden kanssa tai käyttää aikaasi harrastuksen parissa. Muista laittaa kutienkin itsesi edelle, varsinkin jos tämä auttaa sinua keräämään itsesi, jotta jaksat opintojesi parissa.


03. mieti miten ja mitä tehdä noina suunnitteleminasi aikoina

Viikko on hyvä aloittaa sillä että pohtii ja listaa ylös mitä kaikkea sitä täytyykään olla tehtynä viikon loppuun mennessä. Jos sinulla on jotain asioita jotka ovat viikottain toistuvia suosittelen niiden aikatauluttamista samalle päivälle ja kellon ajalle. Tämä on siitä hyvä, että toistessa samaa asiaa siitä syntyy rutiini, mikä puolestaan helpottaa asioiden muistamista.

Kun suunnittelet miten ja mitä tulet tekemään pohjusta tämä enemmin asioiden tärkeyteen kuin siihen mitä tekisit mieluummin. Jos menet sen mukaan mitä mieluummin tekisit tulee se vaikeuttamaan ja tuntumaan vielä hankalammalta tehdä, kun se on viimeinen hetki jolloin pystyt asiaa tekemään, jolloin myös et anna kaikkeasi asiaa tehdessäsi.


04. aikatauluta seuraavaan käsiteltävään aiheen tutustumista

Uskon, että monille tehtävien tarkistaminen ja mieleen painaminen ei ole mikään ongelma, sillä tiedostamme että jossain vaiheessa meidän muistia tullaan koettelemaan jonkinnäköisen testin muodossa. Kuitenkin koska monilla on hyvinkin kiirellinen elämä saattaa sitä unohtaa esikatsella asioita hiukan. Tämä tarkoittaa siis sitä, että pänttäämisen päätteeksi, vielä tarkastelee seuraavan tunnin aihetta. Lue kappale läpi tai selaile saatavilla olevia tehtäviä ja aihepiirejä. Tämä tutustuttaa sinut jo jotenkin seuraavaan aiheeseen, jolloin sinun on hiukan helpompaa keskittyä tunnilla, ymmärtää mitä opettaja kertoo aiheesta ja jopa kysyä tarkentavia kysymyksiä.


05. pohdi ja muuta opintojasi sitä mukaan kun on tarvetta

Tarkoitukuksena on kuitenkin loppupelissä pysyä tehokkaana koko opiskelun ajan, joten on hyvin tärkeää tarkastella sitä omaa oppimistaan säännöllisesti ja varsinkin siinä vaiheessa kun/jos huomaa, ettei se opiskelu oikein onnistu. Kuitenkin aina sitä ei edes itse ymmärrä, ettei nyt mene oikein hyvin tai että niitä omia tapoja tulisi hiukan muuttaa, joten on hyvä säännöllisesti tarkastella omaa opiskelu rutiiniaan ja muuttaa sitä itselleen ja omaan arkeen sopivaksi. Voit herätä aikaisemmin jos tunnet olevasi tuottoisampi aamuisin tai pidentää opiskeluaikojasi, jos koet tarvitsevasi enemmän aikaa.

🤎🤎🤎

Loppujen lopuksi kyse on suunnitelmasta ja sinun kyvystäsi toteuttaa laatimasi suunnitelma. Jokainen on kykenevä luomaan suunnitelman, mutta kaikki eivät noudata sitä, ja monille meistä tämä on se suuri ero opintojen onnistumisessa.

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset