SELF-CARE SUNDAY; kasvonaamioiden ongelmat

*postaus toteutettu yhteistyössä Norris Cosmetics:n kanssa.

Sunnuntaiaamu: selailet instagramia ja huomaat kuinka kaikki harjoittavat tuota "self-care Sunday" nimeä kantavaa itsensä hemmottelu päivää. Et yleensä seuraa muiden mukana, mutta tämän kuluneen viikon jälkeen ei pieni inspiraatio tällaiseen itsensä hemmotteluun haittaa ketään. Mikä olisi parempi tapa osoittaa itselleen todellista rakkautta kuin ihastuttava kasvohoito?

Sohvalla makaaminen pehmoisessa kylpytakissa tai vaikka kylpyammeessa rentoutuminen ihoa hellivän kasvonaamiomaalauksen kanssa on lähin, mihin tällä hetkellä pääset, joka edes hipoisi loistokasta spa kokemusta. Orgaaniset kasvonaamiot antavat myös täydellisen lisäyksin ihonhoitorutiiniisi.

Oli sinulla millainen ihotyyppi tahansa kaikki voivat hyötyä ihoa stimuloivasta ja puhdistavasta kokemuksesta. Eikä tietenkään ainoastaan sunnuntaisin!
Kuten keskiviikon postauksessa kerroin, kävin itse joulukuussa ensimmäisen kerran kasvohoidossa ja tuon käynnin jälkeen olen enemmän ja enemmän ollut kiinnostunut ihonhoidosta. Ehkä kyseessä saattoi olla lisätieto ihonhoidosta, mitä sain paikan päällä tai kaiken kaikkiaan vain se kokomus.

Tässä postauksessa ajattelin hiukan jakaa kokemuksiani testissä olleista Ecooking -sarjan kasvonaamioista, mutta ensiksi tutkiskelemme hiukan niitä vaaroja, joita tavanomaisilla kasvonaamioilla.

k a s v o n a a m i o d e n     o n g e l m a t
Usein näistä valmis-kasvonaamioista löytyviä "pahoja tyyppejä" ovat parabeenit, ftalaatit, sulfaatit, mineraaliöljyt, PEG-yhdisteet, petrokemikaalit, TEA/DEA, etoksyloidut aineosat sekä synteettiset värit ja tuoksut. Näitä ongelmallisia kemikaaleja kannattaa välttää. Varsinkin niiden joiden tutkimukset viittaavat lisääntyneisiin allergiariskeihin.

s y n t e e t t i s e t   t u o k s u t
Synteettiset tuoksut ovat ihania - totta kai. Mutta se ei ole hyväksi keuhkoillesi tai mille muullekaan elimelle. Eikä se todellakaan ole hyväksi ihollesi. Yli kolmetuhatta [3 000] kemikaalia saa ns. "piiloutua" synteettisten tuoksujen ainesosien taakse. Pahin juttu tässä koko hommassa on se, ettei mikään laki sano, että yritysten kuuluisi kertoa nämä ainesosat, sillä resepti lasketaan "liikesalaisuudeksi". Kuulostaa todella hullulta, vai mitä?

Noh, mites se fakta, että melkein kaikkia yllä mainitsemiani kemikaaleja pidetään hormonitoimintaa häiritsevinä, syöpää aiheuttavina, ihoa ärsyttävinä, allergisoivina, neurotoksisina kemikaaleina ja/tai hengitysteiden ärsyttäjinä - ja näihin on myös liitetty joissain tapauksissa painon nouseminen, liika väsymys sekä sairastumisriski.

Hajuherkkänäkin voin sanoa, että kaikki me rakastamme kuitenkin tuoksuja. Ehkä tahdot hiukan rentoutumista tai halajat jopa uudistumista. Oli miten tahansa orgaanisella kasvonaamiolla saat sen todella helposti. Orgaaniset ja luonnolliset kasvonaamiot ovat nimittäin formuloitu eteerisillä öljyillä. Nämä öljyt eivät ainoastaan tarjoa uskomatonta aromaterapiaa, mutta näillä on myös voimakkaita parantavia ominaisuuksia, jotka vain boostaavat ihosi hoitohetkeä.

p a r a b e e n i t
Muistan kuinka kampaamossa työskennellessäni monet asiakkaat kysyivät; "onko hiustuotteissanne parabeeneja?" Monet kysyivät tätä tietämättä edes, miksi kyseinen kemikaali on ns. vaaraksi. Yksinkertaisesti se on säilönytäaine. Miksi se on luokiteltu vaaralliseksi? Parabeenit lisäävät rintasyövän riskiä. Parabeeni on aine joka tunkeutuu hyvin helposti ihon läpi ja näin se pääsee myös verenkiertoon, mistä huoli on syntynyt. Jo tämä tosiasia, että parabeeneja löytyisi rintakudoksesta on jo itsessään hyvä syy boikotoida parabeeneja sisältävät tuotteet.

Parabeenit häiritsevät myös hormonitoimintaa, joka vain tukee tätä tutkimusta, joka osoittaa aineen yhteyksiä rintasyöpään. Endokriiniset haitta-aineet jäljittelevät estrogeeniä, tarkoittaen, että ne sekoittavat hormonien rytmiä. Kaikkein huolestuttavinta on, että väestön kannalta parabeenien haittavaikutuksiin eniten altistuvimmat ovat raskaana olevat sekä imettävät naiset ja ennen kaikkea sikiöt. 

p e g  - y h d i s t e e t
PEG -yhdisteet ovat myös hyvin yleisiä kemiallisia ainesosia, joita löytyy tavanomaisista kasvonaamioista. Nämä ovat synteettisiä ainesosia, joita käytetään liuottimina ja stabilaattoreina. Hassua on, että PEG:tä käytettiin hermokaasussa ensimmäisen maailman sodan aikana ja nyt sitä tungetaan kosemtiikkaan! Aika mielenkiintoista.

PEG -yhdisteet ovat syöpää aiheuttavia ja sisältävät raskasmetalleja, kuten lyijyö kadmiumia, rautaa ja arseenia. Näillä on myös ihon läpi tunkeutumisen parantavia ominaisuuksia, mikä tarkoittaa, että kehosi saa ongelmallisen suuren annoksen kaikkia mahdollisia toksiineja, joita näistä self-care tuotteista löytyy.

f t a l a a t i t
Kuten parabeeneja, myös ftalaatteja pidetään hormonitoimintaa häiritsevinä, ja ne on myös liitetty elinmyrkkyihin, syöpään, lisääntymisvaikeuksiin, syntymävikoihin, neurotoksisuuteen ja neurologisiin häiriöihin. Ftalaatit kerääntyvät kehoon, mikä tekee niistä todella vaikeasti pois huuhdeltavia. Ftalaatit eivät osoita pelkästään haittoja kehon mahdollisiin terveysongelmiin, mutta myös ne ovat vaarallisia ympäristölle.
Ftalaateista voit lukaista lisää Ilsen kiinnostavasta blogipostauskesta aiheesta.

Nyt kun olemme käsitelleet ne ikävät asiat voimmekin hypätä itse arvosteluun Ecooking -sarjan kasvonaamioista! Mikä Ecooking tuotteissa itseäni miellyttää on niiden organisuus, joka miettii niin ihmistä kuin ympäristöä. Tarinakin on mielenkiintoinen, sillä kaikki lähti sarjan kehittäjän Tina Søgaard;n oman ihon tarpeista. Sarja on 100% luomulaatuista, sisältää luonnollisia öljyjä eikä ollenkaan parabeeneja. 

Sarjalta löytyy siis kaksi [2] kasvonaamiota; peeling mask ja clay mask, joita molempia pääsin testaamaan. 

p e e l i n g   m a s k
Nimestään huolimatta kyseessä ei ole pois revittävä kasvonaamio. Tämä levitetään tasaiseksi kerrokseksi iholle, annetaan vaikuttaa 4-12 minuuttia ja huuhdotaan pois haalealla vedellä.
Kyseessä on siis happopohjainen kasvonaamio, jonka testaamista hiukan jännitin. Edellinen happohoito sai nimittäin ihoni kuoriutumaan täysin ja kesti kaksi viikkoa, että ihoni toipui siitä. En myöskään itse kauheasti ole innoissani ihoa kiristävistä tuotteista, mutta lähdin silti mielenkiinnolla testaamaan.

Tuote oli testerimuodossa ja yllätyin sen riittoisuudesta. Minulta jäi nimittäin tuotetta hyvin toisellekin kasvonaamio kerralle. Levitin tuotteen siveltimellä koko kasvoilleni ja melkeinpä heti tunsin kihelmöintiä niin poskipäilläni kuin otsallani. Suuri flash back joulukuiseen kasvohoitoon ei voinut olla tulematta. Annoin naamion vaikuttaa 10 minuuttia, sillä tunsin ihoni kiristyvän todella paljon otsalta, joka ei ollut niin miellyttävää. Punoitus on yksi sivuvaikutus tässä naamiossa ja itselläni punoitus oli enemmänkin läikkämäistä kuin, että koko naama olisi ollut tomaatti.

Ennen naamion levittämistä pesin kasvoni Ecooking -sarjan puhdistusgeelillä ja naamion huuhdottuani puhdistin kasvoni kasvosuihkeella. Itsestäni tuntui että kasvovesi rauhoitti hiukan punaista krikuvaa ihoani eikä itselläni punoitus kestänyt edes sitä tuntia. Isoimman eron taisin aivan heti huomata juuri otsallani, jossa kihelmöinti oli suurimmillaan. Iho tuntui kireältä ja näytti hehkuvan tavallista enemmän.


c l a y   m a s k
Tämän syväpuhdistava naamion voi levittää kasvojen lisäksi niin kaulan, selän kuin myös dekoltee-alueelle epäpuhtauksien postamiseksi ja tämä saa vaikuttaa niin kauan kunnes naamio on kuivunut kokonaan.

Itse levitin ainoastaan kaulalle käyttäen jälleen apunani pensseliä. Testerimuodossa tämä ei ollut yhtä riittoisaa kuin peeling mask, mikä on sinänsä pieni harmi sillä tämä oli sellainen tuote josta pidin todella paljon. Naamio kiristyi iholla kuivumisen myötä, mutta se ei ollut kokemukseltaan epämukavaa. Yllättävän nopeasti myös naamio kuivui - ainakin omille kasvoilleni. 

Savinaamion jälkeen ihoni tuntui monta päivää ihanan pehmeältä, näytti sileältä sekä mustapäät eivät olleet niin näkyvissä. Enkä itse huomannut naamion pois huuhdottuani, että ihoni olisi punoittanut. Näistä kahdesta naamiosta sanoisin tämän olleen se suosikkini.


Lisätietoa naamioiden vaikutuksista ja ainesosista saat lukemalla edellisen postaukseni, jossa kerron enemmän koko sarjasta sekä kaikista testissä olleista tuotteista. Pääset postaukseen tästä.

🌿🌿🌿

Itse suosittelen suurella sydämellä kaikkia ihonhoitotuotteita, jotka ovat orgaanisia ja ennen kaikkea juuri ainesosiltaan suosittelen Ecooking -sarjaa. Hyvä idea on myös aina jos tuotteet arvelluttavat niin itse tehdä omia esim. kasvonaamioita. Itse olen tätä pohdiskellut useampaankin otteeseen, että joskus voisi ihan itsekin testata väkertää jokunen naamio, kun noita ohjeita juuri vaikka pinterest on pullollaan. 

Muistathan myös, että minulla on -20% alekoodi, joka toimii Norris verkkokaupan jokaiseen Ecooking -sarjan tuotteisiin. Käytä vain kassalla koodi PAULINE20 niin saat ansaitsemasi alennuksen!


Toivotan vielä oikein ihanaa kansainvälistä naistenpäivää sekä mahtavaa itsesi kasvattamisen sunnuntaita!



2 kommenttia:

  1. Tänään on kyllä pakko päästä laittamaan kasvonaamio, kiitos ihanasta postauksesta! *.* Mulla on sellaista kasvojenkuorinta-ainetta, joka kuorii hapoilla ja ekalla käyttökerralla vähän jännitti, että mitenköhän iho reagoi siihen. Mutta ihosta tulee tosi pehmeä sen jälkeen eikä onneksi punoita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi happokuorinnat on aina pikkusen jännittäviä! Mut aina hyvä idea laittaa silloin kasvoille kun ei oo mitään menoa. Ei tarvii kriiseillä jos kasvot ottaakin herkästi koko hoidon xD
      Kiva kuulla, että pidit :3

      Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset