MITEN IHO REAGOI KUN LOPETTAA MEIKKAAMISEN?

Covid-19:n maailmanlaajuiset tapaukset ovat edelleen nousussa ja mikä on tällä hetkellä johtanut monien ihmisten kohdalla lopettamaan työt toimistolla, aloittamaan etätyöt tai joissakin tapauksessa jopa lopettamaan kokonaan työskentelyn. Itse olen kuitenkin yksi niistä, joka joutuu kulkemaan julkisilla ja menemään töihin paikan päälle, sillä etätyö ei ole mahdollista kun työskentelee ruokakaupassa. Itse mielelläni kyllä työskentelisin kotoa käsin, sillä tahtoisin pysyä kotona en itseni vaan näiden riskiryhmäläisten vuoksi. Omassa lähipiirissänikin on muutama diabeetikko sekä astmaatikko ja heitä ajatellen mielelläni olisin kotona, mutta jonkun on pidettävä ruokakauppa auki.

Kotona oleminen ja muista ihmisistä eristäytyminen kuulostaa todella tylsältä ajatukselta ja jopa yksinäisyyden tunne voi olla suuri, mutta on siinä myös hyviäkin puolia. Kuten enemmän aikaa lemmikin kanssa, voi aloittaa maalaamaan, piirtämään tai jopa kirjoittamaan. Yksi asia on kuitenkin enemmän kuin totta: on paljon helpompaa olla meikkaamatta. Vaikka itse en kotoa käsin pystykään töitä tekemään olen valinnut meikittömät päivät, sillä kaupoissa ei vieraile niin paljon ihmisiä kuin aikaisemmin, samoin kuin kaduillakaan ei liiku väkeä enkä enää ennen tai jälkeen työvuoron näe ystäviä.

Ihotautilääkäri Rachel Nazarian on sanonut: "Typically when people stop wearing makeup, especially if the makeup they were wearing was occlusive or comedogenic, they state that their skin looks better." Pieni tauko toimii vähän kuin virkistyksenä iholle ja tuloksena on kirkkaampi, tasaisempi ja vähemmän kärsinyt iho. Tämä johtuu siitä, toisin kuin ihonhoitaminen, joka imeytyy ihoosi ja vaikuttaa syvemmällä tasolla, meikki puolestaan vähän kuin istuu ihosi päällä. Mitä sitten tapahtuu kun antaa sen pienen tauon meikkaamiselle ja ennen kaikkea eri aikoina?

p ä i v ä    1
Ilman meikkiä ihosi pääsee niin sanotusti "hengittämään", mutta mitä se oikeasti tarkoittaa? Lyhyesti sanottuna se tarkoittaa, että ihosi pystyy paremmin kalibroimaan itsensä. Ihomme käyttäytyy eri tavalla riippuen täysin sen kosteustasosta, omasta stressitasostamme sekä myös monista muista ulkoisista tekijöistä. Jos pidämme siis ihomme jatkuvasti meikin peitossa iho voi halutessaan lisätä tai vähentää tali- ja öljytuotantoa sekä lisätä tai vähentää luonnollista kosteutusta. Joten vaikka meikkaamisen jättäisi poiskin yhdeksi päiväksi suositeltavaa olisi toimia tavanomaisesti ihonhoidon kanssa. Käyttää kosteutusvoidetta, seerumia sekä aurinkosuojaa.


v i i k k o    1
Todella usein meikki voi tehdä sen, että ihosi alkaa tuottamaan enemmän sen luonnollisia öljyjä, mikä voi puolestaan johtaa ihon kukkimiseen meikittömänä viikkona. Tällöin on nimittäin suuremmat mahdollisuudet, että huokoset tukkeutuvat viikon aikana. Vähempi meikki voi edistää aknen puhkeamista ja on olemmassa pieni mahdollisuus, että saisit mustapäitä sekä näppylöitä. On myös hyvin mahdollista, että ruusufinnejä syntyy, koska tällöin on se pieni mahdollisuus, että ihosi tulisi olemaan kosketuksessa mahdollisten ihoa ärsyttävien tai ihohuokosia tukkivien aineiden kanssa. Itselläni on enemmän kuin yksi viikko takana ja voin sanoa, että viikon jälkeen ihoni kyllä kukki inhottavan mukavasti.


k u u k a u s i    1
Jos pystyt olemaan kuukauden ilman meikkiä tulet vain näkemään paljon etuja. Muista tämä; ihosolujen vaihtosykli kestää noin 28 päivää - ja tämä on sellainen asia, mitä ihosi tekee ihan itsestään. Päivittäinen meikkaaminen voi häiritä tätä sykliä ja mitä kauemmin ihosi on ilman meikkiä sitä paremmin se säätelee ihosi lämpötilaa, öljynhallintaa, kosteutustasapainoa ja sen luonnollista kuorintaprosessia. Kaiken tämän lisäksi pystyt virtaviivaistamaan ihonhoitorutiinisi tarpeettomia osia (esim. kaksinkertainen puhdistus), koska et yritä puhdistaa kasvojasi kaikesta meikistä. Se että sinun ei tarvitse puhdistaa kasvojasi meikistä illalla ennen nukkumaan menoa on  todella hyvä tauko iholle. 



Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset