IHONHOIDON KOLME KULMAKIVEÄ

*postaus toteutettu yhteistyössä norris cosmetics:n kanssa

Edellisestä postauksesta, jossa höpöttelin ihonhoidosta onkin kulunut jo muutama kuukausi. Blogiani hetken lukeneet tietävätkin, että itse olen ihonhoidosta innostunut vasta pari vuotta sitten ja ennen kaikkea olen pitänyt eniten Lumenen tuotteista. Brändin tuotteet ovat tehneet ihmeitä iholleni ja olenkin Lumenea nyt vuoden käyttänyt. Toki testaillut heidän muitakin ihonhoidontuotteitaan kuin vain käyttänyt niitä kolmea jotka edellisessä postauksessa esiintyivät.

Hauska juttu, kävin joulukuussa ensimmäistä kertaa kasvohoidossa Helsingissä paikassa nimeltä Maibel. Ihana pikkuinen ja viihtyisä kauneushoitola, josta sain myös mukaan tuotteita, jotka auttaisivat pitämään ihoni kunnossa. Minulle tehtiin happohoito. Kuitenkaan rasvat eivät olleet tarpeeksi kosteuttavia, joten käännyin Lumenen puoleen ja päädyin Lumenen työntekijän suosittelemana ostamaan heidän ravitsevan kosteutusbalsamin, joka auttoi todella kuivaan ihooni hetkessä. Suosittelen oikeasti kyllä aina kääntymään ammattilaisten puoleen ihonhoitoon liittyvissä asioissa. Kuten Helsingin Sokoksessa työskentelevät Lumenen pisteellä olevat ovat aivan ihania ja aina valmiita auttamaan.

Nyt sain kuitenkin aivan ihanan tilaisuuden testata täysin toisenlaista ihonhoitosarjaa nimeltä Ecooking. Jo pelkkä nimi kuulostaa omaan korvaan niin hyvältä, etten voinut olla ottamatta tilaisuudesta kiinni! Kyseessä on siis tanskalainen ihonhoitosarja, joka pääsi markkinoille 2015 ja heidän filosofiansa on, että tuotteet ovat täydellisiä niin käyttäjän iholle kuin maapallolle. Siksipä nimi Ecooking, eco = orgaaninen, cooking = kokata, eli nimi merkitsee suoraan orgaanista kokkaamista.

Itse sain testattavakseni kahdeksan [8] tuotetta, joista kolme [3] olivat testereitä. Testaamani tuotteet olivat puhdistusgeeli, kasvosuihke, öljy, päivä- sekä yövoide ja testerimuodossa peeling mask, clay mask ja silmänympärysvoide. Testailin näitä tuotteita kaksi viikkoa ja samalla pohdiskelin, kuinka haluaisin toteuttaa tämän. Päädyin siis tällaiseen ratakuisuun; tämä nyt tällä hetkellä luettavanasi oleva postaus on hiukan enemmän yleistietoa ihonhoidosta sekä itse Ecooking brändistä ja hiukan jopa tuotteista. Itse kun nautin enemmän kirjoittaa ns. informaatioisempaa tekstiä tänne blogini puolelle. Instagramissani puolestaan - jos et jo seuraa minua instassa tee se nyt! Käyttäjänimeni on @pauline_xs - jaan henkilökohtaisen mielipiteeni tuotteista ja mikä tuotteista oli ehdoton suosikkini!

mitkä ovat ne ihonhoidon kulmakivet?

s ä ä n n ö l l i n e n    p u h d i s t u s
Talirauhasten erittämä tali on tahmeaa ainetta, joka imee itseensä likaa ja ympäristön epäpuhtauksia. Tämän vuoksi iho on puhdistettava säännöllisesti, jotta ihohuokoset eivät tukkeudu. Itse puhdistan oman ihoni aamulla ja illalla. Talin eritystä ei voi estää eikä ihohuokosia sulkea, mikä on pelkästään hyvä asia; molempia nimittäin tarvitaan kipeästi. Joillakin ihmisillä saippua tai pinta-aktiivisia aineita sisältävät puhdistusaineet voivat haitata ihon happotasapainoa niin, että se tuntuu kuivalta ja kireältä. Tällöin kannattaa kokeilla kevyempiä puhdistusemulsioita, öljyä ja balsamia. 
Kasvot eivät tarvitse säännöllistä kuorintakäsittelyä, sillä kuolleet ihosolut kuoriutuvat pois vallan mainiosti ominkin avuin. Mikäli ihoa hoidetaan oikein. Jos pyyhit kasvot kasvopyyhkeellä kahdesti päivässä, poistat samalla ihon pinnalta kuolleita soluja.

Näistä testaamistani Ecooking -sarjan tuotteista löytyy kolme [3] tuotetta jotka ovat, mitä täydellisimpiä ihon säännölliseen puhdistukseen.

Ensimmäinen tuote on totta kai jo nimestään tajuttava Cleansing Gel a.k.a. puhdistusgeeli. Tämä hellävarainen puhdistusgeeli on tarkoitettu normaalille ja rasvoittuvalle iholle. Parabeeniton tuote  sisältää kurkku-uutetta, jossa on C-vitamiinia, kahvihappoja (antioksidantti), rasvahappoja ja auringonkukkaöljyä. Tuote sopii hyvin vegaaneille ja on myös saatavana hajusteettomana. Itse olen hyvinkin hajuherkkäihminen ja tämän tuotteen tuoksu oli kyllä mieluinen eikä nenää pistelevä.
Geeli puhdistaa todella hyvin epäpuhtaudet sekä meikin. Tämä tuote on myös sellainen, jota voi vallan mainiosti käyttää naamiona tai jopa suihkusaippuana kainaloiden pesemiseen!

Toisena tuotteena on Face Mist, kasvosuihke, joka raikastaa sekä supistaa ihohuokosia ja tällä on puhdistavia ominaisuuksia. Miedosti vaahtoava kasvosuihke sisältää luomulaatuista aloe veraa, runsaasti antioksidantteja, kuten beetakaroteenia sekä C- ja E-vitamiineja, kamomillaa sekä puhdistusgeelistä löytyvää samaa kurkku-uutetta.
Säikähdin itse pullon kyljessä lukevaa kieltoa: "älä suihkuta suoraan kasvoille", mutta tämä onkin sellainen tuote joka levitetään vanulapun avulla. Raikastava kasvosuihke nimittäin toi itselleni mieleen tuotteen, jota voi vain suihkuttaa suoraan kasvoille ja uh, heti raikkaampi olo. Itse en kauheasti vanulappujen käytöstä pidä, sillä niiden "raahaaminen" ihoa pitkin rasittaa ihoa pidemmän päälle. Vanulappujen kanssa tulee olla vain hyvin hellävarainen.

Kolmantena tuotteena löytyy Multi Oil, joka sopii ihon puhdistuksen lisäksi, vaikka hiusten elvyttämiseen, parran ajoon tai ylipäätänsä muutenkin karvojen poistoon. Tämän ja kahvinporojen kanssa tästä saa luotua myös kuorinta-aineen. Tämä tuote on siis todellakin nimensä veroinen, kaikkeen tarkoitettu. Ihan kaikkea en kuitenkaan kahden viikon aikana testannut, mitä tämä tuote sanoo pystyvänsä toteuttamaan kuten karvojen poistoa tai tuota kuorinta-ainetta. Olen silti kiinnostunut kokeilemaan näitäkin asioita ja tulen aivan varmasti tekemään täysin oman julkaisunsa koko tästä Multi Oil:sta!
Luomulaatuinen jojobaöljyä sisältävä tuote imeytyy helposti ihoon, rauhoittaa ja pehmentää sekä kosteuttaa. Tuote sisältää myös seesamöljyä, jonka ansiosta tuotteessa on runsaasti tärkeitä rasvahappoja, antioksidantteja sekä kivennäisaineita.


k u i v u m i s e l t a    j a    h a i t a l l i s i l t a    a i n e i l t a    s u o j a a m i n e n
Jos haluat ihosi näyttävän ja tuntuvan hyvältä, tärkeintä on pitää se kosteana ja vähentää sen läpi haihtuvan veden määrää. Haitalliset aineet lisäävät veden haihtumista, jolloin iho kuivuu. Ihonhoitotuotteissa käytetään humektantteja, jotka imevät vettä ilmasta pystymättä kuitenkaan sitomaan sitä iholle. Tähän tarvitaan mm. emollientteja ja okklusiiveja, jotka hidastavat veden haihtumista ja pitävät ihon uloimman solukerroksen pehmeänä ja joustavana. Joskus ihon pinnalle halutaan tarkoituksellisesti luoda suojakerros, mutta jos se on liian paksu, se tukkii ihohuokoset ja aiheuttaa finnejä. On siis tärkeää, että valitset hoitotuotteet huolellisesti oman ihotyyppisi mukaan. Suosittelen jälleen lukaisemaan, jos et jo ole sitä tehnyt, niin postauskeni "terveempi iho, parempi meikki", jossa kerron myös hiukan eri ihotyypeistä.

Säännöllinen puhdistus rasittaa ihoa tai ainakin sen kosteustasoa. Olivat tuotteet kuinka kosteuttavia tahansa rasvankäyttäminen on m u s t juttu. Parasta on käyttää kahdenlaista rasvaa päivä- ja yörasvaa. Itse ihastuin täydellisesti Ecooking tarjoamiin rasvoihin.

Päivävoide on kosteuttava sekä ravitseva, joka auttaa vähentämään hienoja juonteita ja ikääntymisen merkkejä. Tuote sopii kaikille ihotyypeille, on parabeeniton ja vegaaninen. Tuotteessa keskeisiä ainesosia ovat hyadisine, jolla on välitön sekä kestävä kosteuttava vaikutus, trylagenia (joka puolestaan muodostuu kuudesta [6] eri raaka-aineesta), paatsamaa jossa rasvahappoja ja salviaa jossa runsaasti A-vitamiinia ja kalsiumia.

Yövoide sisältää puolestaan hienoja juonteita pehmentäviä sekä vähentäviä luonnollisia ainesosia. Tämä tuote sopii myös kaikille ihotyypeille, on parabeeniton ja vegaaninen. Yövoiteessa keskeisiä ainesosia ovat heksapeptidi, jolla on kosteuttavia ominaisuuksia, rentouttaa lihaksia. Tässäkin tuotteessa on trylagenia, joka stimuloi kollageenin tuotantoa sekä tuotteesta löytyy luonnollisia aminohappoja / peptidit, jotka auttavat ihon kosteuttamisessa, korjaavat sitä ja palauttavat ihon kimmoisuuden.

Molemmat tuotteet ovat hajusteettomia ja ne voi yhdistää Multi Oil tuotteen kanssa, jos tehoja tahtoo hiukan buustata. Tässä vaiheessa mietin jo mihin tuota öljyä ei voisi käyttää! Kaiketi leivän päälle.

Kasvojen rasvaaminen sekä yleisesti ihon puhdistus on sellainen, jota olen kuullut suositeltavan aloitamaan viimeistään kaksikymppisenä. Varsinkin silmänympärysvoiteen käytöstä on toitotettu minulle paljon ja Ecooking:lta löytyy myös omansa.

Heidän silmänympärysvoiteensa parantaa ihon rakennetta ja vähentää tummien silmänalusten sekä silmäpussien näkymistä. Itselläni on todella tummat silmänaluset, aina ollut, ja instassa paljastankin miten se vaikutti omiin varjoihini.
Tuotteen keskeisiä ainesosia ovat leväuute, joka sitoo vettä, antioksidantteja, jotka auttavat vahvistamaan ja suojaamaan herkkää ihoa, ihoa rauhoittavaa rosmariiniuutetta, luomulaatuista A- ja E-vitamiinia sekä näitä tummien silmänalusten ja silmäpussien vähentäjää REGU-AGE PF, joka on siis pääsääntöisesti puhdistetun riisin ja soijapeditien yhdistelmä.
Vinkki: Levitä silmänympärysvoidetta aina silmien alle sekä hiukan kulmaluulle. Älä koskaan liikkuvalle luomelle, sillä se harvoin kaipaa kosteutusta. Tämä tuote sopii hyvin myös huultenympärysiholle. Voide vähentää tällä alueella esiintyviä hienoja juonteita.

Testerimuodossa testattavana oli myös kaksi [2] naamiota: kuorittava- ja savinaamio. Näistä teen  sitten myös ihan omat julkaisunsa instagramin puolelle. Halusin nyt keskittyä instagramissa tuohon ns. joka päiväisen ihon puhdistuksen tuotteisiin.

Poiskuorittava kasvonaamio on tehokas happopohjainen naamio, joka kiristää ja uudistaa ihoa lisäten sen hehkua. Tuote sisältävä maitohappo poistaa kuolleita ihosoluja, salisyylihappo syväpuhdistaa ihoa ja glykolihappo torjuu pigmentoitumista, aknea, auringon aiheuttamia vahinkoja, hienoja juoteita ja ryppyjä. Tuotteessa on myös oliiveista tuotettua skvalaania, joka kosteuttaa ja korjaa ihoa palauttaen sen kimmoisuuden. Tämän naamion yksi haittapuoli on että kasvot tulevat punoittamaan noin 1-2 tuntia käytön jälkeen, mutta tämä onkin täydellinen tuote ilta käyttöön vaikka saunan jälkeen.

Savinaamio puolestaan on ihohuokosia supistava naamio. Naamio sisältää pseudoalteromonas Ferment Extract -uutetta, peptidi, joka on uutettu Antarktiksen mudasta, joka tunnetaan myös nimellä Antarcticine. Se uudistaa ja suojelee ihoa parantaen sen kosteutustasoa. Tuotteessa on myös iirisuutetta, joka auttaa vähentämään hienojen juonteiden ja ryyppyjen ilmestymistä, A-vitamiinia, joka sileyttää ihoa ja tasoittaa sen sävyä sekä salisyylihappoa, joka toimii ensisijaisesti kuorinta-aineena. Tämä auttaa poistamaan kuolluta ihoa sekä vähentämään laajentuneiden ihohuokosten ilmaantumista. Tuote suositellaan levittämään siveltimellä, mutta sormetkin käyvät yhtä hyvin ja mahdollisuus, että iho punoittaisi käytön jälkeen on olemassa.

h o i d a   o n g e l m a t   h e t i
Itse uskon, että iho-ongelmat ovat merkki epätasapainosta syvemmällä kehossa. Perinteinen lääketiede ja ihonhoito keskittyvät lähinnä näkyvien oireiden poistamiseen sen sijaan, että perehtyisivät syihin niiden taustalla. Kaikki me sorrumme tähän silloin tällöin: kun kasvoille ilmestyy ruma näppylä, ensisijainen huolemme on päästä siitä nopeasti eroon. Tämä saattaa toimia jonkin aikaa, mutta jos perimmäistä syytä ei hoideta, ongelma uusiutuu tavalla tai toisella - joko uuden, ruman finnin muodossa tai muina oireina.

Iho-ongelmien hoitamisessa palaamme jälleen siihen, että on tunnettava oma ihotyyppi. Omalta kohdaltani tiedän, että ruokavalio, liikunta ja ennen kaikkea stressi vaikuttavat ihooni. Jos elintapani ovat tasapainossa, ihoni voi hyvin: jos jotain on pielessä, ihoni näyttää hirveältä ja saan finnejä. Tunnen oman ihoni ja tiedän, että kerran kuussa iholleni ilmestyy muutama finni. Tämä on täysin normaalia. Mutta jos finnejä alkaa ilmestymään enemmän on se merkki siitä etteivät elintavat ole tasapainossa. Tämä on se minkä voin sanoa, kun puhun omasta puolestani. Esimerkkinä; lopetin hetkeksi suklaan syömisen ja sokerihimon kourissa melkein kuukauden jälkeen, kun päädyin syömään parikin levyä suklaata poskiini ilmestyi finnejä.

Aamuin illoin on siis hyvä pestä kasvot, rasvata ja ainakin kerran viikossa käyttää jonkin sorttista kasvonaamiota. Vielä en ole itse lähelläkään kolmenkympin ikää, mutta tiedän ihon kiittävän muutaman vuoden päästä kun ihonhoidon on aloittanut hyvissä ajoin.

🌿🌿🌿

Minulla on myös antaa teille ihanille lukijoille -20% alennuskoodi Norris verkkokauppaan. Tämä etukoodi toimii kaikkiin Ecooking -sarjan tuotteisiin ja on voimassa koko maaliskuun ajan. Käytä vain ostosi yhteydessä koodi PAULINE20 ja saat alennuksen!
Käy ihmeessä myös kurkkaamassa, mitä kaikkia tuotteita heillä on tarjolla, sillä nämä kahdeksan eivät ole ainoita, jotka Ecooking on luonut.


Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset