MITEN KÄYTTÄYTYÄ INSTAGRAMISSA?

Olen ollut koko tämän vuoden hyvin kiinnostunut instagramista. Enemminkin siitä, mikä saa ihmiset kiinnostumaan tietyistä tileistä, instagramin omasta algoritmista yms. Olen katsonut videoita aiheesta ja lukenut artikkeleita, sillä sosiaalinen media ja sen vaikuttajat ovat kiinnostava aihe. Entisenä mediaopiskelijana onko se ihme? 
Monissa videoissa mainitaan hyvin monta tapaa, joilla kasvattaa oman tilin näkyvyyttä. Minusta puolestaan nämä tavat ovat sellaisia, joita kaikkien kannattaisi noudattaa, vaikka tarkoituksena ei olisi päätyä "somekuuluisaksi". Nämä ovat minusta ihan maalaisjärjellä ajateltavia asioita.

Tässä postauksessa jaan seitsemän minusta hyvää ns. käytöstapaa, joita instagramissa kannattaisi noudattaa. Varsinkin jos tarkoituksena on kasvattaa oman tilin näkyvyyttä.

y k s i // näytä ettet ole vain keräämässä seuraajia 
Edelleen somesta - ja varsinkin instagramin puolelta - löytyy ihmisiä, jotka tekevät tätä seuraus-seurauksesta ja tykkäys-tykkäyksestä tapaa. Heistä 75% ajattelee vain omaa etuaan ja seuraa, mutta myöhemmin lopettaa seuraamisen. Oma neuvoni on, kun saat uuden seuraajan käyttäjällesi käy kurkkaamassa heidän tilinsä, katso minkälaisia kuvia he julkaisevat tykkää ja mahdollisesti heitä, jopa kommenttia kuviin. Tämä kertoo siitä, että näet heidät ja heidän yrityksensä sekä arvostat heitä. Jos siis panostat itse viestiin jonka heille jätät.

k a k s i // tykkää paljon kuvista
Jotta saisit itse huomiota anna huomiota muillekin. Instagramissa tärkeää ei ole vain oman feedin aktiivisena pitäminen, vaan myös aktiivisena oleminen muiden käyttäjien feedeillä. Kun teet näin nostat myös mahdollisuutta omien kuviesi paremmalle näkyvyydelle.

k o l m e // mainostaminen
Tällä en tarkoita "jos mainostan sinua niin sinä mainostat minua" käytäntöä. Tarkoitan tällä muiden ohjaamista jonkun tilille, koska oikeasti uskot tällä olevan jotain tarjottavaa muille. Tai jos tahdot kertoa jostain hyvästä paikasta esim. kävimme lauantaina ystävieni kanssa ihanassa pikku kahvilassa kuin Cafe Honey Cake, jota suosittelen enemmän kuin suurella sydämellä. Laitoin paikasta niin instastoriin kuvia kuin myös itse kuvan, jonka julkaitessani varmistin mainitsevani paikan niin sijainnissa kuin myös itse henkilöiden merkinnöissä enkä ainoastaan kuvan tekstissä. En tehnyt tätä ainoastaan, koska paikka näytti upealta, vaan koska kokemus oli minulle ja ystävilleni mieluinen sekä tahdon teidänkin vierailevan tässä persikansävyisessä paratiisissa. Kokeilevan ennen kaikkea muitakin paikkoja kuin Espresso House ja Robert's Coffee.

n e l j ä // kysy kysymys 
Minusta jokaisen pitkän tekstin lopussa pitäisi esittää kysymys. Jopa siitä pelosta huolimatta, ettei joku vastaisi kysymykseen. Tämä rohkaisee muita olemaan aktiivisia ja osoittaa omaa aktiivisuuttasi. Kertoo myös, että olet halukas kanssakäymiseen muiden kanssa.

[ o u t f i t ]
toppi // v i l l a
farkut // h & m
kengät // z a l a n d o
kello // a a r n i   w o o d s
kaulakoru // h & m

v i i s i // vastaa kaikkiin kommentteihin
Jos tahdot upean, autenttisen instagram yhteisön sinun on huomioitava kaikki kommentit. Vastaaminen mahdollistaa seuraajiesi uudelleen kommentoinnin ja se kertoo, ettet vain kalastele kommentteja kuvan nostamisen merkeissä. Ymmärrettävää toki on jos et aivan jokaiseen kommenttiin keksi vastausta tai jos olet jo vastannut melkeinpä samantapaiseen kommenttiin.

k u u s i // jätä merkittävää palautetta
Älä ole se tyyppi, joka jättää aina saman kommentin. "kiva kuva", "ihana kuva", "oot nätti" .... Ole aito, vilpitön kun jätät kommentteja muiden kuvien alle tai yksinkertaisesti jätä kommentoimatta jos et keksi mitään! Vinkkinä, instagram itse pitää siitä jos kommentit ovat uniikkeja, pitkiä lauseita. 

s e i t s e m ä n // lisää toimintakehotus
Tahdotko muiden lukevan jonkun artikkelin, kirjoittamasi blogi postausken, jakavan jotain tai tägäävän kaverin? Jos tahdot muiden tekevän jotain sano se, sillä kaikki eivät tajua tai edes huomaa, jos tahdot muiden tekevän jotain. Kehota ihmisiä toimimaan ja itse myös osallistu muiden toimintoihin.

Itse yritän noudattaa näitä seitsemää asiaa melkeinpä, joka kerta kun instagramissa olen. Julkaisin sitten kuvan tai vain selailin tylsyyksissäni, mitä maailmalla tapahtuu. Tuo "kiltteys" kuuluu omaan persoonaani ja "käytöstavat" ovat olleet osa kasvatustani, joita yritän kantaa mukanani. Muista, että jos tahdot tykkäyksiä, kommentteja ja vaikka mainostusta sitä kannattaa itsekin tehdä. Karma toimii myös positiivisissakin asioissa.

Onko sinulla jotain jonka lisäisit tähän listaan?

HEI! Jos et ole jo käynyt kuuntelemassa podcastiani kahvitauko niin tee se nyt! Uusi jakso ilmestyy joka maanantai aamu.

2 kommenttia:

 1. Itse ennen stressasin hirveesti instagramin takia. Lopetin, ajattelin että ei mua kiinnosta seuraajamäärät ja tykkäykset. Jaan mun elämää sinne joskus ja se saa riittää.

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kyttää ja stressaa liikaa niin mun mielestä on hyvä lopettaa, koska ei se ole terveellistä seurata tykkäys- ja seuraajamääriä.

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset