8 ASIAA MITÄ TEHDÄ ENNEN AAMUKAHDEKSAA

Olen kertonut muutamaankin otteeseen etten ole aina ollut aamuihmisiä. Jos totta puhun vieläkin sängystä nouseminen tuottaa ongelmia, mutta nykyisin kun sitten pääsen ylös tekemiseni ovat täysin erilaiset. Yläasteella ja etenkin lukioaikoina aamuni olivat yleensä herääminen, vaatteet päälle ja menoksi. Nyt olen kuitenkin huomannut, että jonkinlainen rutiini ja aamutoimet ylipäätänsä auttavat paremmin heräämisessä sekä tuottavamman päivän luomisessa.

Tässä postauksessa ovat siis minun kahdeksan asiaa, jotka teen ennen aamukahdeksaa.

#1. juo vettä // Ennen kuin nautit mitään muuta aamulla juo pari lasillista vettä. Se virkistää ja auttaa kehoa heräämään sekä on hyväksi ruuansulatukselle.

#2. liiku // Oli se sitten kokonainen treeni, lenkki yksin tai koiran kanssa tai vaikka vain venyttelyä liiku. Vähän niin kuin veden kanssa, kehosi on ollut monta tuntia liikkumatta, joten on hyvä pistää siihen hiukan liikettä. Venyttely ja liikkuminen ylipäätänsä tekee ihmeitä liikkuvuudellesi, ruuansulatukselle sekä ennen kaikkea itse heräämiselle.

#3. petaa sänkysi // Tämä on oikeasti todella hyvä tapa ottaa osaksi aamupuuhia. Pedattu sänky tuo aina ihanan fiiliksen kotiin ja onhan se töiden jälkeen mukava tulla kotiin, jossa kaikki ei ole hujanhajan. 

#4. meditoi tai kirjoita päiväkirjaa // Meditointi ei sovi kaikille. Itse todella uskon siihen, mutta sinä et välttämättä ja se on ihan ok. Jos puolestaan meditoit niin minusta se on hyvä lisätä aamurutiiniin. Huomaan itse voimakkaan muutoksen päivän aikana mielialassani jos en ota aamustani sitä muutamaa minuuttia meditointiin aamulla.
Vaihtoehtoisesti voit hyvin kirjoittaa päiväkirjaa! Voit hyvin myös tehdä molempia. Lapsena kirjoittelin päiväkirjaa yhtenään ja se oli oikeasti todella terapeuttista saada sekalaiset ajatukset paperille. Anna aikaa keskittyä kirjoittamiselle. Kirjoita mistä olet kiitollinen, kirjoita toiveistasi, unelmistasi ja ennen kaikkea tunteistasi.

#5. aseta päivän tavoitteet // Tämä on päivittäinen "pakollisuus" jos tahdon päivän olevan tuottelias. Muutaman tavoitteen tai aikomuksen asettaminen päivän alussa oikeasti auttaa määrittelemään päivän suunnan. Ja oikeasti se voi olla myös niin yksinkertainen kuin; "pidä hyvä päivä" tai "käy ruokakaupassa". Älä yliajattele.

#6. pue päälle // Luonnollisesti vaatteiden päälle pukemisen kuuluu olla osa aamurutiinia, mutta tee se ennen aamiaista. Et tahdo viettää arkiaamujesi aamiaishetkeä pyjamassasi. Olen huomannut sen synnyttävän vähemmän motivaatiota päivää kohtaan ja vain lisäävän laiskuutta. 

#7. syö aamupala // Syö terveellinen aamupala eikä vain coco pops muroja. Oli se kuinka "terveellinen" tahansa syö aamupala, joka täyttää. Jaksat pidempään.

#8. älä katso puhelintasi // Kaiken tämän aamutouhunnan aikana älä kurkota siihen puhelimeesi. Itselläni on usein paha tapa heti katsoa puhelinta silmät avatessani. Asiaa ei auta herätyskello, joka puhelimeni kautta minut herättää.
Olen yrittänyt muutamana aamuna olla katsomatta puhelintani ja olen kyllä huomannut sen vaikuttavan mielialaani hyvinkin paljon. Ruudun katsominen ei ainoastaan rasita silmiä, vaan myös sellaisen asian lukeminen tai näkemine, joka on tapahtunut kun itse olet ollut nukkumassa ei aina pistä hyvälle tuulelle. Jos todella tärkeä tekstari on tullut näet sen kyllä, mutta suurimman osan ajasta puhelimeen ei ole ilmestynyt mitään tärkeää. Joten yritä kahlata aamurutiinisi läpi ilman puhelintasi.

+1. suihkussa käynti // Olen aina ollut iltaisin suihkussa kävijä, mutta nyt olen yrittänyt siirtää suihkuhetket aamuille ja voin kyllä sanoa sen sopivan paljon paremmin! Iltaisin ei aina jaksa käydä ja monesti käynyt niin että suihkussa käyminen on siirtynyt yhdellä tai kahdella päivällä. Tiedän, ällöttävää, mutta joskus päivät ovat niin raskaita, että tahtoo vain suoraan kaatua sänkyyn. Aamusuihku virkistää mukavasti eikä likaisesta tukasta tarvitse ollenkaan murehtia päivän aikana!

Tässä ovat omat kahdeksan asiaani, mitkä teen yleensä joka aamu. Yleensä myös yritän tehdä ne ennen aamukahdeksaa. Viikonloput tosin ovat hiukan hitaampia enkä niin tarkasti katso tekemisiäni. Jossakin täytyy aina silloin tällöin antaa lupa sluibailla. 
Joku varmasti miettii tässä vaiheessa, miksi aamukahdeksan? Itse herään yleensä kuudelta, ja yritän pyhittää sen kaksi tuntia aamustani näille aamurutiineille, itselleni ja päiväni valmistelulle. Itse voit siis määrittää tekemisesi omien heräämistesi mukaan. Minusta pari tuntia olisi hyvä pyhittää näille aamurutiineille, herättäjille ja ennen kaikkea puhelimettomuudelle.

Minkälaisia asioita itse teet herättyäsi?Muista myös seurata blogia Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa (@paulinetheblog)

4 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Aamut on parasta aikaa. :)

  VastaaPoista
 2. Hyviä ohjeita:) Itse olen aamuihminen, ja tykkään herätä aikaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Aamuihmisenä on kyl kiva olla, sen oon nyt tässä oppinu :D

   Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset