CURLY GIRL METODI | EI SUORALLE HIUKSELLE

Kysyin tässä tällä viikolla tahtoisitteko kyseisestä aiheesta videon vaiko teksti muodossa olevan perus postauksen. Video voitti yhdellä äänellä, joten perinteisesti tein sitten myös aiheesta videon. Kuitenkin koska voitto oli vain yhden äänen päässä jätin alkuperäisen kirjoitukseni aiheesta teille luettavaksi.

"Nyt suuressa suosiossa hiustenhoidon kanssa on ollut sellainen kuin Curly Girl metdoi. Tämä on ollut hiljaisena trendinä jo jonkin aikaa, muttä tämän vuoden alkupuolella metodi on räjähtänyt suorastaan käsiin. Itse olen kuullut töissä monestikin mainittavan tästä. Oikeastaan asiakkaat ovat kysyneet olenko kuullut tästä ja pari asiakkaista on jopa tätä metodia itse käyttänyt ja sen vuoksi mitään ylimääräisiä tuotteita ei saa käyttää. Sanon suoraan; se hankaloittaa meidän, kampaajien, työtä. Varsinkin jos kyseessä on henkilö jolla ei ole luonnonkihara hius.

Curly Girl metodi on siis hiustenhoitotapa, jolla hoidetaan sekä korostetaan luonnonkiharia hiuksia. Tämä on noussut nyt niin isoksi ilmiöksi internetissä, että jopa sellaiset joilla ei ole luonnonkiharoita ovat alkaneet toteuttamaan tätä metodia. Voin kyllä sanoa, että metodi voi toimia ja antaa jopa ammattilaisen tekemän näköiset kiekurat. Metodia ei voi kuitenkaan lähteä toteuttamaan, millä tahansa tuotteilla. Niisä ei saa olla silikoneja, kuivattavia alkoholeja tai haitallisia sulfaatteja. Painotan nyt suuresti yhtä asiaa; tätä metodia noudattamalla suorat tai hieman taipuisat hiukset eivät välttämättä kiharru. Jos tukassasi on taipuisuutta metodi voi vahvistaa sitä. Tämä metodi kun on tarkoitettu korostamaan hiuksiin jo luonnostaan syntyviä kiharoita. Hiustyyppiä se ei muuta. 

Yritin tehdä enemmän taustatutkimusta aiheesta, siitä kuka tämän metodin on luonut ja sain vain tämän selville; Metodin on luonut Lorraine Massey, josta en itse löytänyt mitään tietoja. Ainoastaan sen että hänellä itsellään on hyvin kiharat hiukset, hän on itse curl hairstylist ja koska kukaan ei osannut leikata tai hoitaa hänen hiuksiaan hän loi Curl by Curl sekä Curly Girl metodit. Hän on kirjoittanut muutaman kirjan kyseisistä aiheista. Hän on luonut nämä metodit auttaakseen muita kiharatukkaisia rakastamaan itseään, omia kiharoitaan maailmassa, jossa tuollainen kunnon kiharapehko nähdään enemmän sotkuisena röllipäänä kuin upeana. Se ei ole luotu, jotta kiharasta haaveilevat saisivat kiharat.

Curly Girl metodi on siis kehitetty luonnonkiharalle hiukselle. Jos et omista kiharoita hiuksia et todennäköisesti tiedä, että kihara hius tuntuu kädessä suoraa hiusta paljon karkeammalta. Hiukset tuntuvat karheilta varsinkin, jos luonnonkiharoiden hiusten proteiinin seassa olevaa, hiuksen pehmeään tuntuun vaikuttavaa rasvahappoa on keskimääräisesti vähemmän. Kiharat hiukset tarvitsevat voimakkaammin kosteuttavia tuotteita kuin suorat hiukset. Tämän vuoksi CG -metodissa ei käytetä shampoota kuin sen yhden kerran. Tämän vuoksi myös sulfaatittomia ja silikoonittomia hiustenhoito ja -muotoilutuotteita suositellaan metodiin, sillä näillä kiharaa hiusta kannattaa hoitaa. Minusta kaikkia hiuksia pitäisi kyllä tällaisilla tuotteilla hoitaa, mutta se syy miksi juuri tuollaiset tuotteet ovat metodissa; niillä on syynsä.

Jokainen hius on erilainen ja metodi voi hyvinkin tepsiä suoraan hiukseen, mutta kampaajana en itse suosittele tätä metodia ellei oma hiuspehkosi ole luonnonkihara. Liika kosteutus ja hoitaminen ovat myös pahasta. Varsinkin hiukselle, joka ei sitä tarvitse. Hiukseen tungetaan tätä metodia noudattaessa hyvin hyvin paljon muotoilutuotteita, jotka eivät huuhtoudu pois pelkästään vedellä. Mikään ei ole ihanampaa kuin henkilö joka istuu penkkiin, tukka litrakaupalla täynnä hiusgeeliä ja et saa pestä sitä pois, mutta muuten hiusta täytyy kohdella "normaalisti". Shampoo pesun pois jättäminen on pahaksi hiukselle, mutta myös hiuspohjalle a.k.a. päänahalle. Liiallinen muotoiluutuotteiden ja hilseen kertyminen päänahkaan tukkii karvatupet (se mistä hius kasvaa) ja näin vaikuttaa hiusten kasvuun."

🌵🌵🌵

Tämän enempää en aiheesta kirjoittanut. Hyvä CG -metodia noudattava; jos triggeröidyit tekstistäni katso alla oleva videoni ennen kuin annat totaalisen tuomiosi ja kommentoit aihetta. Minua kuitenkin kiinnostaa tietää, sillä tiedän hiuksia olevan erilaisia, jos olet metodia testannut; Miten onnistui?Muista käydä seuraamassa blogia Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa (@paulinetheblog)

2 kommenttia:

  1. Kiitos! olen tässä taipuisan tukkani kanssa pähkäillyt, kannattaisiko kokeilla kyseistä metodia ja sinä puhuit minut ympäri :D en kokeile. Kärsin taipuisuuden kanssa ja suoristan (tai siis kärvennän sitä suoraksi).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotta hiuksesi voisivat paremmin suosittelen, ettet edes lähde "kärventämään" niitä suoristusraudalla. Älä ainakaan joka päivä sitä tee tai ilman lämpösuojaa. Taipuisellakin hiuksella voi saada vaikka ja mitä aikaan, mutta se kuinka hyvältä tukka näyttää riippuu täysin siitä miten hiuksia hoitaa.

      Poista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset