ERILAISET IHOTYYPIT

Kosmetiikka ei ole itsestäänselvyys eikä myöskään turhuuden markkinointia. Omasta itsestään ja ulkonäöstään huolehtiminen antavat monelle itsevarmuutta ja hyvää mieltä sekä kohottaa heidän itsetuntoa. Tällä postauksella tahdon antaa sinulle pientä nippelitietoa omasta sekä muidenkin ihonhoidosta. Tahdon auttaa sinua joka olet vastikään kiinnostunut kosmetiikasta sekä ihonhoidosta. Siksi tahdon nyt kertoa hiukan erilaisista ihotyypeistä. Lisää samankaltaisista nippelitiedoista voit lukea aikaisemmin julkaisemastani postauksesta; "terveempi iho, parempi meikki".

Kaikki tietävät, että iho on se ihmisen elimistä näkyvin sekä myös suurin. Kun se on hyvässä kunnossa emme kiinnitä siihen mitään huomiota, mutta jos ilmestyy ihottumaa, kirjavuutta tai näppyjä kiinnostus herää heti. Milloin sitä ihoa pitäisi edes alkaa hoitamaan? Sehän alkaa jo vauvaiässä. Kuten meidänkin tulee myös pikkulasten iho pestä säännöllisesti.  Lapsen ihonhoito ei ole kuitenkaan sen monimutkaisempaa. Murrosiässä hormonien alkaessä jylläämään joidenkin ihossa näkyy myös kehon käymä muutos ja se on yleensä merkki siitä, että nyt olisi oikea aika ryhtyä huolehtimaan ihostaan tarkemmin.

Ihonhoidon tarkoituksena on pitää iho puhtaana ja pehmeänä ja suojata sitä ulkoisilta ärsykkeiltä. Hoito auttaa ihoa myös pysymään terveenä sekä hyvän näköisenä. Kasvojen lisäksi ihon hoitoon kuuluu myös käsien, jalkojen ja koko kehon sekä hiusten että päänahan hoito. Nyt puhutaan kuitenkin noista eri ihotyypeistä, joten ihan kauheasti mitään hoitovinkkejä ei ole tulossa. Muista että ihonhoitotuotteiden valinta riippuu suurimmaksi osaksi ihotyypistäsi, mutta myös iästäsi, mahdollisista iho-ongelmistasi sekä allergioistasi.

Aikaisemmin olen pessyt kasvoni ainoastaan silloin, jos olen jaksanut meikata aamulla. Ostettuani kuitenkin nämä lumenen tuotteet olen kuitenkin pessyt kasvoni siitä huolimattaa aamuin illoin. Ensin lumenen puhdistusvedellä ja sitten virkistävällä kasvovedellä. Kuvissa minulla ei ole meikkiä ja huomaat varmasti lapuista, että kasvoilla on ollut epäpuhtauksia. Annoin äidin kokeilla näitä viikonloppuna hänen luona ollessani ja hän ihastui tuotteisiin myös. Puhdistusvesi oikeasti puhdistaa ja poistaa meikin vaivattomasti. Niin ripsarin kuin huulipunankin. Kasvoveden jälkeen puolestaan olo on ihanan raikas ja iho tuntuu puhtaalta. Eikä näistä tuotteista jää rasvaista tunnetta kuten monista "ei tarvitse huuhdella" tuotteista jää.

Viimeisenä edelleen levitän silmänympärysvoidetta, joka on ollut vain hyvä lisä ihonhoitooni. On hyvä hemmotella kasvojen kohtaa jossa iho on ohuimmillaan ja hyvin herkkä melkeinpä kaikelle. Muista aina levittää tuotteet silmien ympärille hellävaraisesti.

i h o t y y p i t
Normaali iho on se ihanteellisin ihotyyppi eli täysin terve, pehmeä ja sileä, tasaisen värinen, ei kiillä eikä siinä ole mustapäitä kuin ehkä muutama nenänpielissä, otsalla ja leuassa. Toisin sanottuna iho on juuri sellainen kuin meillä oli pikkulapsena. Tällaisesta ihosta monet haaveilevat, mutta vain harvat siitä saavat nauttia. Normaalille iholle tarkoitetut tuotteet ovat hyvin kevyitä eli keskirasvaisia ja koskeuttavia. Ne yleensä käyvät kaikille.

Kuiva iho puolestaan on parhaimmillaan kaunis ja kuulas. Iho kuitenkin kireältä pesun jälkeen ja kaipaa rasvausta. Iho voi olla karhean tuntuinen tai siellä täällä on kuivia, karheita, jopa hilseileviä läiskiä, jotka voivat ärtyä ja punoittaa. Kuiva iho on erityisesti niin sanotuilla ihoatoopikoilla, joiden ihon rakenne on perinnöllisesti kuivuuteen taipuvainen. Kuivalle iholle suunnitellut tuotteet ovat runsasrasvaisia eli täyteläisiä ja hoitavia.

Rasvainen iho on sellainen jossa ihohuokoset ovat suuret, ja siinä esiintyy ihomatoja ja näppyjä. Ihomatoja - musta- ja valkopäät - voi olla paljonkin, myös selässä ja rinnan yläosassa. Kasvojen iho on yllättävän kiiltävää sekä öljyinen joko kauttaaltaan tai niin sanotulta T-alueaaleta - joka on siis otsa, nenä ja leuka. Monilla rasvaihoisilla päänahkakin on rasvoittuvaa ja tällöin voi syntyä rasvaista hilsettä. Rasvaisen ihon tuotteet ovat kosteuttavia ja kevyitä ja sisältävät rasvoja ja vahoja niukasti.

Sekaiho on hiukan erilainen kasvojen eri alueilta. Keskialue eli T-alue on osittain tai kokonaan rasvoittuva, ja siinä on ihomatoja  ja joskus näppyjä. Muualta iho on taas normaali tai kuiva. Sekaiholle suunnatut voiteet ovat yleensä kevyitä ja kosteuttavia. Normaalille ja rasvoittuvalle iholle tarkoitetut tuotteet yleensä sopivat hyvin sekaihoisille. 

Jokainen ihotyyppi voi olla herkkä, punoittava ja arka joko ajoittain tai jatkuvasti. Kylmyys, kuumuus tai liiallinen pesu, voivat herkistää ihoa. Ihosairaudet esim. atooppinen ekseema, akne, tali-ihottuma ja psoriasis tekevät ihon herkäksi. Iho punoittaa, kuumottaa, kirvelee tai kutisee helposti ja voi reagoida ärtymällä ennalta arvaamattomasti erilaisiin kosmetiikkatuotteisiin. Tämä on herkkä ihotyyppi ja tällaisen ihon tuotteet eivät sisällä yleisimpiä herkistäviä aineita, ja ne ovat yleensä hajusteettomia. Yleensä nämä tuotteet ovat suunnattu kuivalle iholle, mutta muillekin ihotyypeille löytyy omia tuotteita.

Itselläni on sekaiho. T-alue rasvoittuva ja poskipäät helposti kuivuvat, mustapäitä nenänpäässä ja finnejä syntyy silloin tällöin. Muuten taas ihossani ei ole mitään vikaa.

Ihonhoitotuotteita on valtavasti, joten on tärkeää että tunnet oman ihotyyppisi ostaessasi tuotteita sen hoitamiseen. Jos sinulla ei ole mitään hajua kuitenkaan, mikä on ihotyyppisi aina on hyvä idea käydä ammattilaisen puheilla, joka osaa auttaa näissä asioissa. Ihomme suojaa kehoamme kuitenkin kuumuudelta ja kylmältä, lialta, myrkyiltä ja säteiltä. Se jopa säätelee kehomme lämpötilaa. Iho tuntee kosketuksen, painon ja kivun. Se joutuu myös ihan ensimmäisenä kosketuksiin puhdistukseen, hoitoon, meikkaamiseen ja muotoiluun käytettävien puhdistusmaitojen, saippuoiden, voiteiden, hajuvesien ja meikkien kanssa. Kohdellaan siis omaa ihoamme hyvin ja rakkaudella!

Ei kommentteja

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset