Tulen varmasti ikuisesti muistamaan, kuinka noin vuosi sitten töissä kollega hihkaisi; "Onko tuo donitsiponnari, mikä sulla on hiuksissa?!" Siitä alkoi pikkuinen keskustelu tästä 90 -luvulla trendiksi syntyneestä hiuskiinnikkeestä, jonka oletettiin jäävän myös sille vuosituhannelle. Siitä tuli ehkä jopa hiukan nolo ja vanhanaikainen hiusasuste. En itse ole kuitenkaan ollenkaan samaa mieltä.

Tämä ryppyinen hiusten kiinnittäjä on ollut hiljaisessa trendissä jo muutamankin vuoden uuden käyttäjäsukupolven hiuksissa. Itse tunnistin tämän heti kaupassa, sillä äidilläni oli ollut näitä läjäpäin kun olin pieni. En itse ihmettele sen suosiota nykyisin, sillä 1990 -luvun trendeistä muutama palasi käyttöön tässä pari vuotta sitten. Kuten choker korut.

Olen scrunchieta nähnyt jopa muutamaan otteeseen tässä vuoden sisällä lehdissä - en oikeasti lue lehtiä, mutta kun töihin tulee uusin Elle ei sitä voi olla ottamatta käsiin ja selaamatta läpi. Pohdin siis, miksen kertoisi miksi itse pidän tästä ponnarista sen hiukan nolosta maineesta huolimatta vanhempien sukupolvien keskuudessa.

miksi käyttää donitsiponnaria?
  • Itse pidän kyseistä ponnaria sen löysyyden vuoksi. Töissä tulee usein pidettyä hiuksia kiinni ja liian kireällä oleva ponnari tuottaa vain päänsärkyä.
  • Se on hyvä nopeaan hiusten nostoon ja sillä saa luotua rennon poninhännän tai nutturankin.
  • Sitä voi käyttää koristeena hienommassa kampauksessa. Jos siis etsii ilta lookillaan hiukan 90 -luvun tyyppistä. 
  • Donitseja löytyy erilaisia, silkkisiä, paljettisia, rusetilla koristeltuja, pörröisiä sekä ihan tavallisiakin. Ne voivat olla yksi värisiä tai kuviollisella kankaalla tehtyjä. 
  • Scrunchie on niin yksinkertainen, että voit tehdä niitä myös itse! Tässä yksi hyvä diy video, jossa näytetään miten voit itse tehdä donitsiponnareita.
  • Voit tehdä donitsista myös ns. "köyhän miehen" valkin, jonka voit piilottaa nutturan alle luodaksesi muhkeutta.
  • Voit kiinnittää sillä ranskanletin. 
  • Tämä ei ole pelkästään hiuskoriste, vaan retromman lookin luodaksesi voit käyttää donitsia myös rannekoruna. 
  • Monen donitsiponnarin avulla voit helposti luoda lämmöttömät kiharat kuten Pannari Blogin Sanna teki tässä postauksessa

Olen tänä vuonna käyttänyt hyvinkin paljon donitsiponnaria. Hiukseni pysvät siis tällä hetkellä aikalailla 24/7 kiinni, joka ei ole niin hyvä juttu hiusten kannalta. Jos pidät hiuksia ponnarilla eivät tippuvat hiukset pääse tipahtamaan, joka antaa itselle sellaisen efektin; Iiik kaljuunnun! Ihmisellä tippuu hiuksia n. 100 hiusta päivässä ja toitotan monelle asiakkaalle, joka tästä sanoo, että jos et huomaa kaljua läiskää päässäsi ei ole syytä huoleen. Jos myös pidät hiuksia useasti kiinni suosittelen vaihtamaan ponnarin paikkaa, jopa pitkän päivän aikana. Hius kuluu siitä kohdasta jossa ponnari kiristää koko ajan, joka on yksi syy miksi suosin donitsiponnaria. Sen hellyyden vuoksi.

Hopefully, pian voin sanoa hyvästit joka päiväiselle hiusten kiinni pitämiselle. Aina välillä niiden omienkin kutrien pitää saada hengittää. 


Mitä mieltä itse olet donitsiponnarista?

Muista myös seurata blogia Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa (@paulinetheblog), jotta pysyt mukana blogini tapahtumista!