PELASTAVA ENKELINI HUONONA HIUSPÄIVÄNÄ

Tulen varmasti ikuisesti muistamaan, kuinka noin vuosi sitten töissä kollega hihkaisi; "Onko tuo donitsiponnari, mikä sulla on hiuksissa?!" Siitä alkoi pikkuinen keskustelu tästä 90 -luvulla trendiksi syntyneestä hiuskiinnikkeestä, jonka oletettiin jäävän myös sille vuosituhannelle. Siitä tuli ehkä jopa hiukan nolo ja vanhanaikainen hiusasuste. En itse ole kuitenkaan ollenkaan samaa mieltä.

Tämä ryppyinen hiusten kiinnittäjä on ollut hiljaisessa trendissä jo muutamankin vuoden uuden käyttäjäsukupolven hiuksissa. Itse tunnistin tämän heti kaupassa, sillä äidilläni oli ollut näitä läjäpäin kun olin pieni. En itse ihmettele sen suosiota nykyisin, sillä 1990 -luvun trendeistä muutama palasi käyttöön tässä pari vuotta sitten. Kuten choker korut.

Olen scrunchieta nähnyt jopa muutamaan otteeseen tässä vuoden sisällä lehdissä - en oikeasti lue lehtiä, mutta kun töihin tulee uusin Elle ei sitä voi olla ottamatta käsiin ja selaamatta läpi. Pohdin siis, miksen kertoisi miksi itse pidän tästä ponnarista sen hiukan nolosta maineesta huolimatta vanhempien sukupolvien keskuudessa.

miksi käyttää donitsiponnaria?
 • Itse pidän kyseistä ponnaria sen löysyyden vuoksi. Töissä tulee usein pidettyä hiuksia kiinni ja liian kireällä oleva ponnari tuottaa vain päänsärkyä.
 • Se on hyvä nopeaan hiusten nostoon ja sillä saa luotua rennon poninhännän tai nutturankin.
 • Sitä voi käyttää koristeena hienommassa kampauksessa. Jos siis etsii ilta lookillaan hiukan 90 -luvun tyyppistä. 
 • Donitseja löytyy erilaisia, silkkisiä, paljettisia, rusetilla koristeltuja, pörröisiä sekä ihan tavallisiakin. Ne voivat olla yksi värisiä tai kuviollisella kankaalla tehtyjä. 
 • Scrunchie on niin yksinkertainen, että voit tehdä niitä myös itse! Tässä yksi hyvä diy video, jossa näytetään miten voit itse tehdä donitsiponnareita.
 • Voit tehdä donitsista myös ns. "köyhän miehen" valkin, jonka voit piilottaa nutturan alle luodaksesi muhkeutta.
 • Voit kiinnittää sillä ranskanletin. 
 • Tämä ei ole pelkästään hiuskoriste, vaan retromman lookin luodaksesi voit käyttää donitsia myös rannekoruna. 
 • Monen donitsiponnarin avulla voit helposti luoda lämmöttömät kiharat kuten Pannari Blogin Sanna teki tässä postauksessa

Olen tänä vuonna käyttänyt hyvinkin paljon donitsiponnaria. Hiukseni pysvät siis tällä hetkellä aikalailla 24/7 kiinni, joka ei ole niin hyvä juttu hiusten kannalta. Jos pidät hiuksia ponnarilla eivät tippuvat hiukset pääse tipahtamaan, joka antaa itselle sellaisen efektin; Iiik kaljuunnun! Ihmisellä tippuu hiuksia n. 100 hiusta päivässä ja toitotan monelle asiakkaalle, joka tästä sanoo, että jos et huomaa kaljua läiskää päässäsi ei ole syytä huoleen. Jos myös pidät hiuksia useasti kiinni suosittelen vaihtamaan ponnarin paikkaa, jopa pitkän päivän aikana. Hius kuluu siitä kohdasta jossa ponnari kiristää koko ajan, joka on yksi syy miksi suosin donitsiponnaria. Sen hellyyden vuoksi.

Hopefully, pian voin sanoa hyvästit joka päiväiselle hiusten kiinni pitämiselle. Aina välillä niiden omienkin kutrien pitää saada hengittää. 


Mitä mieltä itse olet donitsiponnarista?

Muista myös seurata blogia Facebookissa, Bloglovinissa ja Instagramissa (@paulinetheblog), jotta pysyt mukana blogini tapahtumista!

5 kommenttia:

 1. Itse kuulun siihen ikäryhmään, joka käytti donitseja 90-luvulla, ja joka ei pääse siitä mielleyhtymästä yli :D Käteviä ne toki ovat, mutta en pysty niitä itse pitämään.

  Sopii sinulle kauniisti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äitini on samaa mieltä, silloin 90-luvulla ne oli ihania, mut nykyään ei omia hiuksiaan niillä aio ylös laittaa xD niin ne trendit vaihtuu ja mielipiteet asusteista. Saa nähdä muuttuuko itsellä parin kymmenen vuoden päästä

   Oi kiitos :3

   Poista
 2. Mun mielestä tämä donitsitrendi on tuotu ihan täydellisellä tavalla nykypäivään, ja siinä missä ysäridonitsikampaukset saattavat nykyään näyttää nimenomaan ysäriltä, musta tuntuu, että nykyajan muotiin ja tyyliin yhdistettynä donitsit ovat vaan ihan täydellisiä ja saavat perusponnarin näyttämään niin paljon mielenkiintoisemmalta!

  Ja haha, ihana ylläri tätä lukiessa tuo mun kiharapostauksen nosto, mutta voin kyllä näin kuukausia tuon postauksen julkaisun jälkeen, että edelleen käytän hiusdonitseja helppojen kiharoiden luomiseen, ja toimii joka kerta!

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi hyvä pointti, jossa oon kyllä samaa mieltä :D
   Toi sun postaus muistu mieleen tätä kirjottaessa enkä voinu olla lisäämättä sitä! Se kun on mun mielestä niin nokkela, helppo ja hyvä tapa tehdä kiharat. Varsinkin jos ei osaa käyttää rautoja tai pelkää polttavansa hiuksensa tai näppinsä xD

   Poista
 3. Mun siskolla on näitä ja se rokkaa nää täysillä :D itse en ole onnistunut ostamaan vaikka näillä sais just kivaa rentoa lookkia ja kivoja nutturoita tehtyä :-)

  VastaaPoista

Pidetään kommentikenttä siistinä, kiitos ♥

Viimeisimmät postaukset